Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
48142
View
558
Reply

Di sebalik nickname/username....

[Copy link]

Author: snow_queen       Show all posts   Read mode

Post time 9-1-2010 02:47 PM | Show all posts
nickname aku dari salah satu culture hip-hop....ni sejenis gerakan dlm breakdance....nombor tu....ade sejarahnye...
lkick2113 Post at 27-11-2009 19:17



tu nombor hang menang tikam ekor ka?
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2010 03:02 PM | Show all posts
mai gua nak crita gua punya nickname.

nickname gua diambil dari nama band metal dari Finland, gua suka band ni. one of the greatest metal band in the world. gua layan band ni dari tahun 2004.kalau lu orang layan metal mesti kenai band nie, salah satu band yg paling popular seantero donia.
masa gua daftar forum ni mmg gua tgh addicted kt band nie, lagui depa mmg cool, tambah2 bila depa cover lagu briney spears - oops i did to again, lawak sial , perkele!!!!!!!!






Bodom tu sebenarnya adalah nama tasik dekat Finland, dekat bandaraya Espoo tak jauh dari helsinki. dalam finnish dipanggil Bodominjärvi.



pada tahun 1960. ada kes pembunuhan kat tasik Bodom ni di mana 4 sekawan yg sedang ber camping diserang , 3 terbunuh satu terselamat. so band metal ni amik nama dari kejadian pembunuhan kat tasek tu la...


Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2010 10:01 PM | Show all posts
ama tu nama aku...nama panggilan...
17 ialah besday aku..17 march...
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2010 02:20 AM | Show all posts
nickname i consist of two nicknames sbnrnya. one from ym. another from initial. initial tu da jadi nickname da sbb kat blog and kat mana2 pun salu letak nama tu ja. senang. lecturer pun panggil nama tu jugak. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2010 12:26 PM | Show all posts
stelahhh berpeloh2 aku mikir nick last2 tingat lak kt katon initial D.. hada satu karekter nama genji kot?? tp aku ubah ejaan jdk la gini..
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2010 12:53 AM | Show all posts
mek pki nick bungahitam,
time tue tgh blur...
then terpikiaq satu teka teki pasai bunga pa kaler hitam...
pastu, mek gabungkan.. jadi la bungahitam..
volley gitteww...
yg tue je la sejarah ringkasnya...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2010 02:32 AM | Show all posts
nickname aku ni takde makna nya pon..
aku guna nick ni sebab aku rasa cm catchy je nak sebut..
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2010 01:54 AM | Show all posts
bagus korunk2..kreatif molek..
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2010 02:07 AM | Show all posts
ak mmg baek...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2010 09:33 PM | Show all posts
rekaan semata2 takde maksud pun
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2010 12:11 AM | Show all posts
NICKNAME : MIEYO

nickname ni aku tak pilih, orang yang bagi..
senang cite, name ni kawan2 bg mase aku kat SBP dulu... ramai sgt name Syafiqa, tercipta lah nama tu.. melekat sampai sekarang.. ramai dokk tnya makna dia apa, senang ckp maknenya MIEra YOshi.. name senior aku... huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2010 08:39 AM | Show all posts
Rahsia hoccay.....
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2011 01:06 PM | Show all posts
KALU AKU! SEBAB GF AKU BAGI NAME NIH KAT AKU.
DY KATE NAME AKU PELEK.
TU YANG AKU GUNA SAMPAI SEKARANG!


Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2011 01:09 PM | Show all posts
Reply 17# rasyid



   pround being ur self.
bagus tol!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2011 08:43 AM | Show all posts
sbb dlu ske chatting. kat chatting room tu, kalu dorg nk sensor word pape.. dorg akn wat 'bobba'. jd bile msok cni.. kasi la name bobba.
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2017 10:49 PM | Show all posts
My nickname ni datang simply that for a large proportion of my life, i memang kesepian
Tapi i tak sure from which angle am i sepi
I did have friends masa tu, GF, exes dan admirers pon
Also my life was really busy masa tu in early 1990s
I tak berapa paham, what i was being 'sepi' about
Rather confused, so i decided utk bukak email account nama ipes
it was taken already by some south american dudes somewhere
so, mine jadi ipes2
so it remains



....curiously, even today, I am still sepi
..and i cant really say why
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 02:10 AM | Show all posts
kawan kelas i yg bagi.

dia kata i punya pembawakan mcm otai.

smpikan senior sekolah tgk i pun mcm x pueh ati.

yg  _g tu represent for nama tempat i tinggal.

lama dah nick ni. start dr zaman irc lagi da guna nick ni
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2018 02:11 AM | Show all posts
Duta lover replied at 5-12-2005 03:46 AM
uh..simply bcoz duta is my 1st celebrity crush

hak hak...

duta sheila on 7 ker?

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2018 07:54 AM | Show all posts
nick name ni ispired zaman2 chatting mirc dulu.

zmn lepas spm. mula2 duk pakai nama dang_anum tapi ade minah kerek ni pm2 aku msg marah aku registered nick tu sebab pakwe dia mengamuk tgk nick tu duk chatting kat public

so since my bff pakai nick Kon|ch|wa aku pon ala2 nak jepun jugak hantam la watachiwa

melekat nama tu bukan setakat kat chatroom tapi aku buat emel. forum ni pon. sampai senior aku ms uia dulu pong ade je panggil aku wata or watachiwa.
hahahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
7.579673s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list