CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: cap_ayam

[PERBINCANGAN] Pengalaman di Hospital Melaka / Hospital-hospital di Melaka

[Copy link]
Post time 17-12-2008 04:31 PM | Show all posts
yer lah sape2 ada x pengalaman bsalin kat hospital melaka....
dorang kata layanan die org kasar.....
siap kita jadi experimen tuk doktor pelatih lagi,....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-12-2008 03:59 PM | Show all posts

Balas #81 lynn135\ catat

tang jd tikus makmal doktor pelatih tu..aku mmg sokong la sgt..thn lps aku warded utk operation..dh le kena masuk pg2..skali smpi..kena serbu ngan doktor pelatih..rasanye..mau dkt 10 org tnye menda yg sama.. tu lom masuk part check lg..kalu kena yg sopan..tader la skt..dpn yg ganas..kuku plak panjang...weh sengsara aku nih...:@

tp misi n doktor sume ok jek..tader la yg suke suki jek nk fire org..aku kena marah skali jek ngan doktor (tp sbb aku yg degil )
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 12:06 PM | Show all posts
baru kuar spital 2 minggu lepas...saya kena dok bangunan lama...
nak nangis le mase tu..mintak 2nd / 1st class seme penuh..lagipon kalau DNC x leh request wad..
tapi bila dah sampai ward...kira oklah satu bilik 4 org...
selesalah..nurse pon baik2...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2009 05:28 PM | Show all posts
aku penah rusakkan satu vendor machine kat sebuah hospitel
berbelas tahun yang lepas
hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2009 05:25 PM | Show all posts
spital melaka sekarang dah ok lah,misi2nya pun baik...menu makan pun dah sedap walaupun x setaraf ngan restoran...admit spital bln 8 ari tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2009 06:10 PM | Show all posts
ingat,kalau ade sedara korang yang masuk icu/ccu kat spital melaka,, jgn sekali2 sign form utk benarkan doktor tebuk dada ,,konon nak bagi senang bernafas..

ramai yg mati kat GH tu,bkan sebab penyakit asal,tapi pasal kuman masuk dari tebukan tu,,,

walaupun itu mati itu  qada & qadar, tpi aku nasihat kan aja,,sebab aku dah kena
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2009 07:44 AM | Show all posts
Originally posted by king_kenny at 15-1-2009 06:10 PM
ingat,kalau ade sedara korang yang masuk icu/ccu kat spital melaka,, jgn sekali2 sign form utk benarkan doktor tebuk dada ,,konon nak bagi senang bernafas..

ramai yg mati kat GH tu,bkan sebab  ...


dada ngko kene tebuk ke? citer aa sket....buat pengajaran....
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2009 06:22 PM | Show all posts
nak tanyer lah sape yg penah bsalin kat GH melaka nie
kalau kita nak clas 2 or 3 kene book time bila?
pastu kos clas 2 or 3 berapa agak nyer eh?
kalau yg kene antar kat bangunan lama tu clas berapa plak?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-4-2009 06:50 PM | Show all posts
Bersalin kat GH mana bole book...sbb kita bknnya tentu bila kita nak bersalin...Saya baru pas bersalin bln 8 thn lps...Kalau x silap kalau ada GL baru dpt duk 2nd dan 1st class...Bangunan lama tu utk 3rd class...Kos tu x la semahal mana pun...kira masih mampu di bayar la..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2009 11:24 AM | Show all posts
Originally posted by ivy_6731 at 22-4-2009 18:50
Bersalin kat GH mana bole book...sbb kita bknnya tentu bila kita nak bersalin...Saya baru pas bersalin bln 8 thn lps...Kalau x silap kalau ada GL baru dpt duk 2nd dan 1st class...Bangunan lama tu ...


laa yer ke yg 3rd tu bangunan lama... GL tu apa?? tadi mamber aku ada cakap kalau nak yg 1st n 2nd clas kene daftar time
nak masuk nanti.... kalau da penuh nampak gaya 3rd lah
ramai kata GH maleka nie da ok da dari dulu nurse2 pun baik....
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2009 01:58 PM | Show all posts

Reply #90 lynn135's post

GL = guarantee letter.

biasanya issued by insurance companies. atau pun company tempat kerja seseorang tu kalau company dia yang tanggung perbelanjaan hospital.

GL ni bila dikeluarkan bagi kat hospital, then pesakit tak payah lah bayar dulu dan claim kemudian. kira cashless lah, pergi bawak GL, duduk hospital, lepas tu keluar je.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2009 03:19 PM | Show all posts
mane2 hospital pun mesti ade citer2 antu..nak banyak citer lagi, jumpa pak guard
tp rasenye kat GH tu tempat yg paling menakutkan ialah umah mayat lama tu
tapi katanye nanti diorg nak buat tempat parking bertingkat kat situ..skang kalau nak cari parking memang berpeluh..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2009 04:55 PM | Show all posts
Originally posted by mclaren at 23-4-2009 13:58
GL = guarantee letter.

biasanya issued by insurance companies. atau pun company tempat kerja seseorang tu kalau company dia yang tanggung perbelanjaan hospital.

GL ni bila dikeluarkan bag ...


tq
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2009 08:16 PM | Show all posts
X jadi nak wat parking bertingkat kat umah mayat lama tu...Ari tu dengar citer nak buat muzium hospital melaka,nak pamerkan barang2 lama spital lah kononnya...Tak tau le jadi ke x...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2009 12:22 PM | Show all posts
apsal x jadi nak buat tempat parking?
org ramai nk muzium ke?
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2009 02:42 PM | Show all posts
aku dah 2 kali bersalin kat spital melaka nie. alhamdulillah layanan diaorg baik. yang sambut baby aku nurse@ bidan veteren jer. tak de pun doktor. masa tgh2 sakit tue ada bidan tue siap bagi motivasi lagi kat aku. sempat plak tue dia ajar aku cara bernafas ngan meneran dengan betul.

yg penting pada mereka2 yg sakit nak bersalin tue jgn ler mengada2, meraung2, atau banyak songeh bagai.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-4-2009 02:01 PM | Show all posts
Originally posted by king_kenny at 13-7-2006 19:59
GH Melaka, ko cuba la pegi lepak mlm2 dkt luar wad bersalin,,duduk dkt dpn lif,,

kalau dlm pukul12mlm smpai subuh, mula la lif tu start main buka tutup, buka tutup..

lif tu lif mayat, sbab  ...



bia betik
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2009 06:46 AM | Show all posts

Balas #97 ncsha\ catat

Haha

Area situ memang terkenal ngan antu2 nyer...

sampaikan guard India pon nampak 'benda' tu lambai2 kat tmpt menunggu org nak beranak tu...

Kat Lab sebelah tmpt tu lagi la, jgn cakap, 'benda' tu siap tunggu kat dlm, wat bodo je bila ada org datang
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2009 03:49 PM | Show all posts
Originally posted by sab86 at 17-12-2008 15:35
ada org kata pgalaman melahir anak kt hospitan kerajaan nie..diorg wat kasar...ada yg ckp better gi private layanan diorg okay...cume korang pham2 jelah kena mahal siket...btul ker...



xde la kot...
tp,kdg2 nasib...
GH ke,private ker...
bg aku... 2-2 ok....

Sbb aku bsalin anak no 2 aku kt Hospital Melaka tu la....
dorg sumer lyn aku baik pnye... Frenly tau...
Aku masok spital tu 2 kali dlm mase aku peknen...
Smpi aku masok kali ke2 dorg stil igt..
da cm kengkwn plak...
Pastu time aku nak bsalin tu,kt dlm labour room tu dorg cukup2 supportive..
smpi tnye "da bgtau husband?nk sy col kan hband?"...
N dorg yg col hband aku bgtau aku da masok labour room...
Sbb time tu laki aku da blk sbb aku lame sgt mnunggu giliran....
So,dgn ade nye nurse2 yg baik2 belaka n tmbh plak hband aku tman kan...
Mmg tenang sgt...
Aku xde la stress sgt nk bsalin...

Bil plak cume rm44 bape sen jerk...

pd kakitangan HM bhgian wad bsalin & bilik b'salin... Thanks ler byk2....
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2009 09:33 AM | Show all posts
Originally posted by lynn135 at 17-12-2008 16:31
yer lah sape2 ada x pengalaman bsalin kat hospital melaka....
dorang kata layanan die org kasar.....
siap kita jadi experimen tuk doktor pelatih lagi,....


mama baru bersalin Dec tahun lepas...alhamdulillah..
layanan sume baik dan mama tgk dorg sentiase pantau keadaan pesakit.
ade 1 mlm tu mama pengsan kt tepi katil, misi2 sume kelam kabut
nk kejarkan mama tnye mama ok ke x, sakit ke x,
doc pelatih tu ade gak, tp dorg juz tnye2 jek keadaan mama camne.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-9-2022 12:40 PM GMT+8 , Processed in 5.217511 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list