Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
50922
View
205
Reply

Orang Melayu Di Tempat Anda...

[Copy link]

Author: oobi       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-7-2006 01:22 PM | Show all posts |Read mode
Pertanyaan nie untuk mereka yang tinggal di overseas....ramai ke orang Melayu yang tinggal di tempat anda?? Adakah mereka students ataupun orang Melayu yang memang telah lama menetap di situ??

Jangan terperanjat sebenarnya di San Francisco Bay Area nie ramai Melayu....hari tuh ada jemput rakan-rakan suami dari Malaysia yang mai sini kerana training di Silicon Valley, mereka tak sangka ada Melayu menetap di SF Bay Area.

[ Last edited by  Sasha at 31-3-2008 04:12 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2006 02:17 PM | Show all posts
Tak de sorang pun...kat tempat baru lagi la tak de. Cuma ada satu Chinese Malaysian family je. Tu pun tak pernah terserempak lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2006 02:20 PM | Show all posts
kat LA dulu manyak melayu.. antara mau kawan ngan tak mau kawan
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2006 02:21 PM | Show all posts
kat tempat eden so far belum ada jumpa lagi melayu. edenlah satu satunyer melayu...he heh

ko kat san francisco?
woit, kasi biodata kat thread biodata tu eh...salam perkenalan dari eden

dan jangan lupa sembang kat thread borak eh
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2006 02:54 PM | Show all posts
Kat tempat I ramai melayu. Tapi tak lah beribu2 family. Tapi memang mudah cari Melayu. Tapi yang Melayu yang I kenal so far selain dari my son's kindy teacher, sorang je. Namanya Plat...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2006 02:54 PM | Show all posts
Originally posted by pulut at 10-7-2006 02:20 PM
kat LA dulu manyak melayu.. antara mau kawan ngan tak mau kawan



pulut kat LA ker??? LA tuh besar....which area???
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2006 03:06 PM | Show all posts
Melbourne banyak gak org melayu......siap ada persatuan lagi...biasa jumpa kalau ada majlis2 agama ngan hari raya je la...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-7-2006 03:22 PM | Show all posts

Reply #8 roxana's post

ada radio Melayu jugak tak silapnya kan????
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2006 06:16 PM | Show all posts
Sini tatak melayu, wa sorang jek ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2006 08:11 PM | Show all posts
Originally posted by NadiaMurad75 at 10-7-2006 06:16 PM
Sini tatak melayu, wa sorang jek ...

Wa pun sama, the only pompuan melayu terakhir kat sini :ting:
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2006 10:47 PM | Show all posts
Originally posted by min_elskede at 10-7-2006 01:11 PM

Wa pun sama, the only pompuan melayu terakhir kat sini :ting:


Pompuan melayu tercantik gituuuuu :cak:
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2006 11:45 PM | Show all posts
Originally posted by NadiaMurad75 at 10-7-2006 10:47 PM


Pompuan melayu tercantik gituuuuu :cak:

Pandainya Haaaaahaahaaaa. Kita sama-sama kan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-7-2006 03:36 AM | Show all posts
oh yaa..tak ya jugak...kepada tempat yang tak de Melayu tuh cam mana yerr?? best tak tak der Melayu?? makan asam pedas lagi ke tak??

shinky_pinky, nanti kita lepak kat thread borak...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2006 05:48 AM | Show all posts
Originally posted by oobi at 10-7-2006 08:36 PM
oh yaa..tak ya jugak...kepada tempat yang tak de Melayu tuh cam mana yerr?? best tak tak der Melayu?? makan asam pedas lagi ke tak??

shinky_pinky, nanti kita lepak kat thread borak...


Sudah tentunya best kalau ada melayu ... dulu masa Cali duk sini lagi best, walaupun rumah jauh about 15min drive ..... sikalang Cali sutah pintah, wa tatak kawan oooo :geram:
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2006 06:34 AM | Show all posts
orang melayu yang berstatus student, kami  je la kat sini...tapi melayu yang kawin dgn. american, ada dua family + sorang single parent, yang selalu jumpa dua family saja...lagi satu tu tak bercampur dgn. muslim sini. malaysian lain (chinese) ramai jugak. Tapi akhir2 makin berkurangan student malaysia kat sini sebab yuran naik mencanak.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2006 07:17 AM | Show all posts
few weeks ago terjumpa one malay couple kat shopping mall kat sini..aiseh nak tegur laki plak nak cpt balik..senyum jelah kat that couple..itulah yg first & penghabisan kitaorg nampak this couple..kawan melayu kat sini memang takde but chinese malaysian adalah, minah ni kawin ngan pak arab yg kebetulan kawan suami....ada juga kenal one malay family (org kepong) dok kat point cook, tapi lecehlah asyik kita je call dia.jual mahal..malas nak layan dia dah..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2006 04:29 PM | Show all posts

but...

Assalamualaikum..heh..my first post, but dah memang lama kat Cari as a "reader" only..

Anyway..just nak menyampuk sket...sometimes kalau ramai Melayu pun susah. Dengkilah, gaduhlah, ber"clique"lah. In the end, kawan dengan 2-3 family je.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2006 04:43 PM | Show all posts
welcome xeo
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2006 07:35 PM | Show all posts
Kat UK jangan pertikai le.. bersepah2 heheh.
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2006 07:38 PM | Show all posts
Originally posted by NadiaMurad75 at 10-7-2006 06:16 PM
Sini tatak melayu, wa sorang jek ...


Akak sorang je? Sian die.. :nyorok:

Baru2 ni saya pegi Paris.. jangan cakap org Melayu, Msian pun rare, makanan halal pun susah nak carik isk isk! :geram:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.096722s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list