Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
36082
View
318
Reply

PTPTN

[Copy link]

Author: ch_lee       Show all posts   Read mode

Post time 29-6-2007 02:24 PM | Show all posts
sama laaa wehhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 02:45 PM | Show all posts
SEMALAM kaksu tepon ptptn derang kata ari ni da bleh tgk da semua resultz...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 02:46 PM | Show all posts
kalo tepon sekarang pun belum tentu ade yg angkat tepon.. ari jumaat katakan
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 02:46 PM | Show all posts
kul 2:20 td aku chek. x leh lg. klau ari ni x setel ssh ar. esk nk brtlk bangi da.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 02:48 PM | Show all posts

Reply #4 lonely_surina's post

ngabis kdit ja klau tepon pn. tp kt u nnt pn kna apply lain ptptn 2 kn?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 02:48 PM | Show all posts
kaksu tiap masa dok check... nampaknya kena bayar sendiri dulu la gamaknya
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 02:50 PM | Show all posts
Originally posted by krol at 29-6-2007 02:48 PM
ngabis kdit ja klau tepon pn. tp kt u nnt pn kna apply lain ptptn 2 kn?

rasanya la... tu kena p prepare semua sijil2 seperti yang diminta.... lambat tul nf:
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 02:50 PM | Show all posts
tp ok gak la diorang bg WPP. klau x lg ssh.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 02:53 PM | Show all posts

Reply #8 lonely_surina's post

tul gak. 2 yg leceh.tunggu n trus tunggu ja la. arap2 kt u nnt leh setel.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 02:55 PM | Show all posts

Reply #8 lonely_surina's post

tul gak. 2 yg leceh.tunggu n trus tunggu ja la. arap2 kt u nnt leh setel.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 04:01 PM | Show all posts
Originally posted by krol at 29-6-2007 02:50 PM
tp ok gak la diorang bg WPP. klau x lg ssh.

duit tu pun adik kaksu tak dapat lagi :@ kata nak pos... krol dapat brp?
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 04:12 PM | Show all posts
rasenya kt U mana ader kena isi lain....yg prob skg ni ptptn suh print sgl mklumat ptptn tu utk bwk ke U...tp x kuar lg nihhhh.....takpalah aku bersabar lg smpai mlm ni.huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 04:18 PM | Show all posts
Originally posted by mawar_pinky at 29-6-2007 04:12 PM
rasenya kt U mana ader kena isi lain....yg prob skg ni ptptn suh print sgl mklumat ptptn tu utk bwk ke U...tp x kuar lg nihhhh.....takpalah aku bersabar lg smpai mlm ni.huhuhu

itu la pasal... suh print surat tawaran pinjaman la, dokumen perjanjian pinjaman sebelum ditandatangai, surat jaminan pinjaman, dan 4 keping setem hasil rm10... mana nak cekaoooo oiiiii ptptnnnn   semua nak satu set print kompuTER dan salinan photostat 3 set bg setiap set
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 04:20 PM | Show all posts
tu belum lagi dokumen sokongan yang lain mcm salinan ic depan belakang, salinan surat tawaran ipt, salinan sijil spm, salinan transkrip resultz spm matrikz bagai,no akaun  bank dan salinan borang cukai pendapatan...

lebih kurang isi manual jer ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 04:22 PM | Show all posts
ni yg permohonan diluluskan, kalo yg tak diluluskan mcm mana plak? nak kena buat rayuan bagai sedangkan date nak regisTER kat uni awal bulan julai
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 04:23 PM | Show all posts
esok malam da nak kena p melaka... kalo takde jugekkk, kena kuar duit sendiri dulu la gamaknya untuk adik belajar
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 05:04 PM | Show all posts
Eh....jap...jap....adeih....blur ak...
Yg kte dpt wpp wateva tuh bukan ptptn ka???
Yg neyh yg mane plak neyh???
Nape ak tak tau apa2 neyh??
Susah betul la...ak takde pengalaman betullah bende2 camneyh
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 05:09 PM | Show all posts
Originally posted by calmeo at 29-6-2007 05:04 PM
Eh....jap...jap....adeih....blur ak...
Yg kte dpt wpp wateva tuh bukan ptptn ka???
Yg neyh yg mane plak neyh???
Nape ak tak tau apa2 neyh??
Susah betul la...ak takde pengalaman betul ...

yg wpp tu mmg ptptn... tp ko kena isi jugek online form ptptn tu... patut ari ni da bleh tahu resultz dapat ke tak ptptn tu... kalo tak dapat, bley guna plan B mcm amik mara ker apa ker... ni plan A pun tak tahu ke mana camne nak start plan B C ni

wpp-wang pendahuluan pinjaman...
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 05:15 PM | Show all posts
tiap kali cek yg ni jer yg kuar...nf:

Status Permohonan Pinjaman  
STATUS: Permohonan pinjaman anda telah diterima dan semakan status permohonan boleh dibuat selepas 3 hari bekerja daripada tarikh tutup permohonan.
Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2007 05:16 PM | Show all posts
Originally posted by lonely_surina at 29-6-2007 05:09 PM

yg wpp tu mmg ptptn... tp ko kena isi jugek online form ptptn tu... patut ari ni da bleh tahu resultz dapat ke tak ptptn tu... kalo tak dapat, bley guna plan B mcm amik mara ker apa ker... ni p ...


Owh...krenye yg kte dpt wpp tuh tak bermakne kte dpt ptptn ke???
Ke camne....ak dok pehe...
Takut ak kalo ade banyak bende kene wat tuk ptptn neyh...
Esok dah nak kene pegi johor dah.....
Tapi kalo dah ptptn neyh banyak hal kene wat....kene marah lagi la ak nanti ngan mak ak....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
3.740804s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list