Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
27512
View
128
Reply

[PERBINCANGAN] Pengalaman di Hospital Melaka / Hospital-hospital di Melaka

[Copy link]

Author: cap_ayam       Show all posts   Read mode

Post time 13-7-2006 10:53 PM | Show all posts
hhmmm.......
spital.... spital....

dulu maman blaja kat matriks uia bekas hospital pelatih utk UM......
yg best surau tuh bekas bilik simpan mayat.... ade lagik bekas tray simpan mayat tuh....
pernah senior g smyg tahud pas bagi salam dia pusing blkg tgk mayat dah bersusun smpai pintu luar.....
dia terus kuar lari naik atas pijak atas bdn mayat2 yg bersusun... rasa mcm pijak bdan org tgh tido siut!!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2006 01:12 PM | Show all posts
sebenarnya aku ni dah biasa dok wad, sebab aku pernah teman arwah ayah aku masa dia sakit dulu kat gh melaka. masa tu pulak aku menganggur lagi, jadi takdela nak risau mcm2 benda lain mcm nak kena pegi keja ke, pegi kelas ke.. btw, aku takdela jumpa kejadian seram2 nih (kecuali yang nampak org pesakit bunuh diri terjun dari tingkat 4 tuh). Cuma gh melaka ni dia campur2kan patient dorang. Mcm kes aku, katil ayah aku sebelah pesakit HIV kronik. Jadi tak "selesa" lah time tu kan.. Kebetulan esok paginye pesakit HIV tu meninggal. Jadi proses dia bersihkan body tu aku boleh nampak lah.. Insaf jugak sebab last2 sekali atendan spital bungkus body pesakit HIV tu dengan plastik.

Err aku jugak pernah kena halau dgn mak guard kat spital sbb tak mau keluar dr wad ( waktu melawat dah habis) dan kena marah dgn misi sebab mintak tolong misi tu utk bantu aku tukar diapers ayah aku. Misi tu marah aku sambil kata, "awak kan anak dia, awak buat lah sendiri! " Ada ke patut? Tapi aku dah maafkan misi-misi yang kurang asam tu sumer. Btw ada jugak misi yang ringan tangan dan baik budi bahasa kat spital melaka tuh.

Tapi, betullah, aku fobia dgn spital.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2006 01:21 PM | Show all posts
wahahha misi2 tu kalu pakwe muda ensem alyan sampai takcukuptangan 4-5 org satu katil..gatal betul!
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2006 02:04 PM | Show all posts
takut...takut........kalau aku la......aku balik jek on the spot bila tgk lif tu terbukak sendiri...:lol
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2006 04:10 PM | Show all posts
lissa ko masuk jer lif tu..pehtu lif tu tamo bukak2 dah amcam??:devil:
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2006 05:24 PM | Show all posts
Originally posted by lissa at 14-7-2006 02:04 PM
takut...takut........kalau aku la......aku balik jek on the spot bila tgk lif tu terbukak sendiri...:lol


sekt2 takot ....
adik ko relek jek aku tgk ...
wakakakaka :bodek::bodek::bodek:
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2006 09:24 PM | Show all posts
Sejarah di Hospital Gerisen Kem Trendak, Melaka.....plat tak ingat pun pasal apa yang terjadi pada masa tu sebab....masa tu plat baru je dilahirkan di sana......keh keh keh

Teringin nak melawat hospital tu....

[ Last edited by  dee_dee at 27-5-2007 09:41 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 05:48 PM | Show all posts
Bukan ke nurse2 kat GH ni ada kurang ajar skit. Kadang2 suke2 je nak bahasa kan org. Kalu minta tlg skit muke mcm apa je.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 11:14 PM | Show all posts
mmg la... keje kerajaan nih ader bosan....
tp arituh g lawat akak bersalin tgk mcm ok skek la dr dulu...... kalau ade apa hal komplen jek terus
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2006 10:06 AM | Show all posts
Nurse2 yang anak2 dara kalu patient lelaki bukan main lagik dia layan.Getek mcm Marsha
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2006 12:16 PM | Show all posts
tu mcm la baru cepat baik skit......

rasa mcm berdebar2 jek.... hehehhee
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2006 01:33 PM | Show all posts
Heheee..berdebar2 ye...
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2006 03:24 PM | Show all posts
Originally posted by Cik_Leha at 15-7-2006 05:48 PM
Bukan ke nurse2 kat GH ni ada kurang ajar skit. Kadang2 suke2 je nak bahasa kan org. Kalu minta tlg skit muke mcm apa je.


Memang ramai jugak nurse kat GH ni yang mulut tak de insurance...mungkin dia orang ni penat kerja kot...dah tu gaji cinonit je...tension dan pressure la tuh...

Errr...my sister in-law pun staff nurse jugak...tah cam mana la dia masa kat tempat kerja ekkk...?:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2006 03:27 PM | Show all posts

Reply #33 platinum8's post

plat tak tnaye ada citer antu ker..:cak:
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2006 03:29 PM | Show all posts

Reply #30 Cik_Leha's post

betul tu.kalu laki bukan men gatal tetambah laki kaya..anak org kaya ker...getek betul

erk lawa abatar
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2006 03:35 PM | Show all posts
Originally posted by dee_dee at 16-7-2006 03:27 PM
plat tak tnaye ada citer antu ker..:cak:


tak pernah plak tanya kat dia...nantilah bila balik cuti kat Msia ....borak2 citer antu ngan dia...
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2006 03:49 PM | Show all posts

Reply #36 platinum8's post

bile plat nak blk..hehe...leh wat gath nanti
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2006 03:53 PM | Show all posts
Originally posted by dee_dee at 16-7-2006 03:49 PM
bile plat nak blk..hehe...leh wat gath nanti


plat balik bulan pose la...kat mana best nak makan buka pose kat Melaka?
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2006 04:03 PM | Show all posts

Reply #38 platinum8's post

tatau la..hehe...dee jarang bukak pose kat luar...
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2006 05:04 PM | Show all posts
buka kat kampung la beshhhhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098390s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list