Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
27981
View
127
Reply

Apa Trade Mark Malaysia Paling Popular Bg Foreigner

[Copy link]

Author: shinky_pinky    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-2-2010 12:53 PM | Show all posts
120# ardamia

kan... nak2 kt airport... lepas segala barang aku etrmasuk serai lengkuas.. tak yah depa check.. hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2010 11:49 PM | Show all posts
masa i pegi several Latin American countries 3-4 tahun lepas, bila sebut aje dari Malaysia, diorang pun spontan akan cakap camni:

Oh Malasia - Sandokan, tigre de Malasia !!!

ntah knapa diorang kenal Msia dengan "Sandokan" tu, mungkin diorang tengok movie Sandokan ni kot?



.
.
.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2010 06:47 AM | Show all posts
no toilet roll dan Sey-pang (Sepang daaaa) F1 fan rupanya ish ish ish
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2010 04:42 PM | Show all posts
121# lilo_kill
tu lah lilo..

psstt..klu dtg mekah/madinah mehle habaq2, bole jumpa..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2010 08:53 PM | Show all posts
kat sini mat saleh tak kenal sangat malaysia tapi dorang tau singapore dengan thailand.
thailand ni memang kuat promosi pantai2 dia especially phuket, phi phi island.
bila malaysia nak promosi gila2 sampai mat saleh kenal pulau2 kita?

cuma bila sebut malaysia dorang sebut pasal KLCC dengan F1.
lagi satu sabah & sarawak disebut Borneo. masa mula2 member tanya pasal Borneo, nak tergelak pun ada..kena explain kat dorang Borneo tu termasuk Kalimantan skali
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2010 11:34 PM | Show all posts
diorang tahu penang, twin tower dan kalau my bf nampak jer muslim tourist (pakai tudung) tangkap gambar dgn peace sign, automatic dia kata tu geng malaysia. hahaha.

baru2 nie ada my bf officemate mentioned about this beautiful island. mamat nie mmg kaki gi thailand tiap2 tahun. dia kata this island is more beautiful than koh samui and krabi.. rupa2nya langkawi...
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2014 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada sekali i & suami di dubai naik teksi. Sembang2 le dgn driver tu (tak silap org india/paki/bangla)dan kami kata kami dari malaysia. Dan2 tu dia sebut nama tun Mahathir. Tapi yg tak best...ada ke dia kata muka suami i ada iras Tun. Entah2 dia cuma kenal nama 'mahathir'je.sbb jauh beza muka suami lebih muka rendang.muka tun lebih muka kari..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2014 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada sekali i shopping kat souq di kuwait ni.bila i cakap kami dari malaysia, pjual tu tak tau. So terpaksa jual nama singapore...mmm baru dia tahu msia celah mana..huhu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.072515s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list