Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
31615
View
286
Reply

HISAP ke TAK HISAP RoKoK?

[Copy link]

Author: iscol_klang       Show all posts   Read mode

Post time 11-5-2006 11:36 AM | Show all posts
okb.....
ko kutip arr p'puan isap rokok tuh wat bini......
cun sgt kan......
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2006 03:46 AM | Show all posts
kalo korang hisap
- sbb ape korang hisap? pengaruh org sekeliling kalo ada?
- ada ke ahli keluarga@org terdekat yg hisap?
- reaksi ahli keluarga@org terdekat bile tau korg hisap rokok?mak bapak ke,awek ke, balak ke,hehe...
- tahap 'keperluan' korg hisap rokok, sehari sebatang ke, 18 batang ke...
- analisis juga perbelanjaan yg diperlukan utk beli rokok2 tu..
- tak rasa nak berenti hisap rokok ke? kalo ada rasa, mampu ke agak2?
- bagi yg dah berenti tu, mcm mane korang berenti?



- bukan pengaruh..aku memang nak isap rokok pun..pas PMR

- ada...

- mak ayah tau..mula2 mak aku bising la..ayah aku cool je...awek aku mmg la marah berapi..tapi dia takle kata pa..ha ha ha

- sehari tu dalam 5 batang la

- ntah .. aku tak bajet pun..xde duit aku paw rokok kawan..tak pun rokok daun

- boleh berhenti.. yakin boleh ! melayu boleh ! :pray:
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2006 11:33 PM | Show all posts
Originally posted by topeng perak at 7-5-2006 15:26





aku bley tahan ape ... jgn memain

yg bley th tuh..mm ntahla..apa jenis ubat dia mkn..:hmm:
tp kalo ina..mmg masok hospitalla...:kant:
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2006 11:43 PM | Show all posts
ntah apa benefit rokok nih aku x nampak.. thats y x usik..
kalo leh dpt keje income riba ribaan dgn hanya kriteria hisap rokok..
aku pun nak try..

tapi most job semua stated SMOKERS are NOT encouraged to apply..
huhuhhhhu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2006 01:58 AM | Show all posts
Originally posted by hardeyboyz at 14-5-2006 11:43 PM
ntah apa benefit rokok nih aku x nampak.. thats y x usik..
kalo leh dpt keje income riba ribaan dgn hanya kriteria hisap rokok..
aku pun nak try..

tapi most job semua stated SMOKERS are NOT en ...


cian la camtu..hahahah...menghalang hak demokrasi nak smoking..kekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2006 09:18 AM | Show all posts
aku tk hisap.. tp penah try sebatang.. trus demam n sakit kerongkong.. mungkin aku gune teknik yg salah.. n tobat tak mo try daa.. wat sakit badan jerk.. bg aku yg smoking ni pentingkan diri sendirik sbb derang isap tk kire tmpt.. plg sakit hati kalo derand smoking kat kedai makan.. kite yg sesak sedut asap dia.. bf aku isap okok n janji nk benti bile da kawen.. alang2 ade niat nk benti tu.. pe slh nye benti skang.. tk phm aku.. aku ugut nk isap  okok same pon still tk jln sbb dia tau aku takkan isap..
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2006 09:21 AM | Show all posts
Originally posted by okb at 10-5-2006 05:43 PM



cun woo pompuan smoke..tak caya tanya aku


tang mane la cun nye pompuan smoking.. pompuan nk smoking plis la smoking kat umah je.. buruk arah nengok..
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2006 10:07 AM | Show all posts
-sbb ape korang hisap? pengaruh org sekeliling kalo ada?
Aku mula merokok sebab mencuba alternatif lain masa aku sakit lelah.Aku tak tahu apa yang bakal aku sebut lepas ni bunyi dia macam tak masuk akal tapi,lepas aku merokok aku stop ambil medicine.Even doktor sendiri terkejut dengan perubahan aku bila dia dapat tau yang sekali pon tak penah aku ambil ubat sepanjang tempoh 6 sebelum next medical check up.

- ada ke ahli keluarga@org terdekat yg hisap?
Ada,adik laki dan ayah aku.Kalau terdesak takde duit,kongsi duit dengan ayah aku beli sekotak.Mak aku mampu geleng kepala je.

- reaksi ahli keluarga@org terdekat bile tau korg hisap rokok?mak bapak ke,awek ke, balak ke,hehe...
Mak ayah aku dah tau.Tapi relatives yang lain ada yang tak tau.Awek pulak,kalau boleh aku tak ikutkan sangat cakap dia.Kalau berhenti sebab awek,baik tak payah.Mak sendiri nasihat tak penah nak masuk kat telinga.Hipokrit je buat apa.So awek tu nak terima atau tak tabiat aku ni terpulang la kat dia.

- tahap 'keperluan' korg hisap rokok, sehari sebatang ke, 18 batang ke...
Dalam 2 kotak pek 14 sehari.Bergantung pada keadaan.Kalau kawan takde,takkan tak kasi kot.Padahal kalau aku sendiri takde rokok pon,kat sapa lagi aku nak mintak kalau tak dengan diorang.

- analisis juga perbelanjaan yg diperlukan utk beli rokok2 tu..
Err,kalau dihimpun-himpun rasanya cukup la aku beli sebiji kereta sekali dengan amik lesen memandu(kereta).

- tak rasa nak berenti hisap rokok ke? kalo ada rasa, mampu ke agak2?
Bukan tak pernah nak berhenti tapi,kalau sehari tak pegang rokok mula la rasa tak tentu arah.

- bagi yg dah berenti tu, mcm mane korang berenti?
Kalau berhenti untuk sehari,aku pon boleh try paksa >.<
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2006 10:09 AM | Show all posts
Isu pasal pompuan merokok ni,aku sekadar boleh menggeleng kepala je.Sedih tengok.Cousin aku pompuan penah mintak sebatang rokok dari aku,katanya nak cuba belajar.Aku mengamuk terus.Buat apa nak tiru apa orang lelaki buat.Kalau orang laki boleh lepak luar rumah tak pakai baju,pompuan nak ikut gak?
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2006 10:01 PM | Show all posts
sicness....
kalo ade jgn terkejut plak......
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2006 10:40 PM | Show all posts
Originally posted by snow_queen at 15-5-2006 10:01 PM
sicness....
kalo ade jgn terkejut plak......


Wah,macam penah buat la nih >.<
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2006 10:46 PM | Show all posts
hehehe xde arrr.....aku ade akal lagi.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2006 11:17 PM | Show all posts
Originally posted by snow_queen at 15-5-2006 10:46 PM
hehehe xde arrr.....aku ade akal lagi.....


Oww kalau ye baru nak terkejut.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2006 11:23 PM | Show all posts
hehehhe wat2 terkejut je arrr......
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2006 11:34 PM | Show all posts
Originally posted by snow_queen at 15-5-2006 11:23 PM
hehehhe wat2 terkejut je arrr......


Lain feeling dia,tak sama ahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2006 11:41 PM | Show all posts
banyak laaa ko.....huahuahua
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2006 01:11 AM | Show all posts
Originally posted by snow_queen at 15-5-2006 11:41 PM
banyak laaa ko.....huahuahua


Aku dah dihakcipta,takleh nak dipiracy atau diklon nak jadi banyak&sup2; >.<
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2006 03:23 AM | Show all posts
Originally posted by [sicness] at 15-5-2006 10:07 AM
-sbb ape korang hisap? pengaruh org sekeliling kalo ada?
Aku mula merokok sebab mencuba alternatif lain masa aku sakit lelah.Aku tak tahu apa yang bakal aku sebut lepas ni bunyi dia macam tak masu ...


ganas siot ko isap 2 kotak 14..28 batang ke sehari pergh :
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2006 10:50 PM | Show all posts
Originally posted by Joe Hahn at 17-5-2006 03:23 AM


ganas siot ko isap 2 kotak 14..28 batang ke sehari pergh :


Hmm kalau adik aku yang belajar kat KL tuh balik maybe lebih lagi kot bilangan kotak dia >.<
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2006 11:04 PM | Show all posts
mari mari isap cerut..muehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.100663s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list