Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
36083
View
318
Reply

PTPTN

[Copy link]

Author: ch_lee       Show all posts   Read mode

Post time 29-11-2010 05:35 PM | Show all posts
Reply 300# leetaemin


   a'ah still sama juga...1. bli no pin
2. apply thru online
3. tunggu confirm dlm 3 minggu
4.submit confirm + print out borang
5. 3 minggu@ 2 bulan lepas tue submit borang yang di cop and antar sekali form penangguhan
6.kalau x pun leh antar kat admin U untuk surat penangguhan or antar ke ptptn
7. tunggu duit masuk
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2010 05:42 PM | Show all posts
Reply 299# codenamekidz

asal x ley bace post awak yg latest nie. kalo rajin ley x repeat balik .
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2010 07:38 PM | Show all posts
sy da reti cek balance ptptn daa....
hihihi....
nnti2 la ak byr...cket je ponn..
tp still xpaham yg ujrah tu...
rsnya dia punya interest 1%
tu je kot...
yg len sama je...
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2010 10:13 PM | Show all posts
Reply 299# codenamekidz


code yg pintarr nk tanyer lg,, sal ptptn nie.. surat tangguh tuh kene anta sebelum wt permohonan baru ker ? atau mohon dulu  then baru anta ?
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2010 02:53 AM | Show all posts
Reply 304# leetaemin

eheheh pintar yer.....err yg dulu da dpt baca ke blom??


erm surat tue bila2 leh antar....
aku antar sem 2...ahahha....


b4 antar dah dpt surat suh bayar
then bila antar dah senyap.....
aku antar kat admin jerp...diorg uruskan...


tak silap aku nak 2 keping kot...
so ko xerox lebey sikit la..


psl ujrah tue xde menda nye...
akk aku ckp dia cume turunkan bunga tue jd 1%
so ape korg pinjam jd sikit la jumlah tue banding 3% and 5 %
tue jerp
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2010 08:30 PM | Show all posts
Reply 305# codenamekidz

OHH. aku igt kene anta la dulu takut x lepas lak permohonan aku nanti.
ade gak tanyer kwn2 ade yg x anta lg pon surat tangguh tuh.
nie aku terlepas permohonan kelompok pertame.
padah sebab tak peka.

pasal ujrah tuh aku dh kemas kni dahh. tp sebena nye aku x phm pon bende tuh.
oke code.., byk bg info syg kamu byk.
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2010 08:59 PM | Show all posts
Reply 306# leetaemin

eheheh...ok2..sesama...pt nie kene alert...
kene banyak kali tgk website universiti or pt sendiri
sbb sume benda da pakai online
tue yg payah tue.....


eheheh gud luck anyway...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2011 11:45 PM | Show all posts
Reply  leetaemin

eheheh...ok2..sesama...pt nie kene alert...
kene banyak kali tgk website unive ...
codenamekidz Post at 31-12-2010 20:59


keep it up!
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2011 12:39 PM | Show all posts
aku dah dapat dokumen tawaran ujrah yang dihantar melalui emel. suruh lengkapkan form and return balik pada dia orang dlm tempoh 3bulan. masalahnya aku duk n keje kat ostolia. company ostolia. sah2 lah mmg tak mampu aku nak proceed ujrah ni. pembayaran melalui potongan gaji?? mana ada orang sini wat pembayaran melalui potongan gaji uk ptptn. ptptn pun dia orang tak tahu apa kebenda. so seem like i stuck at the middle of stupid condition.
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2011 05:02 PM | Show all posts
td tekan lah nak daftar ujrah tu.. tetibe keluar nie.. ape maksudnye???

Makluman.
Pelajar yang mempunyai "Grace Period" tamat selepas Oktober kerana Jadual Bayaran Balik masih belum di plot.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2011 11:12 PM | Show all posts
aku dah dapat dokumen tawaran ujrah yang dihantar melalui emel. suruh lengkapkan form and return bal ...
nafham Post at 14-1-2011 12:39 PM


it means that u need to pay up by using internet banking and not by cutting salary instead...
tapi kalau ko dah keje ostolia, nak potong gune bank mana pulak eh....huhu...memang parah gak la
btw....ujrah tu mcm ne ehhh...
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2011 11:50 PM | Show all posts
Reply 311# far-risk

decided to stick with my conventional way. just bayar bulan2 ikut mana yang termampu lah. will try pay lump sum by end of this year. kena start saving2 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2011 10:25 AM | Show all posts
ada tak sesiapa yang tahu..PTPTN student belum  kuar lagi..napa ya...cam student UUM tak dapat lagi sian budak2 tu...terkulat2 nak guna duit..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 04:24 PM | Show all posts
kalau nk tukar kos macam mana plak??
kne apply yg baru ke PTPTN??
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 05:27 PM | Show all posts
Reply 314# pink_darina

yup....kene bayar dulu yg kita dptthen baru leh apply bru
apply macam biasa


make sure dah confirm dpt tukar kos br apply n bli no pin bru
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2011 11:02 PM | Show all posts
Apa Kes ni ? Ditutup begitu saja without any response?

Sambungan entry Muslihat PTPTN|Aduan dibuat kepada Biro Pengaduan Awam . Sangat kecewa, kes ditutup tadi saya masih belum menerima respons samada dari e-mail, telefon or surat.Tidak berpuas hati saya menelefon Biro Pengaduan Awam ( 03-88725777)

Jawapan diberikan , surat dan email sudah dihantar, 5 muka surat jawapan balas dari PTPTN namun OIC nya tengah meeting tapi Personal Assistantnya ada. Pelik wal ajaib, surat tidak diterima, email pun tidak diterima. Tidak berpuas hati, saya menelefon OIC dan personal assistantnya di dua nombor yang berbeza. Pelik wal ajaib lagi, both telefon tidak berangkat walaupun berdering berkali-kali. Bukan sekali menelefon, lebih tiga kali. Takkan meeting memanjang? PA dah balik ke?

Takpe, akan saya follow up nanti. Kalau takde jawapan juga, nanti saya cuba hubungi Karam Singh Walia dan siapa2 yang boleh membantu. Aduhai, kerana nila setitik, rosak susu sebelanga. No wonder, ramai yang mempunyai persepsi yang buruk terhadap kakitangan kerajaan.

P/s : Kalau Biro Pengaduan Awam pun tidak boleh membantu, ke mana lagi harus dituju ya?

Credit : http://www.eyriqazz.com/2011/03/ ... n-ditutup-biro.html
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2011 11:17 PM | Show all posts


syarat no 4, mengatakan student ex poli hanya boleh mohon sekira nya cgpa 3.0 and above...untuk permohonan peringkat ijazah?? sejauh mana kebenaranya?ada sesiapa pernah alami x?

kawan aku amik pamphlet masa karnival masuk U baru2 nie...so dat means nie syarat untuk tahun ini
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 04:30 PM | Show all posts
syarat no 4, mengatakan student ex poli hanya boleh mohon sekira nya cgpa 3.0 and above...untuk  ...
codenamekidz Post at 10-7-2011 23:17



   tgh bgung dgn ptptn ni...mrk mmg lmbt nak proseskan pnjmn tu ke??? rsau duit smpanann x ckup..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 05:40 PM | Show all posts
Reply 318# alya9000


   memang lambat,,,,,
klo x dpt bayar yuran, leh bayar ape yg termampu dulu
da dpt pt br settlekan kemudian kat bendahari
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2011 09:45 AM | Show all posts
Reply  alya9000


   memang lambat,,,,,
klo x dpt bayar yuran, leh bayar ape yg termampu dulu
...
codenamekidz Post at 21-7-2011 17:40



   OK...TQ...^^
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088133s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list