Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
36328
View
318
Reply

PTPTN

[Copy link]

Author: ch_lee       Show all posts   Read mode

Post time 13-6-2008 10:07 AM | Show all posts
bt0la baik wat pinjaman MARA dari PTPTPU tuh

MARA tuh klu ko dpt 2.75 bleh bayar kurang sket dr pinjaman ko

klu dpt bawah lagi pun ko bleh apply tuk kurangkan bayaran balik

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2008 10:41 AM | Show all posts
aku menyesal gak x wat rayuan tuk mntak jpa dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2008 11:12 AM | Show all posts
tak sabo nak tunggu duit ptptn masuk....
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2008 12:59 AM | Show all posts
aku nyesal apply ptptn

byk nk kne byr

p/s: bp korg kne byr ptptn balek ek?
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2008 09:02 AM | Show all posts
yuran terus potog dpd duit ptptn ke skrng????
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2008 02:56 PM | Show all posts
xderk la kan.....
yuran pakai duit sendri dlu....
2 minggu pas reg br dpt loan...
nie dak poly r.....dak2 U laen xtau

aku kene bayo balek..
rm 8086 samting.....nie br dip....ehehhehh
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2008 03:03 PM | Show all posts

Reply #224 ida88's post

berapa ida pnjam????
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2008 01:18 AM | Show all posts
first sem guna ptptn... sem sem seterusnya aku dapat tajaan bank negara tapi bank negara tak cover first sem aku tuh... then aku kena cancel kan ptptn... tak mampu la nak bayar semula sebab bank negara bukan cover pun first sem aku tuh... setiap bulan kena charge service RM16. lebey... tak pasal2 skang ni total aku kena bayar extra seratus lebey... hm... nasib badan...
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2008 08:58 AM | Show all posts
esok bukak sem
ptptn masuk awai semingu
sonoknya
dolu2 tiap2 sem duk bising ptptn msuk lmbt
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2008 08:06 PM | Show all posts

Reply #229 luvpierre's post

dh masuk ke ptptn tu?
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2008 12:38 AM | Show all posts

Reply #230 hidden_fear's post

udah 1 july aritu
U len blum msuk ke
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2008 12:41 AM | Show all posts
sudah....  
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2008 02:41 AM | Show all posts

Reply #153 stingbeh's post

kalau ikutkan rekod aku, ptptpu stat kira caj pentadbiran bila aku habis blaja, walaupun aku dh mintak penangguhan bayaran, dan dah dapat kebenaran tangguh. aku pun tak tau apa faedah mintak tangguh bayaran secara rasmi, sebab kena bayar sama jugak caj pentadbiran semasa tempoh penangguhan
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2008 07:07 PM | Show all posts
poli bile masuk...
wakakak...reg pun blom g
hope next week...
erkkk
demand
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 03:01 PM | Show all posts
Salam,
Tumpang tanya, kalau kat offer letter tu tulis :

pinjaman yang diluluskan RM6,300.00

adakah itu bermaksud, itu sahajalah yang kita dapat sepanjang 6 semester yang kita belajar atau, setahun rm6300? kalau
rm 6300 tu untuk cover 6 sems, masak wei!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 07:08 PM | Show all posts

Reply #235 jurai77's post

setau den mcm gitu la
rm6.3k je la anda dpt....
tuk 6 sem...
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 09:17 PM | Show all posts
glerlah  ptptpu ni tolak rm 1500 dr rm 3500 yg hidden ptt terima sem ni
dh lah lps tolak yuran2 semua duit hidden tinggal RM 500 je
nk mkn apa lah lps tu
ptptn:@ :@ :@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 10:38 PM | Show all posts

Reply #237 hidden_fear's post

mmg cam2 pown...

1500 wang pendahuluan diri 2 bkn percuma....die akan tolak drpd loan yg kite dpt...
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2008 11:06 PM | Show all posts

Reply #238 forfavor's post

btol2....
klo kira2 balek...
same je beb
so ape yg di bengangnye..
itu ok la dpt pendahuluan
dr org lain..langsung xdpt..
eken pakai duit sendri lg..
bersyukur la
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2008 08:25 PM | Show all posts

Reply #231 luvpierre's post

ko dapat brape sem ni??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082485s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list