Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2405
View
16
Reply

Portal E-Learning Score A

[Copy link]

Author: Fadz77       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-6-2006 10:45 AM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum,

Ni Fadz nak tanya klu ada parents kat sini yg dah gunakan @ subscribe kpd portal latih tubi score A ni. Mintak share pengalaman, sbb Fadz br dpt jd dealer portal ni utk area Sg Petani.
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2006 11:30 AM | Show all posts
aaarr padia ni?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2006 02:25 AM | Show all posts
Emow Emow Emow...
yang mana ek ???
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2006 10:34 AM | Show all posts
e-learning...
aku ade join..
tapi bukan aku la join sendri...
penaja aku wat kan...
susahla..
aku gune dailup..lambat..
kene gune broadband gak kalo nak sedap wat bende nih...
mase aku buat tu ade la bende takleh display..sangkut...
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2006 01:57 PM | Show all posts
amende ni ??  xplen detail sket..korang nak wut system ke ape
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2006 07:38 PM | Show all posts
elearning ni macam web blaja la..
kene bayar....
electronic learning..
blaja secare online.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2006 05:06 PM | Show all posts
Alamak sorilah I diam jer, I ingat post ni kena delete rupanya dah moved ke forum ni plak, saspen jer sbb tak inform pun.

Actually portal score A ni adalah latih tubi yg kta buat secara online, no direct teaching involved cuma buat soalan2 shj secara objective, based on topics @ test @ trial papers yg digubal oleh cikgu2 sekolah bestari. Byklah features lain tp tulah secara generalnya. Bayarannya sepatutnya dlm 70-80 ringgit sebulan utk semua subject teras, dlm 5-8 subject tgk tahap sekolah. Sekarang ni sesuai digunakan utk murid darjah 1 hingga ting 3.

Mmg bagus, tp masalah 1 kena ada internet, 2 byrannya adalah paling minima utk subscription 3 bln sekali.

So ramailah yg mcm susah nak join especially org melayulah. Skrg ni tgh usha pensyarah , pun mcm slow. Klu tak jln jgak terpaksalah jual kat bangsa lain {hasrat hati nak bantu bangsa sendiri}

Hetrek u jual kat siapa?
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2006 01:14 AM | Show all posts

Reply #7 Fadz77's post

aku tak jual
aku disuruh abiskan portal tu sebelum 31julai nih...
aduss............
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2006 11:14 AM | Show all posts
Originally posted by hetrek at 6-7-2006 01:14 AM
aku tak jual
aku disuruh abiskan portal tu sebelum 31julai nih...
aduss............


Tak fahamlah kenapa,  u pakai sendiri ke? Susah betul nak jual benda ni...Sedih aku..nak cari 1 org pun seksa..Lps ni aku nak try pusat tusyen plak..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2006 10:20 PM | Show all posts
Macam ni la.  Score A ni dulunya dibuat secara francis.  Kawan I ada yg ambil francis tu dan melabur puluhan ribu.  Tapi akhirnya gagal sebab Score A tak boleh berdiri sendiri.  Pelajar perlu ada guru utk mengajar mereka.  Akhirnya bungkus.  Sekarang mereka memasarkannya menggunakan teknik MLM pula.  I respek hasrat u nk tolong bangsa sendiri tapi mungkin u terlepas pandang bahawa syarikat ni bukan bangsa kita yang punya.

Kalau syarikat ini serius utk tujuan memajukan pelajar maka mereka sepatutnya fokus betul2 kepada mereka yg telah letak ribuan ringgit utk cuba mengembangkan bisnes ini dulu.  Tapi apa yg terjadi ialah mereka hanya minat dengar RM shj.   Atas pengalaman lampau I tk percaya Score A ni.  Ada syarikat melayu yg buat e-learning ni cuma tidak secara MLM.  Yang ni aku respek n aku support.
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2006 09:43 PM | Show all posts
ooo..baru ar paham..igtkan apa td..
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2007 12:37 PM | Show all posts
caring is sharing....laman2 yg ada sekang ebih kearah komersil..biasalah org bisnes...insyaALlah saya dalam proses utk buat laman e learning percuma...ya percuma..menggunakan perisian terbuka yg ada dalam internet..

utk permulaan saya mulakan dengan mengonlinekan teknik kemahiran belajar.
modul saya ada 3
1. peta minda
2. study group (coming soon)
3. time management (coming soon)

so boleh check semua perkembangan disni iznan.com/elearning

anda juga boleh menyumbang kepada bangsa sendiri dengan mengwujudkan portal elearning anda sendiri. boleh contact saya untuk maklumat lanjut
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2008 04:13 PM | Show all posts

Score A Program

Assalamualaikum Wrt. Wbt.

Dear All,

Kepada para ibu bapa yang tercari-cari program untuk anak-anak mencapai kecemerlangan, sudi-sudilah lawati blog saya yang tidak seberapa ini...

http://www.idanizam828.blogspot.com/

saya nak cerita lebih, panjang pulak ceritanya nanti....anda semua layarilah blog saya dan sebarang pertanyaan boleh contact saya kat nombor yang tertera kat situ.

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2008 12:19 AM | Show all posts
scorea bagus! :pompom:

kroit pernah melanggan masa nak PMR tahun lepas..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2008 09:20 PM | Show all posts
Originally posted by kroit92 at 24-2-2008 12:19 AM
scorea bagus! :pompom:

kroit pernah melanggan masa nak PMR tahun lepas..



Dik, boleh tak bagitau lebih lanjut pasal pengalaman subcribe ScoreA?
TQ
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2008 11:30 PM | Show all posts
Originally posted by omekay at 4-4-2008 09:20 PM



Dik, boleh tak bagitau lebih lanjut pasal pengalaman subcribe ScoreA?
TQ


owh.. kroit tak berape reti lar nak cakap camner.. erm.. kroit cakap lar yang kroit tahu ek..

oleh sebab remaja zaman sekarang yang ramai aktif dan sungguh pemalas nak baca buku, malahan terdapat ramai yang menghabiskan kebanyakkan masa mereka dihadapan komputer, menghadap internet, main game dan pelbagainya..

score A ini telah direka dengan bertujuan belajar secara online, didalam score A ini, ianya seperti membuat satu soalan pakej yang bagus dan tambahan kepada pelajar..

nota-nota yang diberikan amat menepati skema soalan-soalan peperiksaan, tepat, malahan lebih ringkas dan menjadikan pelajar2 lebih mudah untuk memahami sesuatu pelajaran, atau mengulangkaji pelajaran tanpa perlu menyemak dan membaca buku yang tebal, berat, dan mempunyai banyak huruf dan perkataan yang membuatkan matamu rabun..

ibu kroit telah melanggan program score A ntuk kroit semasa hendak menduduki peperiksaan PMR pada tahun lepas..
ianya seperti guru tuisyen di internet, bezanya ia tak hidup..

setiap hari kroit melakukan latihan-latihan di internet dan alhamdulillah, setiap kali selepas habis menjawab soalan, kroit dapat rasakan peningkatan dalam prestasi pembelajaran..

sistem score A yang bagus juga apabila ibu-bapa diberikan kemudahan untuk mengetahui perkembangan anak2 dengan mendapat tahu keputusan peperiksaan anak2 serta-merta..
= ianya dengan menggunakan sistem pesanan ringkas (sms).. setiap kali selepas pelajar habis menjawab soalan, apabila butang melihat markah ditekan, automatik ia akan menghantar terus markah peperiksaan di score A terus kepada ibu-bapa, dengan ini, mudahlah ibu-bapa memantau perkembangan anak-anak..

kroit pernah dapat 100% untuk BI..

manakala sepupu kroit lak 100% untuk Math.. tak dapat lagi lepas dia nih..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2008 11:32 PM | Show all posts

Reply #16 kroit92's post

wow, score A kira bagus lar nih..

tengok karangan ku secara spontan ini..

yang paling suka nota-nota belajar dia..   

latihan yang diberikan pun mencabar dan berperingkat2..

lupa lak, kalau ibu-bapa memilih untuk dapat mesej markah anak2, RM 0.30 akan dicas setiap sms yang diterima..

tapi berbaloi!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091385s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list