Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
31904
View
286
Reply

HISAP ke TAK HISAP RoKoK?

[Copy link]

Author: iscol_klang       Show all posts   Read mode

ian_hamzah This user has been deleted
Post time 12-3-2007 10:23 PM | Show all posts
sendiri mau ingat la...semua bukan tak tahu pasal merokok ni...baik ke tidak...

pilihan ditangan anda...sila buat pilihan yg bijak ya....


tp i dun have anything against those yg smoking........
Reply

Use magic Report

ian_hamzah This user has been deleted
Post time 12-3-2007 10:23 PM | Show all posts
lupa lak nak vote....sat naaaa..
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 02:29 AM | Show all posts

Reply #180 Ax's post

oww kalo org isap rokok jer kena wuyooo yer..kalo isap weed plak?
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 08:25 PM | Show all posts
pernah try waktu standard 6 ...

anyway x de lagi ke kat dunia ni rokok yg x bahaye ??

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 09:38 PM | Show all posts

Reply #184 Ustaz_SUFI's post

erkk...ko bdk bawah umo lg kan
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 10:36 PM | Show all posts
xhisaplah rokok......membahayakan kesihatan tawww
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 10:46 PM | Show all posts
haku nk cipta rokok yg tak membahayakn kesihatan la..rokok bervitamin c ke..
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2007 11:03 PM | Show all posts

Reply #187 FAC's post

kalo ader vitamin c tuu bukannyer rokok tp cokok
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2007 04:51 PM | Show all posts

Reply #188 jpl_fan's post

cokok? makanan ape plak tu..cakoi aku penah dgr la..hee dh lame plak tk mkn cakoi :kunyah:
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2007 07:26 PM | Show all posts
Originally posted by jpl_fan at 13-3-2007 09:38 PM
erkk...ko bdk bawah umo lg kan


sekarang dah majuuu ... ~~
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2007 07:27 PM | Show all posts
anyway x de lagi kan rokok yg bagus ..

maksud ustaz yg x bahaya kesihatan ...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2007 01:37 AM | Show all posts
yea aku xske org yg merokok sbb aku pon x merokok hihi

aku rimas la ngan asap rokok ble lalu kat sblah org yg merokok

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2007 01:46 AM | Show all posts

Reply #192 sarahILa's post

:setuju: :setuju:
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2007 02:03 AM | Show all posts

Reply #193 lin_okinawa's post

walaupon aku t'pakse tahan dgn bapak sedare aku yg merokok..

tapi yg best nye ape slalunye org merokok ble da tue gigi byk ilang
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2007 10:44 AM | Show all posts

Reply #1 iscol_klang's post

kalo korang tak hisap
- sbb ape korang tak hisap?
- agak2 kalo org ajak, bestfren contohnye yg ajak, korang akan try hisap ke?
- ada ke ahli keluarga@org terdekat yg hisap?pendapat korang tentang diorg?penah ada usaha ke nak 'nasihat' diorg@diorg lak berusaha nak ajak korang merokok...

1) sbb aku xpenah hsp and aku xmahu hsp...
2) ada dah yang ajk tapi aku still xmahu
3)my dad and bro...pernah ..siapa ku beli sign board no smoking letak kat pintu bilik aku..hehehe klu lalu 2 depa bt2 xnmpk...tak pun aku ckp ayah katakan xnak..hehehe nasib aku dgn ayah ok klu x kena halau free hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2007 12:35 AM | Show all posts
tak hisap..........

- sbb ape korang tak hisap?
no use to hisap pun.....lagipun keluarga tak ajar, ianya t/jawab sendiri arrr.....nak ke tak nak...

- agak2 kalo org ajak, bestfren contohnye yg ajak, korang akan try hisap ke?
i will say no gak.....i jenis yg akan tegur kawan yg rokok dekat i gak "leh tak kau henti rokok jap kalau nak ckp gan aku???...or i kata "please buang ur rokok first"...

- ada ke ahli keluarga@org terdekat yg hisap?pendapat korang tentang diorg?penah ada usaha ke nak 'nasihat' diorg@diorg lak berusaha nak ajak korang merokok...
even i nyer family tinggal seperate, jauh2, modern....but all my siblings...include my dad...tak hisap rokok pun....
alhamdullilah
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2007 12:58 AM | Show all posts
tak hisap jugak..rimas dan pening kalau lalu dekat2 orang yang isap rokok..

- sbb ape korang tak hisap?
takde kepentingan untuk menghisap...tengok budak2 lain merokok pun langsung takde perasaan..

- agak2 kalo org ajak, bestfren contohnye yg ajak, korang akan try hisap ke?
tak nak...peduli la kalau dia nak terasa ke apa ke..so far dpt kawan2 yang tak hisap rokok so enjoy la jugak..

- ada ke ahli keluarga@org terdekat yg hisap?pendapat korang tentang diorg?penah ada usaha ke nak 'nasihat' diorg@diorg lak berusaha nak ajak korang merokok...
dalam family angkat, ada abang yang suka isap tapi sorok2 la..kalau dalam family kandung, mak kata ada yang isap ada yang tak..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2007 01:02 AM | Show all posts
kalo korang tak hisap

- sbb ape korang tak hisap?

- agak2 kalo org ajak, bestfren contohnye yg ajak, korang akan try hisap ke?

- ada ke ahli keluarga@org terdekat yg hisap?pendapat korang tentang diorg?penah ada usaha ke nak 'nasihat' diorg@diorg lak berusaha nak ajak korang merokok...


+ badan takleh support..kurang vitamin kot..haha

+ xde makna nye... hati aku keras

+ family aku xde yang hisap rokok... kalo adik aku hisap rokok plus aku dapat tau..siap laa..

   sape nak hisap..isap la...aku tak kisah. tu kesihatan korang

   yang penting, katakan "tak nak!" hehe
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2007 01:46 AM | Show all posts
kalo korang hisap

- sbb ape korang hisap? pengaruh org sekeliling kalo ada?
suka
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2007 04:42 PM | Show all posts
yeah..chaiyo Gess...!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087170s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list