Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
50885
View
205
Reply

Orang Melayu Di Tempat Anda...

[Copy link]

Author: oobi       Show all posts   Read mode

Post time 11-7-2006 07:40 PM | Show all posts
Originally posted by oobi at 11-7-2006 03:36 AM
oh yaa..tak ya jugak...kepada tempat yang tak de Melayu tuh cam mana yerr?? best tak tak der Melayu?? makan asam pedas lagi ke tak??

shinky_pinky, nanti kita lepak kat thread borak...

I rasa macam biasa je. Tapi syok jugak bila pergi shopping dan jalan2 orang akan toleh 2 kali kat kita:ting: terperasan kejap:nyorok:
Asam pedas is my favourite, I pernah try masak dengan salmon without daun kesum. Tak best :geram: Tapi habis sental sebab I tumbuk sambal belacan sekali. Sampai 2 pinggan sekali makan.:jeling:
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2006 09:46 PM | Show all posts
Originally posted by xeo at 11-7-2006 04:29 PM
Assalamualaikum..heh..my first post, but dah memang lama kat Cari as a "reader" only..

Anyway..just nak menyampuk sket...sometimes kalau ramai Melayu pun susah. Dengkilah, gaduhlah, be ...

oh so true.. duduk negara omputih bertahun2 pun perangai kat mesia tak berubah gaks.. heran guek
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2006 09:50 PM | Show all posts
Originally posted by oobi at 10-7-2006 02:54 PM



pulut kat LA ker??? LA tuh besar....which area???


dulu2 lah... masa tu pun tak tau ada kewujudan forum cari nih.. saya tinggal di Alhambra ..best!!! asian food dihujung jari saja. mostly melayu kat LA tak rindu makanan mesia pasal makcik2 kat situ & bahan makanan merata2 and sodap plak tu. tp saya tak bercampoq sgt.. no transport maaa tak larat nak naik bas berjam2. cina bukit dlm bas banyak tak mandi lorr..kang pengsan tahan napas
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2006 01:03 AM | Show all posts
Originally posted by xeo at 11-7-2006 04:29 PM
Assalamualaikum..heh..my first post, but dah memang lama kat Cari as a "reader" only..

Anyway..just nak menyampuk sket...sometimes kalau ramai Melayu pun susah. Dengkilah, gaduhlah, be ...


Wa'alaikumusalam...
Selamat datang ke cari.com....buat macam rumah sendiri
nie tak dapat dinafikanlahhhh...ramai Melayu pun susah...tapi kat SF Bay Area nie alhamdulilah..semuanya ok-ok...kebanyakkan Melayu kat sini sibuk dengan kerjaya masing-masing dan anak-anak masing, jarang sangat berjumpa.....so bila ada gathering that is selalunya berjumpa time raya.... all of us really appreciate it...masa tu lah riuh dengan gelak-ketawa, tanya khabar....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2006 01:15 AM | Show all posts
Originally posted by applemy at 11-7-2006 07:38 PM


Akak sorang je? Sian die.. :nyorok:

Baru2 ni saya pegi Paris.. jangan cakap org Melayu, Msian pun rare, makanan halal pun susah nak carik isk isk! :geram:


laaa....ghi Paris baru-baru nie??? ada orang Melayu tinggal di Paris...untuk makanan halal, have you try go to www.zabihah.com boleh cari makanan halal kat list di zabihah ataupun ghi makan kat rumah my friend
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2006 01:21 AM | Show all posts
Originally posted by min_elskede at 11-7-2006 07:40 PM

I rasa macam biasa je. Tapi syok jugak bila pergi shopping dan jalan2 orang akan toleh 2 kali kat kita:ting: terperasan kejap:nyorok:
Asam pedas is my favourite, I pernah try masak dengan salmon ...



have you try masak lemak cili padi guna ikan salmon??? boleh tahan jugak sedapnyaaa....kalau nak masak asam pedas, oobi akan gunakan ikan halibut ataupun black bass...yumm...yummm...goreng ghitu ajer pun sedap black bass tuhhh....
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2006 01:37 AM | Show all posts
Originally posted by oobi at 12-7-2006 01:21 AM



have you try masak lemak cili padi guna ikan salmon??? boleh tahan jugak sedapnyaaa....kalau nak masak asam pedas, oobi akan gunakan ikan halibut ataupun black bass...yumm...yummm...goreng gh ...



apsal salmon kat dalam rumah aku tak laku??? tarak sapa suka accept me...kadang2 buat penat masak je, la ni langsung tak beli...
masak apa lagi yang sedap salmon ni??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2006 01:50 AM | Show all posts
dah try salmon tuh masak sambal kicap???....adakalanya ikan salmon tuh oobi goreng garing-garing makan dengan sambal petai, sedap jugak
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2006 02:21 AM | Show all posts
org melayu kat tempat saya tak ramai..
dlm 5 org je..
org malaysia dlm 20 je...
sesikit itu pun ber klik kemain.. hehe..
tp saya tak campur a..malas..buat hal sendiri je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2006 03:03 AM | Show all posts
Originally posted by bolehblah at 12-7-2006 02:21 AM
org melayu kat tempat saya tak ramai..
dlm 5 org je..
org malaysia dlm 20 je...
sesikit itu pun ber klik kemain.. hehe..
tp saya tak campur a..malas..buat hal sendiri je..


tumpang tanya...bolehblah kat mana???
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2006 12:51 PM | Show all posts
org melayu kat tempat saya adalah saya, asben saya n baby shukri..

:nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2006 01:03 PM | Show all posts

Reply #33 eyzlyn's post

fuhhhhhhhhhhhhhh ramainyerrrrrrrrrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2006 01:08 PM | Show all posts
Originally posted by Yasmine at 12-7-2006 06:07 AM
I suka salmon jugak, my girlspun suka. Selalunya I goreng dgn kunyit, takpun buat asam pedas daum kesum dan curry.


So far I tak pernah pun masak salmon asam pedas. Next time I nak try. Tapi kat sini tak de daum kesum, so last week I masak asam kepala ikan, I gantikan dengan daun limau. Ok gak rasanya. Improviseee..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2006 01:09 PM | Show all posts
Originally posted by eyzlyn at 12-7-2006 12:51 PM
org melayu kat tempat saya adalah saya, asben saya n baby shukri..

:nerd:


macam mana celebrate raya???
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2006 06:39 PM | Show all posts
Melayu kat sini bersepah2..kalau kuar town tak jumpa tak sah..
sbb tu aku takut gak nak tempek gambar kat sini...sure ada ramai ahli lelap dari tempat aku dok usyar bod ni..kan kan kan :cak: :cak:


tapi aku x suka ramai sgt, byk ragam..clique tu la ni la..

kitorang lagi suka buat hal sendiri..x derla x kawan langsung..pada2 la..

for me, ada 4-5 families ok kot..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2006 07:31 PM | Show all posts
Originally posted by fairyjasmine at 12-7-2006 06:39 PM
Melayu kat sini bersepah2..kalau kuar town tak jumpa tak sah..
sbb tu aku takut gak nak tempek gambar kat sini...sure ada ramai ahli lelap dari tempat aku dok usyar bod ni..kan kan kan :cak: :cak: ...


I pun gitu. Kat sini melayu memang ramai. Ada pulak local melayu. Tapi jarang rapat ngan diaorang. Cuma dua tiga kerat je. Melayu kat mana2 sama je. So most of the time, kalau nak kawan cari yang satu kepala. So kalau raya maybe boleh bertandang kesana.
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2006 07:56 PM | Show all posts
Originally posted by oobi at 12-7-2006 01:15 AM


laaa....ghi Paris baru-baru nie??? ada orang Melayu tinggal di Paris...untuk makanan halal, have you try go to www.zabihah.com boleh cari makanan halal kat list di zabihah ataupun ghi makan kat rumah my friend


Eii.. kalo dah tahu pasal website ni, bolehlah kita rancang mana nak makan. Harap2 ade rezeki lagi pegi sana.

Oobi, saya ada jumpa satu restoren kecik kat belakang Printemps.. tak ingat nama dia tapi last name dia macam 'tisse'.. sedap gak, tuan dia otomatik kata 'kita dari Msia ye?' hihi.. jumpa restoren tu pun masa hari last kita kat Paris.

Saya tinggal hotel kat kawasan La Fayette, tu kawasan rough ke? Bersepah semacam je huhu..

Makan kat rumah kawan Oobi? Kat mana rumahnya tapi.. segan le.. dah la Oobi tak kenal kita hauhau! :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2006 09:45 AM | Show all posts
Originally posted by oobi at 12-7-2006 01:09 PM


macam mana celebrate raya???



celebrate jer la.. pi solat raya, lepas tu makan kat rumah, lepas tu kalau hari sekolah, asben gi sekolah la..

weekend turun toronto, celebrate raya dgn melayu kat sana, had to drive 2 hours maaa .. ni memang celebrate gila-gila la ni...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2006 09:55 AM | Show all posts
Originally posted by applemy at 12-7-2006 07:56 PM


Eii.. kalo dah tahu pasal website ni, bolehlah kita rancang mana nak makan. Harap2 ade rezeki lagi pegi sana.

Oobi, saya ada jumpa satu restoren kecik kat belakang Printemps.. tak ingat nama ...


apalah nak disegankan...oobi rasa mereka yang tinggal overseas suka bangat kalau dapat jumpa tourist dari Malaysia especially jika yang kita jumpa tuh orang Melayu, siap jemput datang rumah, makan-makan walaupun baru kenal....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2006 01:04 PM | Show all posts
Originally posted by eyzlyn at 13-7-2006 09:45 AM



celebrate jer la.. pi solat raya, lepas tu makan kat rumah, lepas tu kalau hari sekolah, asben gi sekolah la..

weekend turun toronto, celebrate raya dgn melayu kat sana, had to drive 2 hou ...


bukannya selalu celebrate raya, drive lama-lama pun tak per kann?? janji dapat jumpa kawan-kawan, bertanya khabar dan celebrate raya...kat sini jarak yang paling jauh nak drive ghi raya pun two hours...rumah orang-orang Melayu kat sini semuanya jauh-jauh...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.764070s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list