Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
27672
View
170
Reply

Pandai Berbahasa Asing Ke?

[Copy link]

Author: 5zaL_Morris       Show all posts   Read mode

5zaL_Morris This user has been deleted
 Author| Post time 8-5-2006 12:08 PM | Show all posts
apa itu Dora The Explorer ? :hmm:

so mama, where to start.? tanya lah apa yg nak ditahu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2006 01:23 PM | Show all posts
aku paham cakap cina
yey yey!
tp xreti cakap cine
huhuhu
Reply

Use magic Report

Papalanjiut This user has been deleted
Post time 8-5-2006 02:48 PM | Show all posts
wa reti bm bi je ...
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2006 05:11 PM | Show all posts

Reply #34 iscol_klang's post

buka utk org luar skali ke kelas kat uia tu (uia gombak kan? :ting? or untuk student je? kalau buka utk org luar leh wa datang menjoinkan diri skali keke.

hari tu ade katanye org dr uia gak ngajar kelas mandarin kat sek tek gombak. sy sempat join 3-4 kelas je pastu maleh nak pi sbb kelas malam
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2006 10:16 PM | Show all posts

Reply #44 emiko's post

tak sure lak yg bukan student bole join ke tak...rasanye bole jek, cuma bab yuran tu camne aku tak taula...

kunci nak blajar bahasa asing ni senang je - kena determine & work hard..
kalo blajar gitu2 je,tau pun gitu2 jela...
teringat masa aku blajar arab masa pmr dulu...masa form 1 kelas arab tu ada 20 org lebih, sehari ke sehari, sorang2 kuar kelas arab tu sbb tak tahan...menjelang pmr cuma 7,8 org je yg amik...skolah biasa jek,bukan mcm smka ke,skolah agama negeri ke...kelas pun buat petang, luar timetable blajar yg biasa...nak dekat kol 5 baru balik,mcm tu la rutinnye..mmg seksa,tp berbaloi sgt2 rasa...
Reply

Use magic Report

5zaL_Morris This user has been deleted
 Author| Post time 8-5-2006 10:29 PM | Show all posts

Reply #45 iscol_klang's post

tuh la, paling kurang pon boleh dapat bercakap dalam satu lagi bahasa kan

ada kelebihan utk dapat pekerjaan ke kalau boleh berbahasa asing? :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2006 10:06 PM | Show all posts
ade laa.....
banyak aku tengok....
iklan nak chinese memanajang je...
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2006 07:30 AM | Show all posts
dulu kat asrama aku blaja bhase jepun...time tu bole la jgk,tp kalo skrang korang tnye aku mmg dh kosong...yilek..

kalo nak translate bahase senang je...pegi babelfish.com :cak:
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2006 08:50 PM | Show all posts
aku mandarin leh ar ckit2...arabic same...hindi layan gak....bahasa F kire x?
Reply

Use magic Report

5zaL_Morris This user has been deleted
 Author| Post time 11-5-2006 12:13 AM | Show all posts
bahasa F ?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2006 02:35 AM | Show all posts
bafahafasafa effef...

kofo takfak panfandaifai ke fe???
hohoho
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2006 11:39 AM | Show all posts
hahaha bahasa f.....
tingat zaman skolah dulu......huhuhu.....
Reply

Use magic Report

5zaL_Morris This user has been deleted
 Author| Post time 11-5-2006 01:07 PM | Show all posts
fhere fis fa ***** facross fhe freet.

*there is a duck across the sreet ....
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2006 05:22 PM | Show all posts
aku tau 3 bhs jer termsk bm
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2006 09:06 PM | Show all posts
even aku de blaja mandarin tp stil x fluent lagi bile ckp..:ah: so kirenye x delah tu...

tgulah bile aku rase nk gi country tu..aku beli le buku ek?huhuhu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2006 10:20 PM | Show all posts
dead.....
xpyah beli.....cakap melayu jer....
budi bahasa buday kita.....ekekekek
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2006 09:06 PM | Show all posts
aku pandai n tere sangat2 cakap bahasa melayu..pastu bahasa melayu utara pon aku pandai..hahaha..
dulu masa skolah aku blaja bhs arab 5 taun..dulu bleh laa cakap sket2 tp skang ingt sketttt jek...nyesal2..ish ish ish...
aku blaja bhs inggeris punya laa lame dari tadika sampai skang tapi still tak baper nak fluent lagik..ish ish ish..ape laa nak jadi ngan aku nih..
skang ni aku dok keliling org jepon..walaubagaimanapun...bhs jepon aku still gak berkarat..
ish ish ish....ape laaa nak jadi ngan aku..seb baek laaa bleh gak cakap melayu..kalo tak tepkase laaa bhs isyarat jek..ish ish ish
Reply

Use magic Report

5zaL_Morris This user has been deleted
 Author| Post time 17-5-2006 06:13 PM | Show all posts
"aku pandai n tere sangat2 cakap bahasa melayu..pastu bahasa melayu utara pon aku pandai.."

cheh.. aku pon pandai.... :lol .. hang ingat hang sorang boleh cakap utagha ka?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2006 12:26 AM | Show all posts
arap2 ader lagi apa2 topik poll pon..:pompom:
mehla bljr bhs korea...:pmuka:
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2006 01:31 AM | Show all posts
aku kalau jepun & france leh skit2
belajar time skola2 dulu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.862577s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list