Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
81946
View
449
Reply

[MAKAN] Tempat Yang Kamu suka Makan/minum di Melaka

[Copy link]

Author: gordonv612       Show all posts   Read mode

Post time 4-4-2006 04:50 PM | Show all posts
Originally posted by lissa at 4-4-2006 04:25 PM
ni kat alor gajah la...

nasi ayam nadia.. sedap.......


pastu satu lagi..

kuih udang alor gajah...

kuah dia besh....


nasi ayam bonda kat bachang pon sedap....
klu dr mlk....kan ada nasi ayam special sebelah kiri....jalan terus....sebelah kanan ada lah warung nasi ayam bbonda tu...dier tulis besar2 nasi ayam bonda...sebelah kiri ada masjid..kat taman perumahan...sedapp bangat
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2006 09:34 AM | Show all posts
Originally posted by gordonv612 at 3-4-2006 07:43 PM


Saya Sudah Lupa nama kedai tu...Tapi saya pasti Kedai Mamak itu Belakang Southen,..


oo kedai tue ke..
kedai daud.. mamak tue belakang2 building depan southern tue
Reply

Use magic Report

network59 This user has been deleted
Post time 10-4-2006 03:18 PM | Show all posts
Aku kalau mkn min0m ni la paling lemah skali... susah tul nak pilih tempat mkn... kalau nak g tepi pantai, g mkn kat area klebang... kalau rase malas nak bwk kete, mkn je la kat bwh apartment.. kalau terase nak fastfood g kat McD tamn buaye... nak yg mahal2 lak g kenny rogers MP/ tesco... ikut selera kot, tp aku paling lemah bab nak pilih tempat mkn nih...
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2006 03:30 PM | Show all posts
Originally posted by network59 at 10-4-2006 03:18 PM
Aku kalau mkn min0m ni la paling lemah skali... susah tul nak pilih tempat mkn... kalau nak g tepi pantai, g mkn kat area klebang... kalau rase malas nak bwk kete, mkn je la kat bwh apartment.. kal ...


mu dok amne network59..?
eheehhe
makan malam kat pantai puteri pun best..
dekat tol dgn laut.. x cam klebang
makan kat restoren terapung pun best juge.. mahal skit laaaa
Reply

Use magic Report

network59 This user has been deleted
Post time 10-4-2006 03:36 PM | Show all posts
Originally posted by azerlma at 10-4-2006 03:30 PM
mu dok amne network59..?
eheehhe
makan malam kat pantai puteri pun best..
dekat tol dgn laut.. x cam klebang
makan kat restoren terapung pun best juge.. mahal skit laaaa


duk kat area BB.. kih kih

pntai putri hmm dh serik dhh, tu tempat berlakunye peristiwa yg aku takleh lupe kn... huhu aku skrg lalu je situ tp nak berhenti kat sane sori le... kih kih

restoran terapung tuh agak best gak.. tp kalau cm port utk dinner ngan awek, g kat smpan..
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2006 04:14 PM | Show all posts
sampan bistro ka?
ehehehehhe
ade lagi bistro yang dekat klebang beach resort tue kan..?
oo hang dah balcklist tempat tue
padan la xde [pilihan ek
Reply

Use magic Report

network59 This user has been deleted
Post time 10-4-2006 04:52 PM | Show all posts
Originally posted by azerlma at 10-4-2006 04:14 PM
sampan bistro ka?
ehehehehhe
ade lagi bistro yang dekat klebang beach resort tue kan..?
oo hang dah balcklist tempat tue
padan la xde [pilihan ek


a'ah.. kih kih kih

bleh kasi idea x.. tempat2 yg best utk dinner ngan awek?? kih kih kih
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2006 05:00 PM | Show all posts
pantai puteri tu yang dekat ngan henry gurney tu kan...

ader kedai2 makan ek kat situ.....isk..isk....apsal aku x tau...
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2006 06:01 PM | Show all posts
Originally posted by network59 at 10-4-2006 04:52 PM


a'ah.. kih kih kih

bleh kasi idea x.. tempat2 yg best utk dinner ngan awek?? kih kih kih


klebang beach resort lew...

peppermint cafe bukak lagi ke..?
Reply

Use magic Report

network59 This user has been deleted
Post time 12-4-2006 10:34 PM | Show all posts
Originally posted by azerlma at 12-4-2006 06:01 PM


klebang beach resort lew...

peppermint cafe bukak lagi ke..?


cafe tuh bukak lg atau x... tu aku tarak tau.. spot len yg ala2 romantic ade x? ko rase la tempat paling luxury n agak romantic gle arr katne ek?? kire exclusive hbs arr.. kalau nak mkn pn kena tempah awal2, pastu ade lilin kat meja.. perghhh hahahah baik aku wat sendiri kat umah... pasang lilin kat meja, pasang lagu yg ala2 jazz.. n then mkn berdua...
uhuhuh mesti best.. :cak::clap: ske ske ske ske kih kih kih

bleh try wat nih.. kih kih xde la kuar duit bnyk2.. nak try wat ujung minggu ni arr
Reply

Use magic Report

network59 This user has been deleted
Post time 12-4-2006 10:36 PM | Show all posts
sape yg ske mkn kat kedai mamak MITC tuh??? leh la jumpe kih kih kih... x pn area2 bukit beruang... kih kih kih
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2006 10:26 AM | Show all posts
Originally posted by network59 at 12-4-2006 10:34 PM


cafe tuh bukak lg atau x... tu aku tarak tau.. spot len yg ala2 romantic ade x? ko rase la tempat paling luxury n agak romantic gle arr katne ek?? kire exclusive hbs arr.. kalau nak mkn pn kena ...


peppermint bukak lagi laa.....
nak ala2 romantic g lew booking table kat  EQ....!!!
aku rase ok per sane...
wat kat rumah xleh.. amboi2.... :siok:
bahyer!!!!!!:hmm::hmm:
xde ko bentang lew tikar tepi pantai.. di bawah sinaran bulan tue...
romantik ape... ?
melake x byk tempat2 romantik nie...hehehehhe... jaga aurat kots...??
dulu ade satu restoren kat dgn pulau melake... dia wat ikan bakar.. ade lilin... ehehhe..
aku sambut besdey kat sinun... aku dah lame x mentenet kat melake tue la.. lupe da..
tapi kalu nko betul2 nak exclusif.. g Avilion PD la.. bukan jauh sgt...!!
huhuhuhuhuhuhu!!!!!!
musti GF ko x lupenyerr!!!:cool::cool:
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2006 10:27 AM | Show all posts
Originally posted by network59 at 12-4-2006 10:36 PM
sape yg ske mkn kat kedai mamak MITC tuh??? leh la jumpe kih kih kih... x pn area2 bukit beruang... kih kih kih


subaidah ke..?
aku g weekend nie kuts..
nak jumpe haku ke/??:cak::cak::cak:
Reply

Use magic Report

gordonv612 This user has been deleted
 Author| Post time 13-4-2006 02:15 PM | Show all posts
Kedai Mamak kat MITC boleh tahan juga........AIS nya sedap lar.......
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2006 03:06 PM | Show all posts

Reply #54 gordonv612's post

subaidah kan???
Reply

Use magic Report

gordonv612 This user has been deleted
 Author| Post time 13-4-2006 03:46 PM | Show all posts
Originally posted by dee_dee at 13-4-2006 03:06 PM
subaidah kan???


yaya...betul tu....Tapi Mee Goreng,Bihun goreng dan kuah teow goreng nya tak best sangat.....
Reply

Use magic Report

gordonv612 This user has been deleted
 Author| Post time 13-4-2006 03:47 PM | Show all posts
Boleh Recommend mee Goreng atau Maggie Goreng yang paling best kat Melaka tak??
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2006 03:57 PM | Show all posts

Reply #57 gordonv612's post

ntah la..tgh hari dee mkn mee goreng tepi jln  sedap gak...kat bt berendam..area senyum super....jalan trus .....jumpe kedai cermin mata axis kot....kat depan tu ader warung jer...mee goreng dier sedap....
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2006 04:50 PM | Show all posts
mee goreng sedap?
pagi2.. yang kat tengkera tue
kena dtg awal
kol 11 .. 10 dah sold out!
abg yang jual bihun sup sedap di tengkera tue laaa
tau tak dee-ddee?
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2006 04:59 PM | Show all posts
Originally posted by azerlma at 13-4-2006 04:50 PM
mee goreng sedap?
pagi2.. yang kat tengkera tue
kena dtg awal
kol 11 .. 10 dah sold out!
abg yang jual bihun sup sedap di tengkera tue laaa
tau tak dee-ddee?

tau tau...parent dee suker..kenkwan dee pon suker...dee sedang2 jer...muhahahah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080397s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list