Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
75488
View
578
Reply

Soalan Berkaitan Internet dan Softwares Disini

[Copy link]

Author: trunks       Show all posts   Read mode

Mr.Forensics This user has been deleted
Post time 11-2-2007 07:33 AM | Show all posts
hi panel,
ada beberapa soklan yg basic pasal software FTP yang aku tatau,ada jugak nak mintak recommendation:

-aku pakai filezilla.dalam setting ada option untuk upload file dalam mode ASCII atau BINARY.apa benda tuh ya.

-recommendation:
aku nak pakai windows explorer replacement yang paling best.Sekarang aku pakai free commander.Free commander ni tak tepati beberapa ciri aku nak./Ciri-ciri aku nak antaranya:

a)buleh buat 3,4,5 dan seberapa byk column dalam satu view supaya senang aku pindah2 fail.

b)ada internal built-in viewer utk view gambar dlm major format,audio dlm major format,text file dan buleh view zip/compressed filed,movie preview

c)Aku nak satu bahagian clipboard/yang aku boleh campak/hold fail2 yang aku nak guna untuk copy,cut kemudian.ni macam drop box la ni.

d(option).ada built in ftp+mask renaming,bulk renaming,kebolehan pack files jadi satu zip.

isk byk songeh lak aku,,,tapi who knows memang ada.Aku dah puas cuba pendekkata yang free yang shareware tapi sama jugak,mesti lacking tang aspect a,b,c tu.

recommendation anyone?
thanks.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2007 05:53 AM | Show all posts
Originally posted by triterpena at 10-2-2007 06:55 PM

1-  Perlu ke aku activate Automatic Upade?

     Tak perlu, sebab ..kalau ko guna pirate 0S..nanti windows ko dapat Tatoo.
     
Control Panel / Automatic Updates / Turn 0ff Automatic Updates.

2-   Ada tak cara yg bolehkan aku donlot software kat internet tanpa ada disconnection     
walaupun signal wireless hilang?Apa istilahnya ek?Resume kot .

                  ko boleh guna Download Manager, pilih yang mana sesuai ..
   
    a)  FlashGet

    b)  Fresh
     
    c)   Free Download Manager

    d)  Download-Accelerator-Plus

3-   Camner aku nak tau ada org masuk computer aku masa aku tgh online? Leh detect ke?

      http://www.smartcomputing.com/ed ... 42r06.asp&guid=

4-  Camner nak percepatkan proses donlot?Kna install software apa2 ke?

              Ko boleh guna Downlaod Manager kat post atas tu.

5-  Kalo donlot software dari internet,mmg kompem free ke kalo web tu kata free download?
If berbayar, adakah akan dicaj ke dalam akaun wireless aku?

                Biasanya tak ..kalau ko takut nak downlaod..request aje kat sini
6-  Donlot melalui bittorent tu mmg free ke?

                Free.
[quote]7-  Apa fungsi login manager
Reply

Use magic Report

Mr.Forensics This user has been deleted
Post time 10-2-2007 09:05 PM | Show all posts

Reply #12 triterpena's post

boleh tak aku jawab driver yang kau nak cari ni adalah dari realtek audio '97?

sebab sepanjang aku format2 pc dari jenis komputer berlainan aku pakat install driver realtek ni je

why make realtek sooo famous~~hmm

http://extended64.com/files/folders/audio/entry1655.aspx         

[ Last edited by  trunks at 25-2-2007 12:57 PM ]
Reply

Use magic Report

Mr.Forensics This user has been deleted
Post time 10-2-2007 09:01 PM | Show all posts
aku guna faronics system profiler
ni company yg sama dengan deepfreeze

kalau pakai software ni kau tak jelas lagi tatau la..;
selengkap-lengkap report dia kasik
http://www.faronics.com/html/SysProfiler.asp
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2007 07:29 PM | Show all posts
Laptop aku jenis Compaq, WinXP. Aku format sebab kena virus.Tiba-tiba  sound takde pulak.

Ada download free tak? Jenis apa? Tq.

[ Last edited by  trunks at 25-2-2007 01:13 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2007 06:55 PM | Show all posts
Salam
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2007 08:53 AM | Show all posts

Reply #69 bzzts's post

ok thanks....problem settle....:tq:
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2007 10:53 PM | Show all posts
[quote]Originally posted by pacubob at 8-2-2007 04:54 PM
ni sound card ke?

Bus 0, Device 31, Function 5
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2007 04:57 PM | Show all posts
ke yg nih....

Computer:  
   ACPI Uniprocessor PC   5.1.2600.0

[ Last edited by  trunks at 10-2-2007 10:18 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2007 04:54 PM | Show all posts
ni sound card ke?

Bus 0, Device 31, Function 5        Intel 82801DB ICH4 - AC'97 Audio Controller [B-0]

ke yg ni

Computer: ACPI Uniprocessor PC   5.1.2600.0

[ Last edited by  trunks at 25-2-2007 12:51 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2007 04:53 PM | Show all posts

Reply #65 bzzts's post

ni ke.....

System Properties       

Manufacturer        EVERCOM NETWORK
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2007 12:44 PM | Show all posts

Reply #64 pacubob's post

unrar? rar tu sama macam zip.

ko gi cari winrar kat sini http://www.win-rar.com/ pastu baru ko bleh unrar kan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2007 09:50 AM | Show all posts

Reply #63 bzzts's post

camne nak unrar tu......brand pc nih aku rase INTEL[R] kot.....akupun xtau....right click kat my computer tu klik properties kluar INTEL[R] jek....
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2007 12:22 AM | Show all posts
kalo buleh, ko bgtau le komputer brand-model ape?
kalo buleh jugak, ko bgtau chipset jenis ape?

refer sini: http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=258369

kalo dpt tau nama brand-jenis-model- senang sikit nak tolong.

;)
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2007 12:48 PM | Show all posts
nak tanye soklan kat sifu2 kat sini....

mana nak cari soundcard driver utk pc company  OS upgrade from 98 to XP.....

Computer INTEL[R]???

[ Last edited by  trunks at 25-2-2007 12:11 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2007 07:27 PM | Show all posts
Originally posted by aku_EnSeM at 27-1-2007 03:51 PM


I've tried to repair and reinstall the product for almost 5 times, same things happen . It is Microsoft Word 2003. Last year, i tried to install Word 2000 in my lap top, and it was normal. What's up with my Word 2003? And the other thing that made me puzzle is, it only happens with my Word 2003. No problem with my Excel, Powerpoint, and any other programmes.

Maybe , you should uninstall completely , after you use Add Remove Programs to remove MS 0ffice

delete folder related to it and re-install, find it here..

My Com --->  C: / Program files
Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2007 04:06 PM | Show all posts

Reply #60 aku_EnSeM's post

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2007 03:51 PM | Show all posts
Hey, computer genius out there...

Ive problem with my Microsoft Office, and I feel like wanna throw ma lap top out of the window.

I bought Microsoft Office six months ago.. Everything was fine.. Till one day, I found my Microsoft Word dissapear in sudden whenever I want to maximise it. It happens when I open more thatn one MIcrosoft Word windows at a time. Ok, I could still stand it.

But, it getting worse now. Whenever I close Microsoft Word, there is a 60% chance for it to have errors. "Microsoft Word needs to terminate. Sorry 4 this inconvenience". It it was a real human, I wont accept his apology forever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I've tried to repair and reinstall the product for almost 5 times, same things happen. It is Microsoft Word 2003. Last year, i tried to install Word 2000 in my lap top, and it was normal. What's up with my Word 2003? And the other thing that made me puzzle is, it only happens with my Word 2003. No problem with my Excel, Powerpoint, and any other programmes.

Please help me. And if anyone of you knows, you could email me at fisz_1123@yahoo.com coz I dont serve forum.cari often. But, if u can't, just reply it here...

Thanks, guys
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2007 04:52 PM | Show all posts

Reply #55 MulutBecok's post

http://www.faqfarm.com/Q/How_do_ ... on_to_Windows_98_SE

[ Last edited by  trunks at 30-1-2007 07:08 PM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090137s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list