Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
75318
View
578
Reply

Soalan Berkaitan Internet dan Softwares Disini

[Copy link]

Author: trunks       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 14-7-2011 11:49 AM | Show all posts
loading chat YM, kena speed laju, sebab macam guna flash..
kalau speed lembab, ia akan loading forever..yahoo yang
interface baru,  macam-macam ada.. Yahoo yang classic
hanya simple, tak banyak nak load .
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2011 11:39 AM | Show all posts
Reply 562# trunks

masalah BESAR nyer skg ni, nak bukak link tu pun x lepas dgn tenet ofis ni. xper la, masa lunch hour nnt aku try bukak guna berukben!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2011 10:46 AM | Show all posts
Reply 561# rukiaichigo

ok ko tryla dulu revert itu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2011 10:41 AM | Show all posts
Reply  rukiaichigo

Dia orang upgrade ke tak itu sudah nombor 2, yang penting
adakah PC lain pu ...
trunks Post at 14-7-2011 10:18 AM


baru lps check dgn kwn aku. dia ckp boleh jer yahoo chat dgn version baru ni, kire lepas la kat ofis aku ni... tp dia ckp lmbt la, maybe tenet connection ofis aku ni kot yg nan hado. nak send gmbr pun amik masa yg lama... :@:@:@:@
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2011 10:25 AM | Show all posts
Reply 559# rukiaichigo

Ada cara yang mudah nak revert back, ko download browser ini dan
login e-mail yahoo dari sana http://www.filehippo.com/download_netscape/

selepas itu click pilihan yang paling bawah sekali yang ia bagitau nak tukar ke
classic ke tidak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2011 10:21 AM | Show all posts
Reply  rukiaichigo

Atau revert la semula ke version lama.
trunks Post at 14-7-2011 10:13 AM


smlm aku dok godek2 psl Q&A, dia ckp dah xleh nk revert ke version lama...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2011 10:18 AM | Show all posts
Reply 558# rukiaichigo

Dia orang upgrade ke tak itu sudah nombor 2, yang penting
adakah PC lain pun tak boleh chat, ko kena check dulu ini
sebab aku nak tau, adakah sudah kena block.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2011 10:16 AM | Show all posts
Reply  rukiaichigo

PC lain dekat office boleh main chat dekat Ym ke?
trunks Post at 14-7-2011 10:05 AM


yg tu aku x sure sbb aku x check pun lg dgn pc lain. and aku x pasti dorg upgrade jugak ke version baru yahoo mail ni!! ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2011 10:13 AM | Show all posts
Reply 555# rukiaichigo

Atau revert la semula ke version lama.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2011 10:05 AM | Show all posts
Reply 555# rukiaichigo

PC lain dekat office boleh main chat dekat Ym ke?
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2011 10:02 AM | Show all posts
Reply  rukiaichigo

dekat rumah ko ada yahoo chat, tempat kerja tiada.. jadi, aku agak kena block ...
trunks Post at 14-7-2011 09:51 AM


tp motip sblm2 ni dia x block pun yahoo chat?? kat ofis ni mmg block YM, tp x block yahoo chat...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2011 09:51 AM | Show all posts
Reply 553# rukiaichigo

dekat rumah ko ada yahoo chat, tempat kerja tiada.. jadi, aku agak kena block la kot.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2011 09:35 AM | Show all posts
yuhuuuuu, korang. nak tnya sikit boleh?? baru2 ni, kalo x silap aku selasa kelmarin, aku dah upgrade yahoo mail aku ke version yg baru... okay jer la bg aku, lepas la nak reply segala. tp masalah nyer skg, maner hilang nyer yahoo chat ek?? dgn version yg lama, aku lepas jer nak chat dlm yahoo ni. aku perlukan yahoo chat ni sbb kat ofis block YM, so dgn yahoo chat ni la aku berhubung dgn member2 di waktu kerja. biler check kat rumah smlm, ada la pulak application yahoo chat kat emel yahoo aku tu. aku bajet pc ofis ni x otomatik upgrade utk yahoo chat sekali lps aku upgrade yahoo mail. sbb sblm aku upgrade dgn latest version yahoo mail ni, aku buat aper ntah dgn pc aku skg ni (baru tukar meja kat ofis, so dpt pc lain) yg memboleh kan dia ada yahoo chat. sbb mula2 aku pegang pc ni, yahoo chat mmg x boleh jugak!!

so boleh x sekira nyer korang2 kat sini tolong aku selesaikan masalah yg aku alami ni?? *adeh, agak2 korg paham ker dgn masalah aku ni?? aku nak terangkan pun mcm berbelit2 jer bahasa aku!! sorry...

sekian, terima kasih!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2011 05:24 AM | Show all posts
After step 3 when I clicked OK, this came out " Required Background Image not found in the workspace ...
lwyl Post at 12-7-2011 01:03 PM

I forgot to tell you, if you get this error again you
need to use a JPEG image not PNG..
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2011 09:08 PM | Show all posts
Post Last Edit by lwyl at 13-7-2011 11:08

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2011 08:54 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2011 08:51 PM | Show all posts
Reply 547# trunks

How do I post it here?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2011 08:32 PM | Show all posts
Reply 546# lwyl

wahhhhh really? may i see it ?
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2011 02:47 PM | Show all posts
Okay, the gif is already generated. Looks so amateurish

Thank you so much, trunks. You have been a great help to me
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2011 02:31 PM | Show all posts
Reply 544# lwyl

sure.,try again and again until u succeed
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097084s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list