CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: cap_ayam

[PERBINCANGAN] Pengalaman di Hospital Melaka / Hospital-hospital di Melaka

[Copy link]
Post time 15-5-2009 11:51 AM | Show all posts

Reply #100 mamaqieqiey's post

bagus lah klu layanan dan service yg diberikan memuaskan ..sbb i pon plan bersalin kat hospital GH... takut sebenarnya nieee ....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-5-2009 02:45 PM | Show all posts
thn ni hospital melaka 75 tahun dah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2009 02:50 PM | Show all posts
Originally posted by felix^_^farah at 15-5-2009 11:51
bagus lah klu layanan dan service yg diberikan memuaskan ..sbb i pon plan bersalin kat hospital GH... takut sebenarnya nieee ....


jangan takut...yg penting dengar arahan misi dan doktor.ikut pe yg diorang suruh.diorang xkan marah tanpa sebab.bantu diorang untuk bantu puan..  
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2009 02:41 PM | Show all posts

Reply #103 saerm's post

ewah2 awk punya ckp mcm doktor spital melaka jer...
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2010 01:21 PM | Show all posts
kalau ingat lg bangunan lame GH tu, mase kecik2 aku ikut bpk aku melawat mak aku besalin adik aku, lif die mmg uzur la, pintu die sangkut2 bile nk tutup sampai bpk aku sendiri tlg tutupkan, kitorg x naik lif sbb lif tu mcm dah rosak je, kitorg pakai tangge je, die punye tangge dulu lg horror, cahaya x cukup, ade certain part yg gelap. Tp yg bgsnye skrg ni GH dah dkt dgn masjid Al-Azim, mesti hantu2 tkt bile dgr azan
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2010 02:09 AM | Show all posts
yup..kul 5.00pg da dgr owg ngaji..tp lif wad lama tu biol ckit.try la taruk tangan time dia nak tutup.kalo pintu lif tu stop kre nasib baik la kalo x alamak nye..putus..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2010 10:04 PM | Show all posts
bravo tuk TT sbb bukak thread gini..
byk gak pngalaman yg leh dishare rupanye..
aku pnah melepak kat sane hmpir 3 bulan sbb adik aku sakit..
berulang ke sane teman adik aku buat rawatan dekat setahun..
tu x masuk lagi jumlah hari adik aku keluar masuk wad spjg dia sakit selama 2 tahun..
mcm2 bnd jugak aku adap tp x penah la smpi jmp bnd2 yg seram nih..
sbnrnye, ikut nasib jugak la..
bg aku ade pgalaman yg ok, ade yg x..
tp buat mase ni aku mmg dh niat x mau ke gh lg..
even kalau sedare mare aku kt sane pun, aku lebih prefer tnggu diorang check out dr sane, br aku g melawat...
sbbnye tiap kali aku lalu kt ctu, aku rase cm sayu giler.. n msti terkenangkan arwah adik aku..
agknye, aku sekeluarga byk sgt membina kenangan kat sane..
apepun aku nk ucapkan terima kasih byk2 buat doktor2 dgn nurse2 yg baik budi..
yg mane terase bersalah dan berdosa tu, aku dan keluarga aku dh lame maafkan diorang..
hm, alfatihah utk adik aku..
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 09:37 AM | Show all posts
huhuu..tengah pk nak bersalin kat hospital mana kat melaka ni..GH ke, putra or pantai..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-7-2010 12:50 PM | Show all posts
huhuu..tengah pk nak bersalin kat hospital mana kat melaka ni..GH ke, putra or pantai..
lissa Post at 20-7-2010 09:37



aku dah 2 x bersalin kat Putra.

bukan tanak g GH tapi aku ada pengalaman tak best kat gomen spital ni tapi bukan kat Melaka..kat negeri lain

walaupun aku sdri keja GH dulu...

tapi ramai member aku bersalin kat GH Melaka...ok je diorg..so should be no problem la...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2010 01:41 PM | Show all posts
Reply 109# peachRose


    Awak bersalin ngan doktor aper ye?

   and cost baper?..

   Thanks
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2010 12:17 PM | Show all posts
Reply  peachRose


    Awak bersalin ngan doktor aper ye?

   and cost baper?..

   Thanks : ...
lissa Post at 20-7-2010 13:41


dah tak inagt le...

tapi alhamdulillah..ok le...

but kalau u nak doc pompuan, tak sure plak ada gynae pompuan ke tak kat situ..sbb dua2 doc yg attend saya tu doc lelaki

kos dalam RM2000...sbb saya normal delivery...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2010 03:02 PM | Show all posts
Ok..thanks..
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2010 03:49 PM | Show all posts
lissa
mu bila deliver? klu nk gynea pompuan ada kat putra,org melayu..dr apatah namanya..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 08:54 AM | Show all posts
Reply 113# bungazaleha

due ujung bulan 10... skang check up kat shah alam ni...hubby aku kan melaka..tu yang decide maybe nak bersalin kat melaka..
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2010 02:47 PM | Show all posts
lissa
ok...kt MMC sume lelaki,astu chayanunalip,dgn Dr Alias pon ok,dia part time kt PUtra rasanya...kt Pntai mmg doc perempuan,dari Hspital Melaka...ada topic kat sembang negeri..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2010 03:58 PM | Show all posts
Reply 115# bungazaleha

Aku mau doktor pompuan...islam..  Boleh?..hehehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-8-2010 10:58 AM | Show all posts
Pengalaman aku kat GH...
Aku lahir kat situ
Umo 5 thn pernah warded(x ingat sakit apa)
Umo 7 thn pun warded gak sbb allergic
Umo 15 thn pun warded gak allergic skali lg(bru dpt tau..allergic to NSAID)
Umo 18thn  warded..apendiks
umo 22thn warded sbb accident
umo 26thn wife aku deliver kat GH, masa tu aku dpt teman dia kat labor room( kena g kursus 2 hari) skang aku xtau plak mcm mana sbb anak 2 dan 3...kat Pantai..anak ke-4 kat o/sea heheheh

layanan hosp ni bg aku agak subjektif...sbb petugas hospital ni pun manusia jugak kan? cuma bila part diagnose tu aku boring ckit..sbb mcm2 theory diorg wat..

Parking kat GH ni pun satu hal jugak..esp yg selalu kena g sepital utk appointment/take turn jaga pesakit..selalu x dpt parking..org nak derma darah pun malas nk dtg sbb susah nk parking.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2010 09:55 PM | Show all posts
huhuu..tengah pk nak bersalin kat hospital mana kat melaka ni..GH ke, putra or pantai..
lissa Post at 20-7-2010 09:37


i bersalin kt pantai. emergency czer 3 days warded, fri-sun total 4.5 K+++ thn 2009.
dr nor hanisah, sgt baguss..dia pakar dr gh..bertukar ke prvate
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 09:56 AM | Show all posts
aku dulu dok GH ni slama 3 bulan... xde pape pon yg seram.. biasa je.. ada pon nurse amik buku aku pastu x pulangkn pasal dulu aku slalu beli majalah ujang etc...
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2010 09:57 AM | Show all posts
Post Last Edit by Apok at 24-8-2010 10:12

lupa plak nk tambah, nurse pelatih cun2...hehehehe...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 01:49 PM GMT+8 , Processed in 0.070858 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list