Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
75349
View
578
Reply

Soalan Berkaitan Internet dan Softwares Disini

[Copy link]

Author: trunks       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-1-2007 08:48 PM | Show all posts |Read mode
Edited by trunks at 13-6-2019 03:14 AM


Hai semua..

korang boleh guna kan thread ini untuk tanya soalan general tentang Internet
dan softwares di sini.. jadi, tak payahlah off topic di thread lain.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-6-2019 03:18 AM | Show all posts
Edited by trunks at 13-6-2019 03:20 AM

thread di buka semula.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2011 05:05 PM | Show all posts
Reply  ichi

biasanya kalo dpt mcm ni..ada org klik report pos/spam kat comment anda  
tp ...
dealova_fan Post at 22-7-2011 23:08


ooo mcm tu ker... sape plak yg punye kojer nih... bknyer slalu pon mengoment kat fb tu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2011 11:08 PM | Show all posts
Reply 577# ichi

biasanya kalo dpt mcm ni..ada org klik report pos/spam kat comment anda
tp tak pasti apa solutionnye..
rasanya akan back to normal dalam masa beberapa hari kut..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2011 09:13 PM | Show all posts
nak tanyer psl fb.... bkn kene block tp tak leh post comment... bile nak post je dpt msg cm ni ha...



start dri pg tadik... apsal ek...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 08:37 PM | Show all posts
yeayyy..berjaya...tengkiu!~
cinta_ungu Post at 21-7-2011 03:41 PM


tahniah... no problem!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 03:41 PM | Show all posts
Reply  cinta_ungu

dah jadik ek?? good good good...   nnt kalo nak nmpk kan balik gmbr2 tu, k ...
rukiaichigo Post at 21/7/2011 15:03



   yeayyy..berjaya...tengkiu!~
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 03:06 PM | Show all posts
pastu kalo nak wat gini gak kat chrome cemana yek?
cinta_ungu Post at 21-7-2011 02:27 PM


aku ni tak penah nyer guna chrome, so tak boleh la nak imagine mcmaner nak tolong ko pasal ni. tapi ko cuba try test guna cara yang sama. maybe window yg akan keluar tu lain sikit la, rajin2 la ko godek2!! fighting!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 03:03 PM | Show all posts
Reply 570# cinta_ungu

dah jadik ek?? good good good...   nnt kalo nak nmpk kan balik gmbr2 tu, ko un-tick jer la box berkenaan ye!!
utk avvy ko tu, ko try right click kat avvy ko. kire buat cara yg sama dgn yg aku tnjk kan td. slmt mencuba!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 02:59 PM | Show all posts
awak, saye x jumpa

'block images from forum.cari.com.my'..
block images from imageshack ade ...
cinta_ungu Post at 21-7-2011 02:20 PM


maybe yg aku punyer tu keluar 'block images from forum.cari.com.my' sbb aku random jer klik kanan kot, bukan la right click kat sesuatu image tu...
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 02:27 PM | Show all posts
pastu kalo nak wat gini gak kat chrome cemana yek?
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 02:23 PM | Show all posts
Post Last Edit by cinta_ungu at 21-7-2011 14:26
erk, aku xsure la sgt cara ni boleh membantu ke tidak. tp x salah la kalo ko nak try!!


k ...
rukiaichigo Post at 21/7/2011 12:48


yesss!!

dah jadik dah awakkk...tengkiuuuu!!
tapi avvy kat quick reply tue masih ade...
and adv kat bawaj tue pun ade lagik..
camne ehh..


Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 02:20 PM | Show all posts
erk, aku xsure la sgt cara ni boleh membantu ke tidak. tp x salah la kalo ko nak try!!


k ...
rukiaichigo Post at 21/7/2011 12:48


awak, saye x jumpa

'block images from forum.cari.com.my'..
block images from imageshack ade laa..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 12:48 PM | Show all posts
Salam sis,
macam mane kita nak disable semua image kat forum
termasuk logo CARI tue..sbb time keje taknak kasik nampak gambar2 kat CARI nie..

avvy dah disabled bila kat opis..cuma time reply tu still ade avvy kita.

cinta_ungu Post at 21-7-2011 11:15 AM


erk, aku xsure la sgt cara ni boleh membantu ke tidak. tp x salah la kalo ko nak try!!


ko klik kanan kat memaner page tu!! then klik "view page info"


nnt ko klik tab kat atas tu utk media. tick box utk 'block images from forum.cari.com.my'


ko try dulu la ye kot2 berjaya... fighting!!
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 11:34 AM | Show all posts
hi genius..nk tnya ler,,nper bila mama download PS7 xleh,,kuar updates..then tmpat location tu kosong jer,,leh bagi x link untuk download PS7 ni,,tq..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2011 08:29 PM | Show all posts
Reply 568# trunks

hi trunks..

thanks ya!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2011 05:54 AM | Show all posts
Post Last Edit by trunks at 19-7-2011 05:32

Reply 567# bezita60

Best tak best itu bergantung kepada kawasan ko...tengok coverage dan
test dulu satu-satu, beli dia orang punya daily broadband..kalau
nak yag boleh topap bulan-bulan,boleh  tengok sini

http://www.p1.com.my/prepaid/
atau, boleh call ISP yang lain atau pergi website dia orang..sekarang pun
bukan kena ada contract bagai, tak suka boleh terminate bulan depan
begitu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2011 12:44 AM | Show all posts
tumpang tanya, paling best 3G mobile connection utk ipad2 dr company mana? i mean, maxis celcom atau digi? kene beli mini sim card khas ke? aku nk beli yg boleh top up bln2 je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2011 12:38 AM | Show all posts
Downgrade dekat rumah guna Nescape pun boleh..aku sudah cari
banyak cara untuk tukar ke classic view..susah nak jumpa, akhirnya
aku buat keputusan..guna kaedah Nescape version yang ini ..sebab
ia tak support Yahoo yang baru ini.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2011 01:13 PM | Show all posts
Reply 560# trunks

betul la ckp ko, mmg kalo dgn speed tenet yg ala2 siput ni, mmg yahoo chat lmbt loading. aku cucuk berukben ni, dan2 tu la nmpk jer yahoo chat. aku nak try down-grade kan yahoo mail ni ke version lama... thanks ye...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
5.227223s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list