Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
27665
View
170
Reply

Pandai Berbahasa Asing Ke?

[Copy link]

Author: 5zaL_Morris       Show all posts   Read mode

Post time 20-3-2007 07:32 PM | Show all posts
Originally posted by dutchy at 18-3-2007 10:31 PM
Dut fasih berbahasa English,Malay,Indon, Dutch

passable, mandarin,german

sprinkle of, french and spanish :bgrin:


banyaknya dut....

meh ajar angel sket meh
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2007 11:31 PM | Show all posts
aku leh la katekan tau 5 bhs...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2007 12:23 AM | Show all posts

Reply #82 lizaldo's post

ko bia kentang...ajaq aku weyh....
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2007 12:33 AM | Show all posts
aku tengah mendalami bhs korea plak nie
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2007 11:02 PM | Show all posts
Originally posted by lost_angel at 20-3-2007 07:32 PM


banyaknya dut....

meh ajar angel sket meh

dut satu jaa ,ekekekeke

leh arr larling meh dtg rumah dut :cak:
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2007 07:21 PM | Show all posts
aku fasih berbahasa mandarin sebab aku pergi sekolah cin from standard 1-6...sampai sekarang masih prakrikkan...takut lupa plak nanti kalau tajk praktik...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2007 02:55 PM | Show all posts
pandai cine + india + indon sesikiet ...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2007 10:33 PM | Show all posts
sape tau cemane nak apply utk kelas bahasa asing kat uitm tuh? nak amik kelas bahasa jepun ar
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2007 05:43 PM | Show all posts
ac tau cakap persian/farsi (bahasa rasmi iran) sikit-sikit ramai member iran, diorang pun terkejut ada, tergelak ada bila ac try cakap bhs diorang sekolah rendah dulu pernah belajar arabic siap dpt A utk SRA sekarang tak ingat sangat lah selain tu tau sikit-sikit japanese, mandarin, cantonese, tagalog, italian..kalau yg lebih sofistikated pula..french , german , spanish(ni je tak berbelit sangat lidah kalau nak belajar), bosnian pun boleh sikit pasal dulu orang bosnia ramai duduk dekat area rumah ac tapi tak ingat sangat indonesian ok la, javanese(sebab keturunan),  thai sikit je(keturunan walaupun orang tua hampas tak tau cakap siam pun) ..ac suka belajar bhs kalau boleh nak ada personal tutor utk setiap bhs di dunia tapi tak perlu kena charge tu paling best

[ Last edited by  aycaramba at 8-4-2007 01:43 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2007 05:29 AM | Show all posts

Reply #86 Urban_Iz's post

prakrikkan tuu perbenda
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2007 05:29 AM | Show all posts

Reply #87 Ustaz_SUFI's post

india
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2007 07:52 AM | Show all posts

Reply #91 jpl_fan's post

nape??ko rase tergugat ke ustazsufi terer bahse tamil??
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2007 06:34 PM | Show all posts
Originally posted by jpl_fan at 30-3-2007 05:29 AM
india


kat kelas ustaz selalu gaul ngan sume bangse ..

ngan india pun pasal last year duk ngan india ..

kengkadang leh paham ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2007 12:06 AM | Show all posts
Originally posted by aycaramba at 29-3-2007 05:43 PM
ac tau cakap persian/farsi/parsi (bahasa rasmi iran) sikit-sikit ramai member iran, diorang pun terkejut ada, tergelak ada bila ac try cakap bhs diorang sekolah rendah dulu pernah belajar  ...



wah ac same la kite..
aku pun, selagi hayat dikandung badan, mmg nk blajar bhsa2 yg ade kt donia ni..
dh pnah blaja arab time sek agama..
tp time tu xda kesedaran bahase..
so xblaja btol2 n skang ni y aku igt ma ismuka je hehe hancuss..

la ni aku tgh amek jepun..pas tu nak amek korea plak..
pastu kl ada kesempatan lagik, aku nk amek arab or bahase eropah y lain..
sbnrnya aku lbh bminat ngan asian languages bbndg ngan bhsa2 dr benua lain..
tp tringin gak nak blaja spanish, france, german, itali..
bnyk adv kl tau plbagai bhsa ni kn..
salam..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2007 02:03 PM | Show all posts

Reply #94 yan_zi's post

:pompom::clap:cayok cayok!! ganbatte ne!!:clap: :pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2007 07:13 PM | Show all posts

Reply #92 lin_okinawa's post

cettt..ke situ plak ko
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2007 02:26 PM | Show all posts
Originally posted by aycaramba at 8-4-2007 02:03 PM
:pompom::clap:cayok cayok!! ganbatte ne!!:clap: :pompom:


hait!
td baru g tgk carry mark jepun..
alhamdulillah dpt A-..:pray:
kl bleh final nk pulun bio dpt A gak hehe..
ja mata..
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2007 10:09 AM | Show all posts

Reply #93 Ustaz_SUFI's post

bagus la bergaul dgn semua bangsa..banyak kelebihannya ..respek:clap:
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2007 10:14 AM | Show all posts

Reply #97 yan_zi's post

Syabasss:clap: Tahniah dlm jepang apa eh?

Selamat Maju Jaya in Future:clap:

AC pula unofficially jadi tutor Bahasa Melayu and English to Iranian students
payah juga pasal mengajar students dewasa not like kids (easier)
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2007 11:53 PM | Show all posts
Originally posted by aycaramba at 11-4-2007 10:14 AM
Syabasss:clap: Tahniah dlm jepang apa eh?

Selamat Maju Jaya in Future:clap:

AC pula unofficially jadi tutor Bahasa Melayu and English to Iranian students
payah juga pasal mengajar s ...


Omedetou Gozaimasu..
tq ac..
em kagum ngan mahadzir lokman yg pndi bnyk bhsa tu..
okla, nk smbg stdy 4 xm..
xsbr nk blk umah huhu..
bye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087864s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list