Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
10930
View
142
Reply

Nape malas gi kelas?

[Copy link]

Author: fly_in_d_sky       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 15-3-2006 07:59 AM | Show all posts
Originally posted by Papalanjiut at 14-3-2006 07:00 PM
that`s why i say its hard to explain .... pandai lu perangkap wa ngan ayat ek ... bile wa buat assignment, means i`m working with my fren, kalau dah buat ngan kawan..wa ikhlas ... its not the same  ...



ni bukan perangkap
nak tau maksud ikhlas dr awak
da awak kata terpaksa ...
kalau da x nak blaja .. nape nak blaja ..?
hanya sebb nak ikut peredaran zaman ..?
skrg nie sume nak keje ada certificate ....

tp awk kan leh survive ..
yer la nak gi kelas pun terasa terpaksa
nak wat esemen ikhlas tp terpaksa
nak jwb soalan pun terpaksa
sume ni terpaksa nak dptkan certificate
so ..... ikhlas nyer mane ..?
takat wat esemen dgn kwn ...
Reply

Use magic Report

Papalanjiut This user has been deleted
Post time 15-3-2006 12:49 PM | Show all posts
like i said, this is hard to explain. i can`t explain in word. but to let u know again, i hate study, especially teori !
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2006 11:38 PM | Show all posts
aku pernah kena......... aku signkan dua orang member aku..... sekali dia kira sign lebih dua daripada jumlah kehadiran... pucat giler muka aku... aku dah agak suasana ini, cepat-cepat klua ke tandas sebelum dia sound... at least dia tak perasan muka aku yang berubah........ kua pun tak pegi tandas poun........ aku tunggu kat lua tengok kat celah pintu sampai dia sambung ngaja baru aku masuk....... pastu SERIK nak signkan orang lain...... tapi galak mintak orang signkan......... nanti kena bar tak leh amik final..... :pray:
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2006 11:41 PM | Show all posts
IIUM akan pakai smart card scanning untuk attendance.... so lepas ni bukan trend signkan attendance, tapi kirim smart card....... "weh, tolong scankan aku nyer...." :siok:
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2006 12:29 AM | Show all posts
Originally posted by bobo_haha at 24-6-2006 11:41 PM
IIUM akan pakai smart card scanning untuk attendance.... so lepas ni bukan trend signkan attendance, tapi kirim smart card....... "weh, tolong scankan aku nyer...." :siok:


tapi uia der quota 20% leh absent kan....?:bgrin::bgrin: tiap2 sem aku tak pernah miss mengisi quota nih...
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2006 04:05 AM | Show all posts
malas g kelas sbb prof boring...tp takleh malas2.member2 aku akan paksa aku g kelas jugak.....
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2006 10:26 AM | Show all posts
sabjek susah.. pastu diajar plak lecturer yg slang dia.. dia je yg phm.. dulu aku ske ponteng kelas prob stat sbb lecturer vietnam aja.. pastu nk final..aku study soklan final yg member aku wat skema jwpn.. kui2..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2006 11:51 AM | Show all posts
terpengaruh ngan rakan sebaya..hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2006 07:35 PM | Show all posts

Reply #65 bizzybeez6440's post

tapi uia der quota 20% leh absent kan....? tiap2 sem aku tak pernah miss mengisi quota nih...



ha ha ha............. kerana kuota tu la yang merangsang minda untuk ponteng........ 20 % = 3 kelas biasa kan? kalau terlebih, asal jangan lecturer terus bagi 2nd warning letter sudah....... surat sampai rumah beb.......
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2006 11:02 PM | Show all posts
ponteng kelas??
emm biasanya ponteng kelas bel...haha sbb kelas tu boring pastu nak cukupkan kuota 3 kali.Heheh...
biasanya tak pernah ponteng utk subjek2 yg lain sbb takut kita termiss ape ape yg penting.Lagipun susah kalau ponteng kelas ni........kalau dah tertinggal sedikit tuhh susah nak kena cover balik............
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2006 11:06 PM | Show all posts
sbb ngantuk.. malam tadi tido lambat.. kalau tak pun selalunya bangun lambat kelas pun dah nak mula.. so tido balik..
Reply

Use magic Report

Post time 26-6-2006 01:40 AM | Show all posts
malas gi kelas sebab bole blaja sendirik..keh3
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2006 06:09 PM | Show all posts
klas membosan kan..lec hampesss...ngantuk gilew
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2006 06:36 PM | Show all posts
malas kalo kelas kol 8...
pastu kalo ade gap lame sgt or ade 1kelas je ari tu...kekekeke...
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2006 07:51 PM | Show all posts
Originally posted by hBk at 10-7-2006 06:36 PM
malas kalo kelas kol 8...
pastu kalo ade gap lame sgt or ade 1kelas je ari tu...kekekeke...


:setuju::setuju:
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2006 09:56 AM | Show all posts
sem ni paling membosankan..kelas lady tiap hari kul 8.30 n 9.00 am jer memanjang..isnin smp jumaat..
tak de chance lgsung nak bangun lmbt...
leceh nak bagun awal la..nak mandi pg tu yg lemah skit tu..
masa skolah dulu boleh plak bangun kul 6pg..tapi dah masuk univ ni liat skit..
air kat gombak ni sejuk la...kalau malas sgt nak mandi air sejuk lady slalu tadah air panas kat tpt org amik air nak buat kopi tu n buat air mandi..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2006 12:10 AM | Show all posts
Originally posted by Lady_On_Earth at 13-7-2006 09:56 AM
sem ni paling membosankan..kelas lady tiap hari kul 8.30 n 9.00 am jer memanjang..isnin smp jumaat..
tak de chance lgsung nak bangun lmbt...
leceh nak bagun awal la..nak mandi pg tu yg lemah skit ...

aku lak nak mandi pagi ok

tapi kalau nak nunggu orang ramai tu tak tahan...

ser lagi

kalau dapek lec yg jenis sharp on time..kul 8 terus nak ngajar...benci tul aku..takleh lewat seminit dari dia..terus tak amik attendance...:geram::geram:
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2006 12:29 AM | Show all posts

Reply #77 Joe Hahn's post

haku penah dpt lect. kalo bdk lmdt msk die kunci pintu...
tp sorg ni je la...
time lain2 tu, aku msk lmbt 30min pon wat bodo je...
asal msk kelas die udah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2006 08:53 AM | Show all posts
jangan memalas ....

kene rajin

kalau tak nanti nganggur
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2006 09:12 AM | Show all posts

Reply #79 singajantan's post

hahaha,xtentu gak...
rajin gi kelas pn bkn leh dpt keje...
kalo rajin cr keje tu lain la...
contoh terbaik, aku la...hahaha...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076839s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list