Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
54496
View
421
Reply

Test utk Pegawai eksekutif G7 LHDN Malaysia

[Copy link]

Author: Tulip04       Show all posts   Read mode

Post time 27-7-2005 05:07 PM | Show all posts
o ya ka...hari tu kawan2 husband yang kerja kat LHDN yang bagi tau first time..nak kena demo ni.......untuk pengetahuan semua, panggilan akan di buat bulan 8 untuk assesment...tak tau la betui ka dak...husband la cakap...anyway...semoga berjaya semua...amin
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2005 09:18 AM | Show all posts
ehh..biar betul..LHDN ader step assesment pulak dahh???

mcm ala ala ala PTD jek??
PTD lain la..sbb mereka mereka tu bakal menerajui jabatan jabatan kerajaan & pembantu penting pada pemimpin
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2005 10:32 AM | Show all posts
kawan saya dah kerja dengan LHDN, lepas ni akan ada assesment pulak...hari tu call HQ memang depa nak buat bulan 8, kalau sempat..pastu yang mana lulus assesment tu baru panggil interview...ala-ala PTD la juga...tapi PTD lagi ramai rasanya pasal kan lulusan yang dipanggil lagi luas sebab depa panggil semua yang berdaftar. LHDN pula, kan depa dah tapis hari tu masa kita htq permohonan..jadi beruntung la juga kita dapat ujian kelayakan ni...ada 2,3 orang kawan saya yang minta juga..tapi tak dapat pun ujian ni...ikut maklumat yang saya tahu, untuk pegawai penaksiran...bukan takat kita kira cukai je...tapi lebih kepada pengauditan kerana STS(sistem tafsir sendiri) ni kan tax payer tak htq dokumen dan cuma htq borang aje...jadi byk la kerja pengauditan....
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2005 12:26 PM | Show all posts
yepp..mcm ptd jugak...ada test,assesment n intebiu..kalo layak jadi pegawai dowang
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2005 12:32 PM | Show all posts
Originally posted by neisya at 27-7-2005 05:07 PM:
o ya ka...hari tu kawan2 husband yang kerja kat LHDN yang bagi tau first time..nak kena demo ni.......untuk pengetahuan semua, panggilan akan di buat bulan 8 untuk assesment...tak tau la betui ka d ...




wah..kalau bln 8. x lama dh tu...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2005 04:41 PM | Show all posts
kalau ada rezeki....alhamdulllillah.....

[ Last edited by neisya at 5-10-2005 04:09 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2005 12:40 PM | Show all posts
dah kuar ke result dia??
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2005 02:39 PM | Show all posts
belum lagi rasanya...hubby bagi tahu pertengahan bulan ni...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2005 08:41 PM | Show all posts
Originally posted by neisya at 28-7-2005 04:41 PM
kalau ada rezeki....alhamdulllillah.....gaji dia byk oooooo:clap::clap::clap:

brapa starting salary kat situ?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2005 11:07 PM | Show all posts
member yg keje sambilan kat situ kalo yg peg eksekutif akauntan starting dia RM2700..yang lelain x pasti la plak

[ Last edited by juanalisa81 at 9-9-2005 11:10 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2005 07:56 AM | Show all posts
seriously....bila results exam bulan julai tu akan keluar??  now dah october. ada sesiapa tau tak bila?


:love:
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2005 10:55 AM | Show all posts
insyaAllah...lepas raya nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2005 12:29 PM | Show all posts
lor..lambatnyerrrr........dowang rite paper manual ekk..
thanks 4 da info neisya
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2005 10:48 AM | Show all posts
assalamualaikum,
saya nak tanya macam mana nak apply post kat LHDN nie? harap kengakawan dapat memberi sedikit info.

mamapooh
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2005 03:58 PM | Show all posts
Originally posted by juanalisa81 at 4-10-2005 12:29 PM
lor..lambatnyerrrr........dowang rite paper manual ekk..
thanks 4 da info neisya


bukan pakai manual...tapi Tan Sri yang buat final decision...dia akan tengok gambar yang dihantar dulu...dan semua - semua yang berkenaan....paham2 ajelah...sabar ye...ada rezeki..tak ke mana...insyaAllah
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2005 04:02 PM | Show all posts
Originally posted by mamapooh at 5-10-2005 10:48 AM
assalamualaikum,
saya nak tanya macam mana nak apply post kat LHDN nie? harap kengakawan dapat memberi sedikit info.

mamapooh


kena tunggu dia iklankan kat LHDN nye website....jarang buat iklan kat paper
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2005 04:05 PM | Show all posts
kalau ada kengkawan yang kerja kat LHDN...cuba la tanyakan kalau ada depa nak ambik utk post2 baru...
Reply

Use magic Report

Post time 6-10-2005 09:11 AM | Show all posts
AKUM KENGKAWAN...

aku ada sorang housemate keje LHDN, IT exec kat situ branch Bangi, Akademi percukaian.
Aku dgn 2-3 org housemate termasuk dia mmg ada amik test bulan 7 aritu. Daripada maklumat risikan dia, average markah calon2 exam aritu adalah 57%...dan kawan aku dah cek markah kitorang, ada yang atas average dan ada juga yg dibawah average...Aku pun tgh tunggu bila le LHDN nak panggil pegi assessment ni? Kemungkinan lepas raya kot.

Dan gaji kat LHDN ni mmg mahal, entah le apasal...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2005 09:31 AM | Show all posts
Originally posted by mamapooh at 5-10-2005 10:48 AM
assalamualaikum,
saya nak tanya macam mana nak apply post kat LHDN nie? harap kengakawan dapat memberi sedikit info.

mamapooh


ada jawatan kosong kat LHDN untuk G9...tp nak at least Diploma...gaji starting RM1598 - RM3960.00....ada degree pun rasanya tak salah nak cuba...check web site LHDN...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2005 09:39 AM | Show all posts
tarikh tutup 24/10/2005....iklan kat www.hasil.org.my
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076827s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list