Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
179076
View
1799
Reply

BIODATA PORUMERS OVERSEAS

[Copy link]

Author: NadiaMurad75       Show all posts   Read mode

Post time 2-9-2005 06:37 AM | Show all posts
Originally posted by eyzlyn at 2-9-2005 06:33 AM

hi sis nessa...
baru ternampak hari ni.. busy ker?


hi lin...    :bgrin:
aiseyyy...sis nessa masuk awal pagi tadi..pas tu ader hal sikit..
memang dah tambah busy lah lin...  tapi sempat gak msuk petang ni.. haha :lol
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 06:37 AM | Show all posts
Originally posted by Nessa_fornow at 1-9-2005 04:33 PM


i see.. no wonder...
memang ada gara-gara anak lelaki sulung lah kakashi ni dari segi 'percakapan' semua.. :bgrin:
i've noticed even from my kids.. yang oldest son tu is very responsible, tak ...


eheh.. ye kot.. sbb mak kata aritu masa mula2 kakashi takde, susah gak pasal dulu kakashi ada senang leh drive sana sini... pastu adik2 plak cam tak pandai buat itu ini sbb kakashi je salu kena buli hehe... yg tak tahan tu bila kakashi malas buat kerja mesti kena ayat camni, "Kalau kitorang laki dah lama dah kitorang buat," huhu kena ugut :bgrin: tapi semua tu mendidik... mmg berharga, made me a responsible person, and skang ni senang sbb byk kerja2 dh biasa buat sbb dh kena train dari kecik2 lagi for being the first son

tapi balik mesia tahun lepas, baru setahun kita takde adik2 semua membesar dah... tinggi pun dh lebih kurang kakashi... pastu terus 3 org adik beradik kakashi boleh drive, cepat je masa blalu... tak sampai setahun je pasni kakashi plak balik mesia... tak sabar :cak:
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 06:40 AM | Show all posts
Originally posted by Nessa_fornow at 2-9-2005 06:13 AM


wahhh... I've just seen your posting ...
hi there Lindt
salam perkenalan from me :bgrin:



hi nessa
salam perkenalan
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 06:43 AM | Show all posts
Originally posted by Nessa_fornow at 2-9-2005 06:37 AM


hi lin...    :bgrin:
aiseyyy...sis nessa masuk awal pagi tadi..pas tu ader hal sikit..
memang dah tambah busy lah  ...

mak baby asyik bangun tghhari jer, tu yg masuk lewat. selalu lepas breakfast pagi, dlm kul 8 mesti terlelap balik...
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 07:00 AM | Show all posts
Originally posted by kakashi at 2-9-2005 06:37 AM


eheh.. ye kot.. sbb mak kata aritu masa mula2 kakashi takde, susah gak pasal dulu kakashi ada senang leh drive sana sini... pastu adik2 plak cam tak pandai buat itu ini sbb kakashi je salu kena ...


how time flies yer kakashi...
good for you for being such a responsible big bro to your siblings..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 07:01 AM | Show all posts
Originally posted by Lindt at 2-9-2005 06:40 AM



hi nessa
salam perkenalan


Lindt...rajin-rajin nanti leh tepek gambar yer..?
gambar from your place ker... gambar keluarga ker.. tak kisahlah.. :cak: :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 07:05 AM | Show all posts
Originally posted by eyzlyn at 2-9-2005 06:43 AM

mak baby asyik bangun tghhari jer, tu yg masuk lewat. selalu lepas breakfast pagi, dlm kul 8 mesti terlelap balik...


haha...sis Nessa dah boleh agak dah lin punyer schedule ni... :lol
last doctor check-up ok ker lin..?

alamak... ni thread aper yer..? :hmm: main borak jer kita..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 07:12 AM | Show all posts
Originally posted by Nessa_fornow at 2-9-2005 07:05 AM


haha...sis Nessa dah boleh agak dah lin punyer schedule ni... :lol
last doctor check-up ok ker lin..?

alamak... ni thread aper yer..? :hmm: main borak jer kita..

  

coming soon next tuesday, appoiment dgn dr.. heharap my hemoglobin ada improvement. tak larat aa asik kena amik darah jer...
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 07:35 AM | Show all posts
Originally posted by eyzlyn at 2-9-2005 07:12 AM

  

coming soon next tuesday, appoiment dgn dr.. heharap my hemoglobin ada improvement. tak larat aa asik kena amik darah jer...


ff:

lin..during all my pregnancies si Nessa pun anemic gak actually...
even after taking daily pre-natal vitamins pun jadi cam tu..
I had to increase my iron dose masa tu...
even sekarang ni pun.. I have the feeling I'm still anemic sebab selalu nar feel dizzy.. :kant:
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 07:51 AM | Show all posts
Originally posted by Nessa_fornow at 1-9-2005 05:35 PM


ff:

lin..during all my pregnancies si Nessa pun anemic gak actually...
even after taking daily pre-natal vitamins pun jadi cam tu..
I had to increase my iron dose masa tu...
even sekar ...


duk US ni buat salu dizzy la pasal kering kot hehe... kering tak cukup air, otak pun tak cukup oksigen... kena la rajin2 tarik nafas embus nafas nih sbagai satu eksesais... kalau tak alamat asik nak tido je hehe... ni arini balik kelas tak tido, so kapla ni pusing tapi still layan forum nk lawan ngantuk hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 07:52 AM | Show all posts
Originally posted by Nessa_fornow at 2-9-2005 07:35 AM


ff:

lin..during all my pregnancies si Nessa pun anemic gak actually...
even after taking daily pre-natal vitamins pun jadi cam tu..
I had to increase my iron dose masa tu...
even sekar ...


ff:
abis tu, ok tak masa deliver? lin ni dah amik triple dah supplement for iron.. asalnya satu, lepas tu dua, ni naik tiga. prenatal vitamins tu memang never miss la..

may be kita org asia ni memang jenis iron rendah kot
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 07:52 AM | Show all posts
akak2 yg penah pregnant ni, somi takde yg mabuk ke? pasal tak silap aritu my mom kata my bro-in-law yg ilang selera n mabuk masa my sis ngandung... terbalik plak...
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 07:58 AM | Show all posts
Originally posted by kakashi at 2-9-2005 07:52 AM
akak2 yg penah pregnant ni, somi takde yg mabuk ke? pasal tak silap aritu my mom kata my bro-in-law yg ilang selera n mabuk masa my sis ngandung... terbalik plak...

so far, dua-dua tak mabuk... Alhamdulillah.. selera makan makin bertambah ada la :cak:
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 08:03 AM | Show all posts
Originally posted by eyzlyn at 1-9-2005 05:58 PM

so far, dua-dua tak mabuk... Alhamdulillah.. selera makan makin bertambah ada la :cak:


mak budak mmg kena makan lebih... mcm makan utk 2 org la org kata... hui kakashi ni pandai2 plak, bini pun takde laie hehe... belajar awal2 pun bagus gak :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 09:16 AM | Show all posts
Originally posted by eyzlyn at 2-9-2005 07:52 AM


ff:
abis tu, ok tak masa deliver? lin ni dah amik triple dah supplement for iron.. asalnya satu, lepas tu dua, ni naik tiga. prenatal vitamins tu memang never miss la..

may be kita org a ...


me dulu masa anak 1st pun low hemoglobin.. second pun sama.. so dr suggest buat thorough blood check.. then baru discover rupanya ade thallasemia minor.. hmm terus my hubby pun kena cek darah die takut ade same penyakit darah.. thank god die free from thallasaemia.. kalu tak my kids bulih dpt yg major punye..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 02:15 PM | Show all posts
Originally posted by Nessa_fornow at 2-9-2005 07:01 AM


Lindt...rajin-rajin nanti leh tepek gambar yer..?
gambar from your place ker... gambar keluarga ker.. tak kisahlah.. :cak: :bgrin:



errrrk...:malu: la... Kalau gambar monyet kat game ada la...:bgrin:

InsyaAllah nanti kalau me jalan2 ke luar bandar nanti me tepek gambo.  Bolehlah tengok kg2 org sini.  

Hb tgh bz kerja skrg ni, jalan2 balik hari ajelah.  Kalau ada cuti panjang boleh juga pergi safari.  Masa 1st time dtg sini dulu pernahlah pergi safari then terus cross border pergi Victoria Falls in Zimbabwe...cantik...!  Tp gambo x de, ada kat KL.
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 04:05 PM | Show all posts
Originally posted by 7579 at 2-9-2005 06:28 AM
hi semua
meriah betul berborak,lin dah mkn ke?
yg lain2 tu apa khabar hari ni?

fairyjasmine,
baby lahir bulan brpa?

Baby masa winter mmg u kena ready supply baju2 tebal,utk baju newbo ...



ehhh.. can you pm me with essential stuff yg nak kena bli please?? tak syok plak borak2 pasal menda alah ni kat sini...hehheh, tak kena tempat lak..
hmm org byk kasik hadiah baju newborn ekk?? I plak selalu kalau g visit baby, selalu kalau nak bli baju bli yg 6mnths+  sbb dah assume mak baby dah siapkan semua newborn stuff hehehh, ke I sorang ja yg pikir camni? Tapi I tak expect byk pressie, coz I baru pindah, tak kenal org pun..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 04:14 PM | Show all posts
Originally posted by Nessa_fornow at 1-9-2005 11:08 PM


hi zue_af
sis nessa selalu nampak photos of your daughter...very cute!!! :love:




to sis nessa too...ala sis, anak2 sis pon cute & encem gitu!! tolong peluk cium anak2 sis nessa from auntie zue...hehehehe...:love::love:

[ Last edited by zue_af at 2-9-2005 04:16 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 04:17 PM | Show all posts
Originally posted by Nessa_fornow at 2-9-2005 06:37 AM


hi lin...    :bgrin:
aiseyyy...sis nessa masuk awal pagi tadi..pas tu ader hal sikit..
memang dah tambah busy lah  ...



Iyelah Nessa, anak sulung eden pun camtu gak..ada responsibility, boleh tolak ansur, boleh beralah, kalau nasihat senang nak ikut..

Masuk anak kedua, yg ni jenis rebel & punyalah banyaknya kena sabar mendidik dia nih...(agaknya betullah kata org tua, pusar 2 nih memang jenis berani & degil)

Anak ketiga, yg ni sebab ada abang2 org jadi sikit2 tu lasak tu ada gak..tapi tak le ketara & sifatnya pelembut sikit, agaknya sebab dia pompuan kot..

Alah Nessa, aku gurau jek tang Selamat Berkenalan tu..jangan le mare..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2005 11:54 PM | Show all posts
Originally posted by kakashi at 2-9-2005 07:51 AM


duk US ni buat salu dizzy la pasal kering kot hehe... kering tak cukup air, otak pun tak cukup oksigen... kena la rajin2 tarik nafas embus nafas nih sbagai satu eksesais... kalau tak alamat asi ...


masa winter memang udara kering sikit kakashi... kekadang sis Nessa gunakan humidifier
dalam rumah masa winter..

tapi sis nessa ni actually jenis yang kena ingatkan diri sendiri untuk makan..
kalau tak, boleh lupa... especially kalau tengah concentrating on my work.. :kant:
tu yang dizzy selalu tu.. my husband reminds me all the time to atleast take my vitamins

tapi masa bulan Ramadan memang eden ni senang nak berpuasa sebab susah nak lapar.. :bgrin:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090017s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list