Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
28030
View
127
Reply

Apa Trade Mark Malaysia Paling Popular Bg Foreigner

[Copy link]

Author: shinky_pinky       Show all posts   Read mode

Post time 9-12-2009 07:32 PM | Show all posts
kuala lumpur n penang.
penah sekali tu, kat tv jepon nih ade kuiz.
soalannye "ape ibu negeri indonesia"
pastu ade artis jepon tu jawab "kuala lumpur!" ngan yakinnye.
gelak guling2 aku. hahahah!!
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2009 01:23 PM | Show all posts
101# fluffyneo

artis jepun tu konpius...


kalau tanya artis msia, dia jawab camtu, harus kena buang negara..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2009 11:26 AM | Show all posts
ohh, betui! aku teringat waktu kt germany, bukan kat big city pon, kt celah banat nye area ade waiter tu tanye dari mane, aku ckp malaysia terus dia ngan girang nye mention 'Mahathir Mahathir!!' p ...
stokin Post at 14-7-2009 15:12


Aku rasa pergi ke mana pun orang akan kenal Tun Dr Mahathir ni.Tak kisah la celah ceruk mana pun.

Ini la salah satu kebanggan kita buat rakyat Malaysia setakat ni kot.
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2009 04:23 PM | Show all posts
Tapilah yang paling best, bila diorang dengar jer Malaysia automatically diaorang akan sebut nama TUN MAHATHIR. Bagi aku, beliau adalah NAMA BESAR yang memperkenalkan dan memashyurkan nama MALAYSIA bagi negara luar. Korang setuju tak? Aku bangga betul sebab diaorang kat sini amat mengkagumi bekas perdana menteri kita tuh, kata diaorang HE IS THE ONE IN A MILLION GREAT MUSLIM LEADER IN THIS WORLD. Kembang semangkuk hidung aku dengar diaorang cakap cengitu. Kata diaorang lagi, kelantangan suara Dr.Mahathir membuatkan bangsa asing membuka mata terhadap negara-negara muslim di  dunia.  So, kira diaorang kenal Malaysia melalui Tun Mahathir nih.


aku bngga dgn mahthir..
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2009 12:48 AM | Show all posts
aku bngga dgn mahthir..
hakim_srt Post at 16-12-2009 16:23



aku setuju....

kat egypt ni pon sama...

mostly, mana2 pun diorg kenal "Mahathir"...

pernah juga yang bila kita cakap dari malaysia diorg cakap Anwar Ibrahim?!
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2009 11:20 AM | Show all posts
kpi sechawannnn...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2009 06:01 PM | Show all posts
kat aussie ni, channel ABC n SBS suke bebenor dgn Anwar Ibrahim nih. sume org tau gak la pasal kes2 sodomy dia tuh.

paling baru aku dgr, sume org tak kenal sgt PakLah n Najib. maybe x naik lagi mcm Mahathir kot...
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2009 11:46 AM | Show all posts
Yes, orang kenal Tun M. Bangga sebagai rakyat Malaysia. And, F1
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2009 10:36 AM | Show all posts
org knal nasi lemak ngn roti canai..ko x cayer...ko tnyer mknan yg diowg suke kt mlaysia...msti ader trselit roti canai ngn nasi lmak....aku bngga aku anak malaysia...tp jgn smpi indon klaim yg nasi lmak ngn roti canai dari negara diowg....ups...telebih sudaa..
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2009 04:34 PM | Show all posts
109# hakim_srt
yup makanan fav's foreigner dtg msia nasi lemak n roti canai
semalam ada dengar dlm tv ramai vote this 2 foods sebagai fav's diorng
kebanyakan yg bagi feedback dari US, UK, middle east, australia
Reply

Use magic Report

Post time 30-12-2009 12:24 PM | Show all posts
huhu......idea yg bernas
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2010 04:46 PM | Show all posts
m'sia di mata tourist (the negative side)

1. dirrrrty toilet.
2. bad public transport.
3. rubish everywhere.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2010 12:31 AM | Show all posts
org knal nasi lemak ngn roti canai..ko x cayer...ko tnyer mknan yg diowg suke kt mlaysia...msti ader trselit roti canai ngn nasi lmak....aku bngga aku anak malaysia...tp jgn smpi indon klaim yg nasi l ...
hakim_srt Post at 28-12-2009 10:36


omputeh suke sate gaks... penah aritu aku lalu kat jalan puduraya - pasar seni, nampak couple mat n minah salleh ni makan sate kat gerai tepi jalan puduraya - chinatown yang kotor tu.. nak aje aku cakap kat diorang, alahai takleh ke pegi ke kedai sate yang semenggah sket.. aku yang local ni pun tak teringin nak makan kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2010 03:25 PM | Show all posts
kat sini Tun Mahathir paling popular kalau sebut Malaysia and then of course KLCC
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2010 01:55 PM | Show all posts
kalau cakap Malaysia - diorang tak berapa nak tau.

tapi kalau tanya Sipadan & Penang tau jeah pulak.

one time, kat one of the airport di US ni, i and husband nak pi paris.
check-in counter tengok passport dan tanya visa, i jawab "tak perlu noks, mak nak pi holiday jeah..bukan nak pi menetap/ kerja bagai kat paris tuh" pastu dia minta i dan husband tunggu jap, dia amik passport masuk office dia. after 10 mins kot dia datang balik cakap sorry kat weols, dia kata dia pegi tengok malaysia ni kat mana sebab nak masukkan kod negera - nak check betul ke, tak perlu visa. i was like "ko ni vodo ke hapa?" i dah homework la sebelum beli tiket gi paris tuh! i pun tanya kat dia "noks, ko tau ke mana singapore?" dia kata singapore dia tau. tapi malaysia tatau!!sah-sah la makcik ni tak amik geog kat sekolah dulu. bleyy?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2010 12:13 AM | Show all posts
tiger beer!! glemer nih.. dah dua tiga orang aku jumpa bila sebut msia diorg sebut  benda alah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2010 03:05 PM | Show all posts
Walaupun Philippines dekat dgn Malaysia, all my Pinoy co-workers rata2 x kenal Malaysia.  
Yg dorang kenal sorang saja - Carmen Soo.
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2010 12:46 AM | Show all posts
Masa saya kat Thasalanoki, Greece tahun 2005, pergi makan kat satu kedai area kampong gitu, sorang mamat ni tanya dari mana? saya cakap Malaysia.... tau apa mamat tu kata, oooo... Petronas, Malaysia. hehehe...rupanya masa tu time F1, patutlah pun.....  Orang kampong kat Greece pun tau Malaysia melalui F1... kaki tengok F1 kat tv lah tu kot...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 10:59 AM | Show all posts
selalu ramai orang kenal siapa Dr M.
but dulu member dr montreal penah kata she was asked by one of her classmates, "Isn't your new PM involved in a murder case?" (regarding our current PM)
and one more: "Isn't malaysia the country that recently has issues with the usage of the word Allah?"
hmm........
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2010 01:02 PM | Show all posts
Kalau kat sini org arab mesti akan tanya, malayzi indonezi??
bila kata malayzi je.. kompem dia sebut Masyaallah Alhamdulillah..
nomally derang tau kuala lumpur, langkawi, genting (pekej vacation derang le tu..)
Dr.M & islamic country...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080627s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list