Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
27859
View
267
Reply

mknn tradisional owg joho

[Copy link]

Author: chiqui123       Show all posts   Read mode

Post time 22-2-2006 09:02 AM | Show all posts
Originally posted by ai_ai_ai at 21-2-2006 19:51


org kedah tak makan ubi kayu ker??:stp::stp:
cam tak caya la plakkk


Itu la pasal...aku ingat duduk area kampung (Changlun - lebih kurang besar Senggarang) senang le nak jumpa benda2 camtu......

antara benda yang susah aku nak jumpa (boleh kata x jumpa)
- ubi kayu
- keladi
- pucuk paku
- pucuk betik
- pisang selain pisang emas, abu dengan awak (pisang tanduk lagi ler)
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 04:57 PM | Show all posts
Originally posted by Foxey at 17-2-2006 08:44 AM


ada Airis.... kat Kuching pun ada breakfast sate.... kalau suka, leh ditambah dalam mee jawa.... sedap wooooo.....


betul lah Foxey, aku baru balik dr kuching nih.. ada sekali tuh aku breakfast satay kat food court bangunan Tun Jugah.. not bad gak satay sarawak.. sekali lagi aku makan yg kat Waterfront.. kena tarik balik kata2 aku sebelum nih
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 04:58 PM | Show all posts
Originally posted by alphawolf at 22-2-2006 09:02 AM


Itu la pasal...aku ingat duduk area kampung (Changlun - lebih kurang besar Senggarang) senang le nak jumpa benda2 camtu......

antara benda yang susah aku nak jumpa (boleh kata x jumpa)
- ub ...



ko kena bawak benih dia sume tanam kat sana la alpha...hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 05:00 PM | Show all posts
Originally posted by pitoq at 21-2-2006 04:44 PM


bende nya wujud ke tak blak?


wujud la.. tapi sekarang ni rasanya dah hampir pupus kot sebab org tua2 jer tau buat ni......
Reply

Use magic Report

ai_ai_ai This user has been deleted
Post time 22-2-2006 05:08 PM | Show all posts
Originally posted by blackpurple at 22-2-2006 05:00 PM


wujud la.. tapi sekarang ni rasanya dah hampir pupus kot sebab org tua2 jer tau buat ni......


kalo dah wujud tuh, cam ner lak rupernya black??
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2006 05:10 PM | Show all posts
Originally posted by ai_ai_ai at 22-2-2006 05:08 PM


kalo dah wujud tuh, cam ner lak rupernya black??


rupanyer pun ingat2 lupa la... nak search kat goggle sure tak jumpa nyer....hehehe...
Reply

Use magic Report

ai_ai_ai This user has been deleted
Post time 22-2-2006 05:13 PM | Show all posts
Originally posted by blackpurple at 22-2-2006 05:10 PM


rupanyer pun ingat2 lupa la... nak search kat goggle sure tak jumpa nyer....hehehe...


kempunan ler aku nak nengok ruper bende nehhh
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2006 07:56 AM | Show all posts
Originally posted by halimijuliana at 17-2-2006 08:25 AM
Salam ......

Nasi Ambeng .... :bgrin:






cam ni ghupa nye ye..
makanan org jowo.. achu tak pernah lak makan bila disatukan cengini
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2006 02:04 PM | Show all posts
Originally posted by achu at 23-2-2006 07:56 AM






cam ni ghupa nye ye..
makanan org jowo.. achu tak pernah lak makan bila disatukan cengini


pesal nasi ambeng kat gambo ni lain ekk...... biasanya lauk kat tgh2 kan.. dan biasanya pakai dulang beso tu kan....
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2006 02:07 PM | Show all posts
Originally posted by Airis at 22-2-2006 04:57 PM


betul lah Foxey, aku baru balik dr kuching nih.. ada sekali tuh aku breakfast satay kat food court bangunan Tun Jugah.. not bad gak satay sarawak.. sekali lagi aku makan yg kat Waterfront.. ken ...


keskeskes.... kalo makan kat satu stall ni lagi best.... cuma stall tu takde nama laa Airis...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2006 02:12 PM | Show all posts
Originally posted by blackpurple at 21-2-2006 04:17 PM
sapa penah makan ketiwul...? gaplek...? .... (pakai sebut aje ni.....hehehe)


hmm... nnt fox tanya mbah...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2006 02:31 PM | Show all posts
Originally posted by blackpurple at 22-2-2006 16:58



ko kena bawak benih dia sume tanam kat sana la alpha...hehehe...


mmg aku nak buat pun.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2006 02:32 PM | Show all posts
Originally posted by blackpurple at 23-2-2006 14:04


pesal nasi ambeng kat gambo ni lain ekk...... biasanya lauk kat tgh2 kan.. dan biasanya pakai dulang beso tu kan....


ha'ah lain plak....saiz kanak2 kot?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2006 03:58 PM | Show all posts
Originally posted by alphawolf at 23-2-2006 02:31 PM


mmg aku nak buat pun.....


kalo takde tempat tanam la dalam pasu....tapi muat ke..? kang jadi bonsai plak...hehehe.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2006 03:58 PM | Show all posts
Originally posted by alphawolf at 23-2-2006 02:32 PM


ha'ah lain plak....saiz kanak2 kot?


agaknyer la tu... macam pizza plak..ada size regular ... ada yg besar....hehehe..
Reply

Use magic Report

ai_ai_ai This user has been deleted
Post time 23-2-2006 07:09 PM | Show all posts
Originally posted by achu at 23-2-2006 07:56 AM






cam ni ghupa nye ye..
makanan org jowo.. achu tak pernah lak makan bila disatukan cengini


aku lapo nasi ambang la plakkk
sedap nyer....
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2006 09:40 AM | Show all posts
Originally posted by Foxey at 23-2-2006 02:07 PM


keskeskes.... kalo makan kat satu stall ni lagi best.... cuma stall tu takde nama laa Airis...


stall tu kat mana Foxey? pegi hari tu takde keluar dr town sgt.. kalau stall tu jauh alamat memang tak jumpa la masa pegi hari tu   

ff: yg aku suka sgt kat kuching, kuih cincin & kek lapis... ni 2 minggu lagi ada member nak gi kuching, nak kirim lagi.. kat sini tak jumpa.. beli terubuk masin pun sampai skrg beku dlm freezer
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2006 01:02 PM | Show all posts
Originally posted by ai_ai_ai at 23-2-2006 07:09 PM


aku lapo nasi ambang la plakkk
sedap nyer....


aku masa kecik2 kalau pegi kenduri...paling tak suka kalau tuan rumah tu jamu nasi ambang..
sbbnya lepas je kenduri kalau nak makan..kena makan sikit je nasi ambang tu..
lagi satu...satu dulang kena makan 4 orang..
TAK CUKUPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP..sbb faveret aku nasi ambang..:mll::mll:
AKU NAK MAKAN SEDULANG SORANG...........
Reply

Use magic Report

ai_ai_ai This user has been deleted
Post time 24-2-2006 01:08 PM | Show all posts
Originally posted by ToungeSoup at 24-2-2006 01:02 PM


aku masa kecik2 kalau pegi kenduri...paling tak suka kalau tuan rumah tu jamu nasi ambang..
sbbnya lepas je kenduri kalau nak makan..kena makan sikit je nasi ambang tu..
lagi satu...satu dula ...


sup lidah
kot yer pun kaber ler sket ke gelojohan anda itu
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2006 01:10 PM | Show all posts
Originally posted by ai_ai_ai at 24-2-2006 01:08 PM


sup lidah
kot yer pun kaber ler sket ke gelojohan anda itu


hehehhehheheh..nasi ambang tu faveret aku tuuuuuhhh...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073953s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list