Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
20423
View
86
Reply

SEKS TERLARANG

[Copy link]

Author: azzummer       Show all posts   Read mode

azzummer This user has been deleted
Post time 10-11-2004 03:28 PM | Show all posts |Read mode
PENDAPAT ANDA TENTANG HUBUNGAN SEKS TERLARANG...!!!

Ramai antara kita yang telah biasa mendengar berita-berita sensasi
tentang hubungan seks terlarang dikalangan remaja...Adakah anda bersetuju dengan fenomena sebegini ataupun mempunyai cadangan lain bagi membanteras situasi ini...Nyatakan pendapat atau cadangan anda dan huraikan...:hmm::hmm::hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2004 04:01 PM | Show all posts
nanti lepas raya aku jawab ..
ok
Reply

Use magic Report

azzummer This user has been deleted
 Author| Post time 10-11-2004 04:12 PM | Show all posts
kalu lagu tu selamat hari raya la....;)
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2004 04:48 PM | Show all posts
Seks terlarang pada pandangan aku la.
kabur tak berapa nampak mungkin diaorang buat dalam semak kot!:gila:
Reply

Use magic Report

akunakparking1 This user has been deleted
Post time 12-11-2004 03:06 AM | Show all posts
A'kum guys n gals...

AKu setuju dan tidak setuju....


Tak setuju: Sbb dara tu adalah maruah wanita dan jikalau tergadai maka pihak lelaki akan rasa tak puas hati sebab ada orang lain dah kebas (this part I am not sure because some guys dont care about virginity as long as the sex is good)

Setuju: Sekurang2nya pihak perempuan boleh mengenalpasti sama ada pasangannya cinta kerana cinta atau cinta kerana xxx. Tak dapat nak dinafikan some guys are into a relationship sbb nak merasa xxx (virgin or not virgin) and terus chow cincau.

Tak setuju: Bolehkah si perempuan handle pregnancy kalau tak ada orang bertanggungjawab ke atasnya?Kalau keje takpe gak...kalau student?tak malu ke?kalau budak skolah tu takyah citer la kan....

Setuju: Bagi perempuan yang janda lak lain kesnya....diorang ni mungkin la tak kisah sbb mmg takde pun viriginity to offer. In fact sekarang ni kalau pregnant pun boleh detect awal2 and can go to the nearest clinic and buat abortion sebelum jadi fetus.

Pucuk pangkal: Women without virginity is the real issue( pada aku ler kan) and how guys can or cannot handle it. SOme will make it a big deal but some couldnt be bothered because there are so many things to look forward to rather than sexual satisfaction.

Cara nak membanteras:

Aku rasa takde kot...sbb JAIS ni pun banyak disalahgunakan oleh pihak2 ataupun jiran2 yang kuat perasaan dengki khianat. Plus the fact that perkara ni dah terlalu berleluasa di zaman moden ini sampai orang pun tak heran kot.. janji kau berani tanggung apa yang kau dah buat...dan tak menyusahkan sesiapa.

Sebenarnya nak membanteras kena 'membanteras' hawa nafsu yang jahat. Ikut nafsu lesu...ikut rasa binasa. If your 'desires' are in control then you are in control. Sekarang ni pun kalau susah2 sangat nak carik port buat je kat Genting...kalau pokai sangat buat dalam keta...asalkan parking tempat gelap2. Kalau nak lagi selamat buat kat rumah bila parents takde. Di mana ada kemahuan di situ ada jalan.....walaupun kemahuan itu jahat.


Anyone like to add / comment?
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2004 05:58 PM | Show all posts
akunakparking1......
panjang gileer komen ko.....
bagi aku tetap x boleh......
sebab tetap dosa.....
pape pun kawin dulu......
sabar2 ler samer
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2004 02:28 PM | Show all posts
mana janji janji yg nak jawap lepas raya......

ke nak tunggu raya cina lak....hehehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2004 09:28 AM | Show all posts
Pendapat aku?
Seks terlarang ni sesungguhnya adalah penyakit hati yang merbahaya. Zina adalah salah satu dari tujuh dosa besar. Saat zina itu dilakukan, segala iman dan ketakwaan pelaku zina itu akan pergi meninggalkannya. Iman itu akan naik dan berada hingga di hujung kepala seperti nyawa yang sedang ditarik. Apabila berlakunya zina, maka hilang sudah ketakwaan dan iman dalam hati pelaku itu. Maka akan bertitiklah satu noda hitam dihatinya di mana perbuatan amal tidak lagi mudah untuk dilakukan, solat pun jadi tidak menentu.

Harus diingatkan bahawa mati akan menjemput manusia pada bila-bila masa, ianya tidak dapat dipercepat atau diperlewatkan lagi. Segalanya dalam ketentuan Allah, dalam qalamnya dan diluar pengetahuan kita. Oleh itu, Allah mahu kita senantiasa berwaspada dan selalu bertakwa dalam persediaan mati dan bertemu denganNya.

Saat kematian adalah perkara yang akan dilalui oleh semua org. Di alam kubur, ketika manusia terakhir meninggalkan kubu pada tujuh tapak pertama, maka datanglah dua malaikat menjalankan tugas. Di alam barzah yang gelap, sempit itu kita akan ditanya di dalam bahasa Arab, "Marabbuka" Bermaksud, Siapa tuhanmu.

Dan yang akan menjawab soalan itu adalah segala iman kita di dunia ini. Segala amalan soleh yang akan membantu dan menjadi kawan kita dalam alam kubur, tiada org lain yang boleh selamatkan kita. Seandainya kita gagal menjawab, nauzubillah, akan dipalu diri kita seazabnya. Selain dari itu, Allah mendatangkan seekor ular yang sangat besar dan berbisa, mengigit kita dengan azabnya. Percayalah, Janji Allah itu benar.

Sewaktu itu, tidak ada apa yang boleh selamatkan kita, hanya dengan amal ibadah kita sewaktu hidup. Oleh itu, jika ada yang mahu melakukan perkara yang terlarang, ingatkanlah mati, bertaubatlah selagi ada masa. Sesungguhnya Allah maha penyayang...Amin.
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2004 04:44 PM | Show all posts
tumpang tanya. best ke genting? jais memang tak berani rush genting ke? bulan depan nak gi genting buat parti seks. yahuuu... :nana:
Reply

Use magic Report

Papalanjiut This user has been deleted
Post time 19-11-2004 12:23 AM | Show all posts
adi ..follow weii !! :devil::pompom::lol
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2004 03:53 PM | Show all posts
Originally posted by adi_iskandar at 18-11-2004 04:44 PM:
tumpang tanya. best ke genting? jais memang tak berani rush genting ke? bulan depan nak gi genting buat parti seks. yahuuu... :nana:



ala...bukan setakat genting..hotel2 kat kl ni pun jais tak amik tindakan..kecuali..hotel murah/rumah tumpangan ataupun ada org report.. :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2004 04:39 PM | Show all posts
Originally posted by dark_wizard at 17-11-2004 14:28:
mana janji janji yg nak jawap lepas raya......

ke nak tunggu raya cina lak....hehehehehe



ni nak jawab lah ni, sabarlah. saya tahu ramai yang tunggu jawapan saya ni.

sebagai seorang sarjana yang tinggi pemikiran, saya harus membuat sedikit penyelidikan baru sesuai dengan pemikiran saya.

berbalik pada soalan kawan kita itu, pada pandangan saya sebagai seorang yang bebas maka sebenar-benarnya tidaklah ada sebarang halangan dalam seks, dalam ertikata yang mudah iaitu tiada seks terlarang.

cuma kita sahaja yang memperbataskan seks kepada sesuatu had dan ini akhirnya membawa masalah kepada pelampiasan nafsu kita sendiri.

apa yang terlarang itu cuma dari segi peraturan dan kebiasaan juga dari sudut tahap kaitan hubungan sesama manusia.

secara logiknya bila anda suka seks anda cuma perlu cari pasangan yang sesuai dan menepati nafsu dan citarasa anda.

sekian pandangan saya, jika ada komen sila ajukan dan saya akan jawab secara terus.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2004 09:44 PM | Show all posts
Nasihat aku kepada mereka yang terjebak dengan seks di luar nikah. Sudahkah anda  kenal pasangan anda. Lelaki zaman sekarang ni tak boleh percaya. Perempuan pun sama. Kat tempat kerja aku dan member aku, antaranya aku kenal 8 orang yang mengaku pernah pergi rumah ayam.. eii...antara member aku tu siap cerita experience dia lagi.. aku suspek diorang ntah - ntah ada HIV. Pastu sekrang sibuk je berkasih di sana - sini So.. elakkan seks sebelum nikah ok? Risau aku tengok... aku doakan girlfriend - girlfriend diorang tu selamat...

eii. bayangkan.. member aku main ngan pelacur.. pastu main nagan awek dia.. pas tu putus.. awek dia jumpa dengan orang lain.. main dengfan orang lain laks.. isk..!
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2004 10:57 AM | Show all posts
tak setuju dengan seks terlarang.... ada hikmah kenapa agama kita melarang seks sebelum kawin nih....
Reply

Use magic Report

man_in_black This user has been deleted
Post time 12-12-2004 08:34 PM | Show all posts
bahaya seks terlarang ni(luar nikah)..ancaman kepada negara utk jangka masa yg panjang..
bayi2 yg dilahirkan akibat seks luar nikah ni tak terbela nasib...kadang2 dibuang begitu saja :cry:
manusia jenis apakah ini..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2004 01:23 AM | Show all posts
erm...terpulang kpd individu...tapi kalau dlm islam mmglah haram...
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2004 10:54 PM | Show all posts
sekali ko buat benda tu....amalan ko selama 70 thn tuh x guna dah.. sbb beratnyer dosa tuh..kalah pahala 70 thn ko..so? pikir2kanlah...

sembahyang 70 thn x tinggal tu sia2 jadinya sbb berat dosa zina tuh lagi banyak dari solat 70 thn..takut kan? kita hidup, belum tentu cukup 70 thn..buatlah benda2 tuh kalo berani nak kena campak kat neraka Allah..
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2005 04:05 PM | Show all posts
bg wekz terpulang arr pada individu tu sendri...
klu rase dah ready nak pikul tanggungjawab cenggitu go on je laa...
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2005 05:43 PM | Show all posts
nak buat pape pun lepas kawin......
alah nak buat pun bukannyer senang.....
kena cover line dulu.....
silap2 kantoi......
mane nak letak muka.....
buat malu family jer......
Reply

Use magic Report

ilihusna This user has been deleted
Post time 6-2-2005 03:41 AM | Show all posts
Originally posted by azzummer at 06-08-2004 15:28:
PENDAPAT ANDA TENTANG HUBUNGAN SEKS TERLARANG...!!!

Ramai antara kita yang telah biasa mendengar berita-berita sensasi
tentang hubungan seks terl ...


yg setuju tuh org2 x bertamadun jer! cam org2 barat. sbb diorang nih tah ade agama ke takde. campur-campur. kalau ader pun sekadar atas kad ID jer lah. hamba nafsu.

so kiter langsung tak setuju. zina haram. dosa besar. so what? it's what HE told us all, the human being, to avoid this kinda thing. to not to throw yourself into the hell just because of some sex. to not to make yourself home for some incurable diseases caused by deadly viruses just because of some sex. to bla2...... (many many many more!)

so?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093091s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list