Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
50886
View
205
Reply

Orang Melayu Di Tempat Anda...

[Copy link]

Author: oobi       Show all posts   Read mode

Post time 13-7-2006 01:19 PM | Show all posts
Originally posted by mallanhead at 10-7-2006 02:54 PM
Kat tempat I ramai melayu. Tapi tak lah beribu2 family. Tapi memang mudah cari Melayu. Tapi yang Melayu yang I kenal so far selain dari my son's kindy teacher, sorang je. Namanya Plat... :2l ...


:nyorok::nyorok:
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2006 11:39 PM | Show all posts
Originally posted by oobi at 10-7-2006 01:22 PM
Pertanyaan nie untuk mereka yang tinggal di overseas....ramai ke orang Melayu yang tinggal di tempat anda?? Adakah mereka students ataupun orang Melayu yang memang telah lama menetap di situ??

J ...



aritu pegi san francisco, mmg ramai je muka melayu kat kedai makan... agak2 derang tiap kali lunch je singgah situ... tapi kitorang tak tegur la sebab derang jeling semacam je, almaklum la derang pakai tie and suit, kita plak sempoi je... tapi tak sangka mmg ramai je melayu kat sana..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 01:06 AM | Show all posts
Originally posted by kakashi at 14-7-2006 11:39 PM



aritu pegi san francisco, mmg ramai je muka melayu kat kedai makan... agak2 derang tiap kali lunch je singgah situ... tapi kitorang tak tegur la sebab derang jeling semacam je, almaklum la de ...

betul ke melayu kakashi, ntah2 pinoy ker, mexican ker, indon ker?... skali dolu my classmate, muka belacan abis tp kemain lagi dok tarik omputih, aku hingat dia melayu, selamba dawg g sembang dlm baser melayu..skali member pinoy daaa..ciss memalukan ja
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 01:40 AM | Show all posts
oobi saya kat eastern europe
sorry lmbt reply
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2006 04:03 AM | Show all posts
Originally posted by bolehblah at 15-7-2006 01:40 AM
oobi saya kat eastern europe
sorry lmbt reply


interesting...best tak dok kat sana??? sure lawa pemandangannyaaaa....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2006 06:53 AM | Show all posts
Originally posted by kakashi at 14-7-2006 11:39 PM



aritu pegi san francisco, mmg ramai je muka melayu kat kedai makan... agak2 derang tiap kali lunch je singgah situ... tapi kitorang tak tegur la sebab derang jeling semacam je, almaklum la de ...



lain kali jika sampai ke SF Bay Area, beritahulahhh...how's the interview???
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 09:43 AM | Show all posts
Dkt LA ni ramai gak orang Melayu sebab kalau Belacan Grill buat BBQ, Buffet raya, harijadi agung, merdeka etc - penuh betul dgn orang Melayu dari company MAS & Consulate datang memeriahkan majlis.


Melayu yang kawin dgn matsalleh jarang sangat saya jumpa dlm majlis ni. Maybe dia orang segan nak join. Or maybe dia orang tak tau ada nya restaurant tempat Melayu berkumpul ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2006 09:55 AM | Show all posts
Originally posted by DARSITA at 15-7-2006 09:43 AM
Dkt LA ni ramai gak orang Melayu sebab kalau Belacan Grill buat BBQ, Buffet raya, harijadi agung, merdeka etc - penuh betul dgn orang Melayu dari company MAS & Consulate datang memeriahkan majl ...


sedap ker Belacan Grill tuhh??? banyak dengar citer tentang Belacan Grill nieee...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 09:55 AM | Show all posts
Originally posted by xeo at 7/11/06 00:29
Assalamualaikum..heh..my first post, but dah memang lama kat Cari as a "reader" only..

Anyway..just nak menyampuk sket...sometimes kalau ramai Melayu pun susah. Dengkilah, gaduhlah, be ...


Saya kalau ada orang Melayu nak kenal rapat (mostly yang jumpa dkt Belacan Grill) saya cuba elakkan. Pada saya cukuplah kenal dkt restaurant .. orang kata kenal gitu gitu jer. Always keep our distance. Sure selamat
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 09:59 AM | Show all posts
Originally posted by oobi at 7/14/06 17:55
sedap ker Belacan Grill tuhh??? banyak dengar citer tentang Belacan Grill nieee...


Hello

Dia punya meehoon ikan masin tu boleh buat kita datang tiap minggu. Mee mamak dia pun best. Taukey dia friendly sangat. Kalau kita selalu datang makan dia akan buat kita special food. FOC you.

Halal 100%. Sambal petai dia best! Sebulan adalah tiga empat kali saya dan adik beradik lain pergi sana, bagi sokongan sebab takut dia tutup kedai :lol
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2006 11:30 AM | Show all posts
Originally posted by DARSITA at 15-7-2006 09:59 AM


Hello

Dia punya meehoon ikan masin tu boleh buat kita datang tiap minggu. Mee mamak dia pun best. Taukey dia friendly sangat. Kalau kita selalu datang makan dia akan buat kita special food.  ...


Helloooooo to you too....

yang pasal halal nie lah nak tanya...betul ker halal??? sebab ada source beritahu tak halal. is it halal by verbal assurance from the owner??? kat mana dia dapat ayam/daging halal??? sorrylah cik Moderator, banyak sogel pulak si oobi nie tanya banyak soalan, sebab oobi selalu jugak ghi LA....nak jugak try makanan-makanan yang dicadangkan tadi....BTW dah dinner????
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 01:45 PM | Show all posts
Originally posted by oobi at 7/14/06 19:30


Helloooooo to you too....

yang pasal halal nie lah nak tanya...betul ker halal??? sebab ada source beritahu tak halal. is it halal by verbal assurance from the owner??? kat mana dia dapat ay ...


Halal sebab co-owner dia seorang Datin Melayu. Dia selalu ada dkt kedai tu - dia punya special recipe ''Rendang Datin' . Sini banyak kedai yang jual daging halal.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 01:45 PM | Show all posts
eh lupo nak jwp soalan .. eden dah dinner dah
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 02:22 PM | Show all posts
Ada pros and cons kalau ada ramai Melayu kat your area.....kalau tak de pun tak seronok jugak kan. Tapi I tak kisah sangat....kalau ada sorang dua pun dah cukup...
Restaurant yang we all selalu pergi buat masa ni cuma my own kitchen la.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 02:36 PM | Show all posts
Originally posted by platinum8 at 15-7-2006 02:22 PM
Ada pros and cons kalau ada ramai Melayu kat your area.....kalau tak de pun tak seronok jugak kan. Tapi I tak kisah sangat....kalau ada sorang dua pun dah cukup...
Restaurant yang we all selalu pe ...


Oklah tu. You pun pandai dan rajin masak. I pun suka pergi umah you. My anak2 pun sebuk ngan aunty plat dia. Enjoy gitu kat sana.

I ni baru balik shopping kat DAvid Jones kat city. Dapat 2 handbag. So sekarang tengah berlagak lah ni.... :
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 02:45 PM | Show all posts
Originally posted by mallanhead at 15-7-2006 02:36 PM


Oklah tu. You pun pandai dan rajin masak. I pun suka pergi umah you. My anak2 pun sebuk ngan aunty plat dia. Enjoy gitu kat sana.

I ni baru balik shopping kat DAvid Jones kat city. Dapat 2 h ...


Wah wah..pergi shopping rupanya dia. Puas hatilah tu dapat beli handbags. I ni pakai bag yang sama for 1 year. Bukan tak de handbag lain tapi I cukup suka ngan yang satu ni. I nak tunggu balik KL baru nak beli another 1 or 2 nice handbags...samada kat KLCC atau kat KL Plaza.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 02:57 PM | Show all posts
Originally posted by platinum8 at 15-7-2006 02:45 PM


Wah wah..pergi shopping rupanya dia. Puas hatilah tu dapat beli handbags. I ni pakai bag yang sama for 1 year. Bukan tak de handbag lain tapi I cukup suka ngan yang satu ni. I nak tunggu balik  ...


I beli beg murah je. Sebab I dah jemu ngan beg2 yang I ada. Banyak lagi belum bawak sini. So kena beli gak. Maybe tangan gatal nak beli something. Tapi nyaris2 beli my favourite shoe. But since darling kata nak holiday ke Malaysia next year, maybe simpan duit lelebih for me to shop till I drop kat KLCC. And go to my favourite shoe shop. I ni memang tengah kemaruk kasut tu. Kalau dpt apa yang I idamankan, I nak beli 5 pasang.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 03:16 PM | Show all posts
dari segi students,memang ada laaaa dalam enam orang bebudak first year kat ottawa nih....
family melayu yg lain ramai,tapi ramai dah lupa diri mereka melayu kot harharhar!
kalo anak derang semua memang dah tak reti nak cakap melayu...such a waste....malu dengan bahasa sendiri ke...?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 03:17 PM | Show all posts
Originally posted by mallanhead at 15-7-2006 02:57 PM


I beli beg murah je. Sebab I dah jemu ngan beg2 yang I ada. Banyak lagi belum bawak sini. So kena beli gak. Maybe tangan gatal nak beli something. Tapi nyaris2 beli my favourite shoe. But since ...


:: sampai 5 pasang sekali you nak beli feraggamo. Memang giler kasut betul la you ni....tapi kalau mampu apasalahnya kan...bestnyaa...I nak ikut shopping la.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 03:19 PM | Show all posts
but frankly speaking.....lebih rela takde ramai melayu....bukan apa...tau2 je la bila dah ramai...kang adalah yg dok sokseksoksek sana sini...gosip sana..fitnah sini....dengki mendengki...rimas ler...ni pon dah tak berapa suke dgn segenlintirrrr org2 melayu kat sini...kalo jumpa salam hujung jari je...nak salam dgn anak2 diorg...lagi la...hulur tgn...diorg dok berpeluk tubuh and then siap roll their bijik mata..... ;)
nilah dia org2 yang lupa diri
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098392s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list