Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
28038
View
127
Reply

Apa Trade Mark Malaysia Paling Popular Bg Foreigner

[Copy link]

Author: shinky_pinky       Show all posts   Read mode

Post time 31-3-2008 04:30 PM | Show all posts
kat lagos ni yang aku tau brg2 made in msia... kalau g kedai2 halal tu depa kata. megi, sos cili, milo.. tu jer kut...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2008 07:08 AM | Show all posts
Selalu nya kalau cakap dari Malaysia orang selalu nyanyi "Malaysia truly asia". Nak tergelak pun ade.

Kat Libya ni banyak orang kata "ooo your prime minister, mahathir, very good"
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2008 10:25 AM | Show all posts
yang kenal mesia kerana corruption takde ke????
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2008 01:58 PM | Show all posts
my former english lecturer pun nyanyi malaysia truly asia dpn2 klas.. sampai skang masih contact even dah balik msia for good..

yg lain Tun Dr. Mahathir, Twin Tower, F1
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2008 02:30 AM | Show all posts
pakcik tpt aku keja antaq paper pon kenai mahathir..siap puji2 lg.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2008 02:30 PM | Show all posts
dubai kenal tun drmahathir..............
indonesia kenal siti nuhaliza..............
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2009 02:23 PM | Show all posts
kalu kat jepun.....tun mahathir.....my brother's friends siap ngaku lg suke tun dr PM diorg sndri
malu ngan pm sndri kekdahnye diorg ni....hehehehe
pas2 sebt KL, diorg pn xcited r cite psl KLCC n KL Tower nye restoren bputar tu
nnnnn.......masjid shah alam, diorg sgttt kagum coz cntik time mlm....
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 09:33 PM | Show all posts
satu dunia kenal mahatir
satu dunia kenal pak lah pm paling bebal


regards

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2009 11:15 PM | Show all posts

Reply #68 zarul427's post

kau ni zarul, mau nangis pak lah dengar

jgn la pulak lepas ni ada org cakap tak payah duk malaysia la, pi la duk negara org
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2009 03:36 PM | Show all posts

Reply #69 eyzlyn's post

jgn sampai menantu pak lah masuk sini.. harus dia meroyan... huhu
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2009 02:09 PM | Show all posts
Kat Arab Saudi pun sama tak kira Arab,Pakistan & Bagla semua kalau sebut pasal Malaysia mesti sebut TUN DR MAHATHIR...

Kerana reputasi dia senang aku nak buat deal kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2009 01:38 PM | Show all posts
TDM satu dunia kenal
kat afrika pun depa kenal TDM
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2009 12:00 AM | Show all posts
masa gi swiss bebaru ni.. naik emirates from dubai - zurich, steward arabian ni tahu aku melayu malaysian, sebab ada gf melayu penang katanya..

sampai kat airport zurich, beli swiss pass kena tunjuk passport.. masa dah selesai beli tu, officer tu cakap "terima kasih" kat aku.. terkejut mek.. mamat swiss ni pandai cakap melayu.. aku pun gelak2 cakap "sama-sama" kat dia pehtu tanye dia, "oh u know how to speak malay?" dia cakap tu aje dia tahu

pehtu kat engelberg tunggu cable car nak naik mt titlis, ada mat salleh ni duk seblah aku tegur tanye.. "where are u from?".. aku cakap malaysia.. pastu tanye dia, u know malaysia? dia kata tahu, sebab dah penah pegi singapore + pulau2 kat malaysia..

pehtu balik dari zurich ke dubai, duk seblah pompuan arab mix with swiss, tetiba dia tanye aku "are u malay?" huih tahu tu aku melayu.. aku cakap le yes.. pehtu dia pegi bgtahu lat steward bangsa syrian yg datang borak2 ngan dia cakap aku malay from malaysia.. steward tu cakap "i know she's a malaysian from her accent"... banyak le accent aku malaysian.. pepandai je steward tu.. slang aku slang jowo jer

kesimpulannye.. malaysia, bahasa melayu, bangsa melayu ni semua mmg dikenali internationally kot

[ Last edited by  mesmerize at 6-3-2009 00:02 ]
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2009 01:31 PM | Show all posts
Originally posted by platinum8 at 28-9-2006 03:46
PENANG.....most of the Aussies yang I jumpa tau about Penang more than KL. Mungkin banyak holiday promotion untuk Penang agaknya....tapi kalau dari US mostly mentioned Tun Dr Mahathir.....then on ...


same here.  My co-workers kenal Penang je.  First pasal my company ada branch kat sana and one of our main customer pun kat Penang.  Sebut KL, orang x kenal langsung.
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2009 02:14 PM | Show all posts
Bestnye dapat tgk negara orang..saya ni Thailand pun tak lepas.
Huhuhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2009 03:59 PM | Show all posts
emmmmmm batik,nasi lemak,teh tarik, mahatir..
ps:die rang tak panggil mahadir tapi mahatir!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2009 04:00 PM | Show all posts
lagi satu roti canai...arr ade minah oz tanye aku pasal roti canai..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2009 04:39 PM | Show all posts
No doubt dunia kenal Tun Mahathir tapi ramai ke yang kenal Tun Hasmah???
Jap lagi dunia akan bergegar dan  bakal kenal siapa itu ROSMAH a.k.a Ahkak Pink  
korang bakal tumpang bangga tak nanti???
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2009 02:46 PM | Show all posts
Aku pun nak mencelah   Masa mula2 kami sampai di Yanbu Saudi ni kami kena pi buat checkup kali kedua so masa nak mendaftar kat reception ada pak arab ambik detail kami, dia kata "Malaysian ya" Aku jawab "yes" apa dia jawab sambil menyanyi lagu iklan "Malaysia is truly ASIAaaaaaaa"

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2009 12:53 AM | Show all posts
salam,

rasanya 2 mende yg selalu foreigner otomatik sebut kalo tau kita dr malaysia, 1st mahathir, 2nd twin tower.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.340781s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list