Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
57335
View
277
Reply

Maktab Rendah sains MARA ( MRSM)

[Copy link]

Author: apang       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-2-2006 03:54 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by apang at 16-11-2009 16:15

ha ha..aku x tau dah ada blom thread nih.tp sebab ada thread SBP,aku pon nak buka thread nih.sapa kat sini Maresmarian?aku lah........hahahahah.jom kita mengimbau kenangan silam di MRSM dan apa 2 peristiwa yg berkaitan.

Aku berani katakan the most enjoyable and unforgettable moment dlm hidup aku ialah masa aku kat MRSM .best gilerr!!!!masa tu kan baru form 1 so hidup kat asrama kena pandai hidup sindri ngan member2.hahah.....itulah kali pertama jauh dr family.tp hari ke 4 jek aku dah happy gila sebab dah jumpa geng.mmg life kat sana menyeronokkan-makan 6 kali,outing pekan ,banyak gila aktiviti,mggu aktiviti,and cikgu 2 best,hostel life and great friends.sampai skrg aku berangan 'andai ku mampu ulang semula" masa,aku nak balik ke zaman tu.zaman yg penuh keriangan dan menjadikan aku matang.cewahhhhhhhh.bajet jiwanglah plak.aku ingat lg masa orientasi dulu,kaunselor pernah cakap bila dah lama kamu kat sini balik bermalam pon kamu nak stay sini.YES!!it was so true.even aku yg tggl kat KL pun rasa lebih seronok tggl kat hostel dan lepak ngan member buat mcm2.

tp bila aku masuk MRSM form 4 to 5,it was very intense.yelah nak amik SPM kan.lgpun dah besar,dah matured so banyak problem berlaku.

korang plak?jom share story sambil menyanyi lagu maktab.......

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2006 04:04 PM | Show all posts
Post Last Edit by apang at 16-11-2009 16:16


ni hostel aku

ni plak cekgu aku

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-2-2006 04:06 PM | Show all posts
LAGU MRSM


Wahai putera-puteri bangsaku
Ayuh segera menuju
Mengikut gerak langkah maju
Bersatu mencari ilmu

Di zaman sains dan teknologi
Negara perlukan jasamu
Janganlah rasa malas lagi
Bersama memegang teraju

Di Maktab Rendah Sains MARA
Tuntut ilmu jangan jemu
Ikrar taat setia pada guru
Berdisplin selalu

Hari ini hari mulanya
Hari esok berjaya
Lengkapkan segala yang ada
Ke kuliah kita segera
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2006 02:52 AM | Show all posts
aku ex MRSM Jasin.. best study kat sini. Time aku kat MRSM dulu, ilmu agama amat ditekankan. nak solat kene gi surau.. solat subuh, maghrib ngan isyak berjemaah. between mahrib ngan isyak, ade je aktiviti cam bace yasin, bace mathurat, usrah, mengaji same2, zikir.. bile ari jumaat, boys gi solat jumaat, girls ade usrah sendiri.. setiap jumaat mlm, ade ceramah or mengaji kitab. tiap2 mlm before lights off, ade taqlim ngan bace surah al-mulk..minggu aktiviti pun best.. party blok, siap barbeque blakang blok... kelas aku pun rajin wat barbeque. time prep ptg , layan telenovela ngan makcik kantin, time dinner layan cite cine & jepun.. time pose, makan sedap2. bukak pose ramai2..time outing, gi JSC, gi pasar siang,gi KFC.. kalo dpt outing awal, mesti gi mahkota parade.. indah nye saat2 di MRSM..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2006 11:57 AM | Show all posts
Originally posted by apang at 28-2-2006 03:54 PM
ha ha..aku x tau dah ada blom thread nih.tp sebab ada thread SBP,aku pon nak buka thread nih.sapa kat sini Maresmarian?aku lah........hahahahah.jom kita mengimbau kenangan silam di MRSM dan apa 2 p ...



aku dulu x skolah ctue tapi aku tau pasal time skolah rendah dulu aku skolah kat skolah petaseh atas bukit tue..satu2 nyer skolah rendah yg ader asrama..mesti ko tau nyer....
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2006 12:12 AM | Show all posts
aku nak join gak leh...??
walaupon aku x skool kat mrsm..
tp adik aku yg skool kat mrsm..
so aku jd wakil dia aa join thread nie...hehehe

adik aku MRSM Pasir Tumboh & MRSM Muar..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2006 03:58 PM | Show all posts
bukan dak MRSM tp dolu dpt offer MRSM Mersing

tp tak pegi sbb offer SBP sampai dolu kat Sains Muar

dua2 kat johor

umah kat selangor...dpt kat johor

hampeh!
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2006 04:37 PM | Show all posts
hari pertama aku sedey gila siap nangis nak balik umah



ni laki ka pompan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-3-2006 07:04 PM | Show all posts
Originally posted by dolpin at 2-3-2006 04:37 PM



ni laki ka pompan



ALA.TIME TU KECIK LG!biasalah tu.rasa cam nak nangis tp kontrol..
Reply

Use magic Report

stpyG This user has been deleted
Post time 7-3-2006 10:27 AM | Show all posts
ada sapa2 sini yg budak mrsm kota kinabalu?:hmm::hmm:sy batch05 spm sana....
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2006 02:48 PM | Show all posts
wah..siap ade lagu maktab gi..aku benci lagu tuh..5 tahun aku nyanyi lagu tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2006 01:53 AM | Show all posts
Originally posted by stpyG at 7-3-2006 10:27 AM
ada sapa2 sini yg budak mrsm kota kinabalu?:hmm::hmm:sy batch05 spm sana....


hei,i know u,tp saya bukan mrsmkk,im from ur ex-skool...sama batch
Reply

Use magic Report

stpyG This user has been deleted
Post time 10-3-2006 10:11 AM | Show all posts
Originally posted by boysnightout at 10-3-2006 01:53 AM


hei,i know u,tp saya bukan mrsmkk,im from ur ex-skool...sama batch


hehehe u really know me..n i know u 2...
Reply

Use magic Report

stpyG This user has been deleted
Post time 10-3-2006 10:15 AM | Show all posts
Originally posted by payrol at 9-3-2006 02:48 PM
wah..siap ade lagu maktab gi..aku benci lagu tuh..5 tahun aku nyanyi lagu tuh...


:bgrin::bgrin:sy nyanyi lagu tu 1 tahun setengah ja...hehehe
Reply

Use magic Report

BuDAk^_^CuTE This user has been deleted
Post time 10-3-2006 12:06 PM | Show all posts
aku baru jek msk mrsm langkawi 20 feb ari tu..
aku baru form 4..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2006 05:36 PM | Show all posts
ngeh ngeh
aku jugak yg x ingat amik borang mrsm
nyesal aku...
takpe ah
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2006 12:42 PM | Show all posts
aku sayang maktab aku!! ahahahahaha....walaupon agak buruk, tp ttp best... haha... slack la SPM 2004 kalah dgn Beseri.... tp bg aku Jasin ttp the best...  pepagi minggu bleh jogging kat padang hirup udara segar + bau getah sekerap... hmm...this year MRSM Jasin punya 25th anniversary!~

aku nyampah la lagu MRSM tuh... mcm lagu tadika... nyanyi pagi2 pon x semangat... :kant:
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2006 06:15 PM | Show all posts
Aku x-MARESMART...MRSM Taiping..batch 94-95... Ini la tempat yg banyak ajar aku berdikari... Hidup MARESMART!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2006 06:25 PM | Show all posts
sesaper tau MRSM mana yg top SPM 2005? aku bet Beseri, Langkawi, Jasin or PC.....:cak::cak: Bitara maaa....
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2006 06:52 PM | Show all posts
[img=567,312] [/img]
Dr Fatanah, ex-principal kebanggaan kitorg...:cak::cak:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.104915s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list