Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
31613
View
286
Reply

HISAP ke TAK HISAP RoKoK?

[Copy link]

Author: iscol_klang       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-5-2006 08:58 AM | Show all posts |Read mode
hehehe...korang hisap rokok tak? saje survey..
tak kisahla laki ke,pompuan ke, aku rasa zaman skang ni sama jek...laki pompuan sama2 je jadik naga...


kalo korang hisap
- sbb ape korang hisap? pengaruh org sekeliling kalo ada?
- ada ke ahli keluarga@org terdekat yg hisap?
- reaksi ahli keluarga@org terdekat bile tau korg hisap rokok?mak bapak ke,awek ke, balak ke,hehe...
- tahap 'keperluan' korg hisap rokok, sehari sebatang ke, 18 batang ke...
- analisis juga perbelanjaan yg diperlukan utk beli rokok2 tu..
- tak rasa nak berenti hisap rokok ke? kalo ada rasa, mampu ke agak2?
- bagi yg dah berenti tu, mcm mane korang berenti?

kalo korang tak hisap
- sbb ape korang tak hisap?
- agak2 kalo org ajak, bestfren contohnye yg ajak, korang akan try hisap ke?
- ada ke ahli keluarga@org terdekat yg hisap?pendapat korang tentang diorg?penah ada usaha ke nak 'nasihat' diorg@diorg lak berusaha nak ajak korang merokok...


sekian saje questionnaire pada hari ini,hehe....selamat menjawab..

[ Last edited by  jpl_fan at 25-12-2006 10:20 AM ]
Single Polls, Total 73 Users voted
20.31% (26)
70.31% (90)
9.38% (12)
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2006 09:06 AM | Show all posts
tak isap..

sbb ape korang tak hisap?
- ntah..sbb dari kecik mak dah didik gitu kot.bile beso jadi benci ngan asap rokok.

agak2 kalo org ajak, bestfren contohnye yg ajak, korang akan try hisap ke?
- kasik seploh juta pon tak ingin.

ada ke ahli keluarga@org terdekat yg hisap?pendapat korang tentang diorg?penah ada usaha ke nak 'nasihat' diorg@diorg lak berusaha nak ajak korang merokok...
- ade. pakcik sy. hmm mmg pantang jumpe dier mesti sy stat membebel punye suh stop. tp tak memberi kesan pon bebelan sy tu :kant:
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2006 09:18 AM | Show all posts
ooo..ko pandai eh iscol..baru je aku cite ko dah dapat idea nak wat poll..heheh..aku dah vote...

kenape aku isap..

sebab nakkan kepanasan..
sehari satu kotak..depends..kekadang dua hari sekotak..
alhamdullilah aku dapat kawal pembelanjaan...
nak brenti..tapi kalau balik nant lah kot care untuk aku cool down sebab family aku tak tau..so nak tak nak terpaksa berenti
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2006 09:41 AM | Show all posts
aku pick no 3..dulu aku hisap..lepas eksiden..3 minggu kat spital tak kena rokok..terus aku berenti sampai skarang...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2006 11:37 AM | Show all posts

Reply #3 sayang_mulut's post

hehe...ko balik malaysia yg dah sedia panas ni camne lak nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2006 11:49 AM | Show all posts
tak isap.. cause tak berminat dengan bau dier.. agi satu sebab membazir duit jer..
2 org pakcik aku isap rokok.. satu tue memang slalu kene sound.. satu lagi tak brani aku nak sound.. huhu.. kalu org ajak pun aku tak kan isap rokok tue.. say no to rokok.. huhu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2006 12:47 PM | Show all posts

Reply #2 emiko's post

sepupu aku hisap rokok,dah kawin,dah ada 2 anak...
yg geramnye aku bini dia dahla ada asma, anak pulak kecik2...
masa aku dtg umah dia, time tu bini dia still dlm pantang, pastu baru operate hidung dia sbb asma (masukkan besi)...anak dia of kos la baru lahir...
dia selamba badak je menghembus dlm rumah,kt ruang tamu,anak2 ada,bini ada...
aku sound je 'ko kalo pun tak sayang diri nak mampos cepat, takkanla tak sayang anak bini ko, nak suruh diorg pun mampos skali ke'...hahaha...ganas giler...start pada tu kalo nak hisap rokok dia hisap kat luar rumah...ape punye laki takde sivik...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2006 01:01 PM | Show all posts

Reply #4 Pak_Jen's post

abg aku dulu hisap rokok gak,time blajar dulu...
something yg pelik jd kat dia, bile dia hisap rokok, dia rasa ngantuk sgt...
1 hari tu dia try tanak hisap rokok sehari...sehari dia tak hisap ok, pastu terus berenti...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2006 01:03 PM | Show all posts

Reply #6 DaoMing_Si's post

bab tak minat,aku langsung tak minat bau rokok...
bile bau, aku terus jd sakit perut & rasa nak terberak,hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2006 01:04 PM | Show all posts


aku dah stop ... wah ha ha ha ha
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2006 01:14 PM | Show all posts


-sbb ape korang hisap? pengaruh org sekeliling kalo ada?
aku start time umur sebelas tahun darjah lima ... pengaruh aku? ... ntah!

- ada ke ahli keluarga@org terdekat yg hisap?
takder

- reaksi ahli keluarga@org terdekat bile tau korg hisap rokok?mak bapak ke,awek ke, balak ke,hehe...
family tatau ... sampai skang tatau ... awek aku? dia suh berenti pastuh aku berenti laa ... tapi berenti depan dia jer laa

- tahap 'keperluan' korg hisap rokok, sehari sebatang ke, 18 batang ke...
seminggu sekotak pat belas

- analisis juga perbelanjaan yg diperlukan utk beli rokok2 tu..
macam air kat air terjun niagara duit aku mengalir

- tak rasa nak berenti hisap rokok ke? kalo ada rasa, mampu ke agak2?
senang jerh nak berenti smoking nieh

- bagi yg dah berenti tu, mcm mane korang berenti?
ntah! ... takder duit kot

weh iscol ... aku rase kau kne tukar arh tajuk thread nieh ... "hisap" tuh ... aku pikir lain siot ... tukar arh smoking or not ... ape ke
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2006 01:39 PM | Show all posts

Reply #11 topeng perak's post

ko sorang je pikir lain...orglen pikir elok je,hahahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2006 02:28 PM | Show all posts
aku tak hisap ...heheheh...

tapi...

bapak aku isap...

ex boipren aku isap....

org2 sekeliling aku isap...

aku tak SUKE..........

busuk...susah nak bernapas...sakit kepala aku...

mcm mana aku nak luahkan perasaan aku nih kepada perokok sekalian...

aku benci kalo dkt ngan org isap rokok...selamber jer mengembus asap samapi masok lobang idong aku.....

saman kangggg
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2006 02:44 PM | Show all posts
ako x smoke....
ako x suke klu g jejalan kt mall.....pas 2 ada org yg isap rokok lalu sebelah ako....
rasa cam nk tendang je....
ako sakit kepala la...klu diaorg lalu sebelah ako....
nk nafas pun susah je.......:kant:
dah la 2...bau busuk giler.....dah la busuk...pakai pulak minyak wangi bebanyak...
pening kepala ako dibuatnye....:gila::gila:

lagipun my family x de yg m'rokok.....klu ada pun diaorg g merokok jejauh....
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2006 02:46 PM | Show all posts
tuan rumah....ako t'silap vote lah...sorry ek...:tq::tq:
ako t'vote smoke pulak.....ni kes xcited sangat nk vote....:nyorok::nyorok:
tp mmg series ako ckp ako x smoke......
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2006 06:10 PM | Show all posts
Originally posted by iscol_klang at 2-5-2006 01:39 PM
ko sorang je pikir lain...orglen pikir elok je,hahahaha...



aiyaaa ... kalo tukar pong ape salah nyerh ... kau nieh menguningkan otak aku jerh ... kih kih kih
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2006 11:50 PM | Show all posts
Takder tarikan langsung nak isap.

Dulu roomate aku sampai 7 irang sumer isap. Aku sorang jer tak.

Sampai kena hasut, daripada aku jadik perokok sekunder, baik aku isap sekali.

Tah, takder sekelumit pon terasa nak isap.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2006 12:23 AM | Show all posts
huhu..ingatkan salah bod tadik..isap ape lak :lol
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2006 12:23 AM | Show all posts
kalau pernah try sebatang rokok tu camner lak eh??:nyorok:
oleh sbb aku tak smoking skang ni..aku pilih ni...

kalo korang tak hisap

- sbb ape korang tak hisap?

sbb 1st time isap...batuk tak hinggat...sampai nangis2...huhu..time tu baru drjh 2..kekeke
skang ni benci ya amat bau rokok..kalau ader org duk merokok dkt aku..cpt2 amik tudung tutup idung..
dgn menunjukkan reaksi muka yg amat menyampah kt org tu...
nk mati cepat...jgn ajak aku!nf:

- agak2 kalo org ajak, bestfren contohnye yg ajak, korang akan try hisap ke?
aku ketuk kpale besfren aku tu...aper punyer kawan daaaa

- ada ke ahli keluarga@org terdekat yg hisap?pendapat korang tentang diorg?penah ada usaha ke nak 'nasihat' diorg@diorg lak berusaha nak ajak korang merokok...
ayah aku dulu..tp skang ni tak dah...alhamdulillah...
abg2 aku semua isap rokok....tp kt umah aku diwajibkan merokok kt luar umah..hehe..
tak rasa nk nasihat...kang diorg dh tua...
diorg berenti sndr la tuh... (bersangka baik..:lebai
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2006 12:23 AM | Show all posts
Originally posted by awoks at 3-5-2006 12:23 AM
huhu..ingatkan salah bod tadik..isap ape lak :lol



uish ko awoks...:lol
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093937s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list