Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
29378
View
311
Reply

- PTPTN -

[Copy link]

Author: sultana       Show all posts   Read mode

Post time 22-1-2009 11:02 AM | Show all posts
Originally posted by jazzputih at 21-1-2009 10:31 PM
boleh bayar guna akaun 2 KWSP... aku dah nak buat...

masalahnya tak cukup syarat... geran PTPTN yang mula2

depa hantar kat aku tu tak tau kat mana letak.... aku dah

banyak kali pindah  ...



tolak akaun ke-2 kwsp eh?
ape syarat2nye ye?
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2009 04:45 PM | Show all posts
kalu kita tak bayar lama kan, maksudnya dah 2 tahun tak bayar, adakakah nama kita black list? pastu nk bayar terus boleh ker?
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2009 09:30 PM | Show all posts
boleh jer nak byr terus..lg dorg suker...

ehh biler surat caj perkhidmatan 1% dorg nak pos..
kata bln 1..nih dh nak ujung bln 1 xder pun sampai2 lg..
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2009 09:47 PM | Show all posts
  tadi saya tgk semakan online ptptn

saya ada buat bayaran pada 13.1.2009..
dan pada catitan 17.01.2009 ada lah semakan baki..
yang heran kenapa still cas 3%..kan dah 1% bila masuk 2009..
cas dia sama tahun2 sbelum ni..

harap membantu apa xkena
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2009 09:08 AM | Show all posts
da 2 - 3 tahun keje pas grad
n fly da start byr tahun lepas
fly byr gune cimb online
tiap2 bulan byr ....
lg 23K nak kene gagah byr ..
umur makin meningkat, duit x bertambah
kurang ada ler ....
gaji bukan byk .. nasib ler tinggal dgn parents
masih dlm tanggungan parents ...
skrg nie ekonomi meleset
ermmm nasib masih bekerja ...

bile gaji nak naik???
nak abiskan byr hutang ptpn ..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2009 12:31 PM | Show all posts
aku pun tringin gak nak settlekan byran ptptn neh.... huhu.. biler la nak abis
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2009 12:46 PM | Show all posts
Originally posted by fiyass at 29-1-09 12:31 PM
aku pun tringin gak nak settlekan byran ptptn neh.... huhu.. biler la nak abis



ikat perut .. byr RM 600 sebulan ...
kalau mampu ...
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2009 07:18 PM | Show all posts

Reply #307 fly_in_d_sky's post

aku pinjam 10,500 jer.. baru bayar 200 lebih kot.. tu pun sbb syarat x nak bg die bising...

tp skrg ni dah berbunga2... dah 12000 lebih rasanya...

aku hold dulu ptptn setakat ni sbb sibuk siapkan umah utk parents...

biar diaorang selesa ckit.... takut nnt diaorg x sempat rasa hasil titik peluh diaorang besar kan aku... huhu
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2009 08:07 PM | Show all posts
sama ngan aku...pinjam 10500...
memula rajin gak byr...dlm 200 sbln..konon nak abis cpt..
skali aku tgk byr kat caj dier yg byk...bygkan 1000 dh aku byr...
check baki..ader lg 10300..maknanyer byk abis kat caj..
skarang dh 3 bln aku stop byr...nak tunggu dorg wat 1% br byr...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2009 01:44 PM | Show all posts
bile ni nk update yang 1 % tuh,,,,,,,,,ke temberang sbb nk pancing undi ituuuu ari:@ :@ :@ :@
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2009 10:47 PM | Show all posts

Balas #310 emiliahani\ catat

KOrang jgn memarah. Aku pon mcm korang gak dulu..tp lps aku call sendiri PTPTN tanya pasal interest 1% tu baru aku paham. Semua peminjam akan dapat agreement baru yg memerlukan peminjam tandar\tangan yg bersetuju agar interest 1% digunapakai. Semua agreement akan dihantar by batch mulai tahun 2009 ini. Dan PTPTN akan buat kiraan semula 1% bermula pada Jun 2008 yg lepas.

Aku pun bengang gakla punye lambat nak hantar agreement tp nak buat camnerkan peminjam berjuta. Lg satu aku na ingatkan kpd peminjam yg dah blacklist tu anda kene bayar full amount dan kalau anda biarkan ttak bayar samapi blacklist nak naik flight pun tak blh nanti sbb sangkut dekat imegresen.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2009 08:34 AM | Show all posts
:@ WAH BERTUAH SUNGGUH KO DAPAT KOL PTPTN...AKU KOL BANYAK KALI TAK DIANGKAT PON
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.097534s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list