Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
17255
View
160
Reply

branded item/stuff/thing

[Copy link]

Author: snow_queen       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-8-2005 12:24 PM | Show all posts |Read mode
sejak akhir2 ni....
aku tengok board ni makin sepi.........
balik2 name aku jer.........
mane korang nie??????
rajin2 laa join.....
dah x de teen ke kat sini???
berbalik pade topik aku.....
aku nak tanye korang semo.....
korang slalu beli barang2 branded x???
biasenye zaman teenagers nie laa korang nak beli bende mahal2.....
toll x???
brand ape yang korang suke beli????
xkire laa pakaian ke...hp ke...kenderaan ke......
lagi satu adekah brand ni menunjukan personality seseorang...........
berbaloi ke korang beli bende2 mahal ni???
adekah korang puas hati ape yang korang beli????

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2005 01:25 PM | Show all posts
teen x de...kalau sarjana tu ada laaa..

aku lerrr sapa lagi yang nak respon topik ko ni kalau tak sarjana cam aku ni...izinkan aku..

menyentuh tentang brand ni aku setuju ianya menunjukkan personaliti sesorang tapi kebiasaannya jauh panggang dari api..

contohnya: kalau beli pakaian branded, mestilah diikuti dengan personaliti yang setaraf dengan pakaian itu sendiri, jalan, tuturkata dan penampilan perawakan haruslah dijaga, bukan macam stail kampungan.

aku suka brand 'alain delon'. gaya seorang sarjana.

sekian respon saya.
Reply

Use magic Report

BuDAk^_^CuTE This user has been deleted
Post time 25-8-2005 01:49 PM | Show all posts
well...aku sbg remaja..
aku kengkadang suke gk beli brg branded..
tp tgk arrr kalo mood mak aku baek..
brand yg aku suke nike,adidas ngan elle..
sometimes bli roxy..
tp aku tgk kebanyakan yg beli branded2 ni cam nk berlagak jek..
specially bdk skola aku..
berlagak nak mampoz..
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2005 03:23 PM | Show all posts
maafkan saya membetulkan persepsi anda,

itu bukan berlagak tetapi membelanjakan wang kearah yang sepatutnya, kalau kita ada wang sebanyak rm20, takkan kita nak makan nasi lemak, kita boleh makan pizza, baru lah sesuai dengan nilai wang kita.

saya kira anda tidak mampu maka terbitlah rasa irihati pada diri anda..tapi saya tidak menyalahkan anda, bak kata pepatah melayu..sudah nasib anda begitu.

sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2005 09:02 PM | Show all posts
alahai cik snow.....sorryla ,i ni pon as a teen....sebok sket ar..banyak assg sejak2 dah masuk U balik ni...ni pon ada kesempatan je i jenguk forum ni...ok pe.

well direct to ur quest.... i' m not this branded person.....i pakai je pe yg selesa...ingat branded tu xkan koyak ke kalau simpan beribu tahun....?so...watpe nk bazir duit just beli sehelai yg beratus2?buang duit ma.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2005 10:52 PM | Show all posts
Dude memang perlu style lahh
Gunalah Nokia 8800

Kalau nak style .... belilah !!:cak:
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2005 03:29 PM | Show all posts
tgk brand gak.kalau kasut suka jenis vincci sbb ada kualiti dan tahan lama.takdelah sampai nak menunjuk2.just utk kepuasan diri je.
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2005 04:43 PM | Show all posts
entahla, tapi kalau aku ni aku tak kisah brand apa pun, pakai je. yang penting aku rasa selesa ngan produk tu. murah ke mahal tu lain cite. kalau aku rasa benda tu cantik pada mata aku n affordable aku beli je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-8-2005 12:05 PM | Show all posts
aku slalu ade gak keinginan nak beli bende branded2.....
tapi nak wat mcm mane.....
duit x mengizinkan.........
so beli yang biase jer........
kalo ade duit baru laa beli.......
biasenyer aku belo beg.........
i love beg........
brand aku suke plak...
fcuk....
nike......
adidas........
roxy.........
mambo......
esprit.......
banyak laa lagi
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2005 01:35 AM | Show all posts
for clothes:
armani exchange, polo, tommy hil., dkny, guess, fcuk, quiksilver, mambo and reply
perfums:
dkny, giorgio armani and ralph lauren
shoes:
nike, adidas, quiksilver and armani exchange
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2005 02:49 AM | Show all posts
jarang beli item branded...sebab jarang bersosial...
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2005 03:40 PM | Show all posts
beli brg branded cuma klu benda tuh mmg worth it mcm kasut nike, hush puppies.. benda berkualiti, selesa utk diguna, takpela klu nak byr mahal2.. lagipon tahan lama..
klu stkt t shirt putih nipis branded yg harga rm300,baik beli t shirt pagoda yg apek slalu pakai tuhh.. harga die jauhhhhhh lagi murah pdhal kualiti same aje..

lagi satu, bg sesape yg ske beli brg branded, tak rase sakit ati ke klu beli brg dgn harga yg mahal.. skali bile lalu kat petaling street, merata org jual..

conclusionnyer, klu nak beli brg branded yg ori, beli lah yg takde imitation.. melainkan korg mmg beli yg imitation punyer..
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2005 05:10 PM | Show all posts
zaman remaja dulu, yg branded pun cuma kasut jer laaa....
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2005 01:09 AM | Show all posts
aku barang pakaiain semua.. beli ala kadar je.. yg aku beli mahal barang pc.. beli graphic card arge 1500..ekekek..membe aku lagi gile beli speaker pc je dah nak 2000.. cissss..hard disk lak 1 TeraByte.. aku nye hard disk punn 600 gb je baru..
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2005 02:21 PM | Show all posts
kalau barang elektrik suka beli yg jenis branded.ada kualiti.bukan nak perlekehkan yg tak glamer ni.tp bercakap dr pengalaman...
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2005 02:50 PM | Show all posts
btul tuhh..
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2005 04:13 PM | Show all posts
Originally posted by snow_queen at 25-8-2005 12:24 PM
sejak akhir2 ni....
aku tengok board ni makin sepi.........
balik2 name aku jer.........
mane korang nie??????
rajin2 laa join.....
dah x de teen ke kat sini???
berbalik pade topik aku.....
...



la siannya, takder org ker........
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2005 04:21 PM | Show all posts
bagi aku, sejak sekolah sampai la nih tak kisah pakai brand per pun, semua tak branded pun........

time nak kawin je baru beli pakaian yg branded......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-9-2005 11:06 AM | Show all posts
jofizo.....
tu laa xde orang........
rase rindu plak kat.........
namhar......
intan......
dak kampung......
lucky star.........
musuh ketat aku........
mr raja kumbang........
jarang2 diorg masuk.........
huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 08:09 PM | Show all posts
jangan la sedey snow, kitorang kan ada...
slalu nak serikan bod yg tak bape nak berseri nih.
hehe.. . xpela, tambah kawan baru kan...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087380s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list