Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
167606
View
1684
Reply

Ex - USM Students ( ALUMNI )

[Copy link]

Author: medangmru       Show all posts   Read mode

Post time 22-10-2004 06:02 AM | Show all posts
Originally posted by medangmru at 21/10/04 10:31 AM:
hai ...bulan-bulan posa ni teringat plak kat USM...5 tahun kat saner....teringat beli nasi + daging kat Cahaya....beli meehun goreng kat Cahaya gak...sedap tul...teringat makan nasi berdulang kat M ...

tahun lepas ok jer...sebab masih ada pelekat keta...ala kan Pak guard
cek sgt pon....kecuali memalam kot...

sekrg tak tahu la...kot ada undang2 baru....tapi kalo kat UM...lepas jer
kalau tak ada pelekat keta...rasanya leh redah je kat USM pon...:hmm:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2004 11:50 AM | Show all posts
Thanks for the info...Tujuan aku pergi sebab nak buka poa kat sana...logik tak....rmemang tak logik....lepas tu gi round satu Pulau...Port tidur...mungkin kat depan USM ...dekat gate Minden....pagi-pagi berangkat....
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2004 05:01 PM | Show all posts
rajin ye ko medang..
aku rase blh je msk USM tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2004 09:47 PM | Show all posts
Originally posted by redapple at 22-10-2004 05:01 PM:
rajin ye ko medang..
aku rase blh je msk USM tu..


Takderlah rajin redapple.....jarang bawak kete jejauh  ...so nak try long distance...lagipun last aku gi USM tahun lepas....tahun 2000 masa konvo....

tengoklah camner....pinjam pelekat USM junior aku...takleh masuk kat pintu sunagi 2 aku try masuk kat depan Masjid...takpun aku masuk kat depan pintu Minden...kalau sumer tak lepas aku try masuk kat pintu Stadium tu.....isk..isk..isk..kalau sumer tak lepas aku tahu ler.....

dah tak sabar nak buka posa kat Cahaya.....takpun kat Bakti....

balik nanti aku citer kao korang sumer...key!!!!

[ Last edited by medangmru on 9-12-2004 at 07:19 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2004 10:32 PM | Show all posts
okey.....nanti citer ek...rasanya boleh kot...
sebab saya slalu guna pelekat expired...
tak brapa strict diorg tu....

port Masjid pon ok gak...

ps. kat USM dah ada Kenny Roger ..kalo tak
silap...ari tu pi makan..tapi lupa larr..
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2004 12:01 AM | Show all posts
Originally posted by dagu at 2004-10-20 10:34 AM:


kiranya nko ni d very2 d junior aku laa... nko amik apa dulu? be? archi?
aku dulu amik BE..

eh nko ingat tak dr nasir.... lecturer BE.. last 2-3 weeks aku baca paper kata dia menang award  ...

haha...ye betul..betul...Ye..amatlah juniornya.....
mana pulak tak ingat dr. nasir tu... oo.. tengok kehensemen ya...
  
dagu..dagu...bukan setakat couse aje sama....major pun sama gak ngan aku...BE...matrik pun sama gak ...seratas... kitaorang matrik terakhir kat seratas...cikgu tak berapa gemor sangat kat kitaorng... sebab kata diaorang (dengar kata la,) matrik lepas ganas sangat...heheh...korang ye...? kekeke...jangan marah kak dagu..gurau aje..babaii...
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2004 12:31 PM | Show all posts
eh..eh..kawankau..
ko ckp grad 02..
kalau mtrix terakhir kat Seratas..bkn ke grad 03..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2004 12:24 AM | Show all posts
REDAPPLE....aku gi usm hari sabtu....drive masa bulan posa ni memang penat betul....aku bertolak pukul 1 lebih....berenti 4 kali basuh muka...nak makan takleh ....sampai kat Jambatan PP lebih kurang 5 lebih...sampai kat pintu masuk Sungai dua..aku dah gabra..student punyer ramai kat depan tu...ader bazar ramadan kot agaknya.....tapi taklah banyak gerai.....aku masuk tu pakGuard memang tak perati aper-aper sebab ramai orang kat pintu pagar tu...dengan senang hatinya..lepas satu masalah......terus aku pergi ke Cahaya....nak parking depan tu memang payah tul..tempat kecik....aku parkingb kat gemilang....

Makcik jual meehun dan segala macam mee tu memang ader lagi...tapi dia tak kenal aku lah....aku rasa macam student balik ....bestnyer hidup kat U ni...bestnyer jadi student...semangat aku nak amik Master memang berkobar2 time tu..mahu rasanya aku daftar kejapkejap tu jugak.....tapi otak dah berkarat....

Aku tengok banyak bangunan baru ..tapi aku tak cam school aper..lepas buka aku gi kat school lama aku....masih samer.....

Lepas tu aku gi round satu pulau..aku gi Komtar( favourite aku)....aku pun dah tak berapa cam jalan sangat kat PP ni ( orang sana panggil Tanjung ) ....lepas tu aku masuk balik USM...dekat pintu sungai dua....time ni diaorang tahan aku sebab masuk pukul 11 lebih.....aku cakap kat dia tujuan sebenar aku....dia tengok aku punyer sticker....batch 2000-2001...hehehehe......dia kesian kat aku terus dia lepaskan aku......aku park kete kat depat Masjid.....tidur....Pagi pukul 3 lebih aku sahur ( memang dah beli kat luar tadi)...aku makan dengan pak Guard...Cik Mat...memang baguih betul dia ni....

Dia cakap kat USM ni Student memang dah takleh hisap rokok...jadi macam asrama....spot cjheck selalu diadakan....kalu kena tangkap...saman dikeluarkan ....tak bayar takleh amik exam..........tapi aku selamba jer hisap rokok gan Pak Guard kat situ...student pandang aku semacam..yelah...larangan kuatkuasa tak bleh merokok memang dah diwartakan.......yalah...dia tengok aku cam student..heheheh

bangun pagi pukul 6 lebih terus gi Masjid...pukul 7 lebih bertolak ke KL.......singgah sekejap kat Rope walk belakang stadium....

Sampai rumah pukul 1 lebih...,memang penat gegiler........

Gitulah ceriter aku......amacam...ader pueh redapple???
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2004 03:30 PM | Show all posts
fuh..puas la ati ko ek medang..;)
wah..siap kawan dgn pak guard..lol
mesti ko buat muka sedih je ms ckp tujuan sbnr ko..lol

:clap::clap:tahniah medang..ko tlh berjy mengubat kerinduan..:bgrin:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2004 05:04 PM | Show all posts
Originally posted by redapple at 25-10-2004 03:30 PM:
fuh..puas la ati ko ek medang..;)
wah..siap kawan dgn pak guard..lol
mesti ko buat muka sedih je ms ckp tujuan sbnr ko..lol

:clap::clap:tahniah medang..ko tlh berjy mengubat kerindua ...


Yap...pueh hati bebtul dapat lihat USM....5 tahun kenangan kat sana kan...maner bleh luper....Lupa nak b'tahu : Pak Guard tu siap bagi no handphone dia kalau-kalau aku nak datang USM....hehehe
:cak:
Reply

Use magic Report

annasharlina This user has been deleted
Post time 26-10-2004 01:06 PM | Show all posts
macam anna ni, skang keja kat penang. la ni stay ngan mertua kat gelugor. hehehe bole di katakan ari2 lalu tepi usm tu (batu uban kat padang). kekadang lalu sg 2 tu. tapi rasenyer lamer dah tak mashuk kat dlm. ntah2 dah manyak aper building baru.... last skali mashuk masa konvo baru ni. nengok org grad rase cam baru smlm jer kita grad. heheheh mula la rase cam nak study balik.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-10-2004 03:26 PM | Show all posts
Originally posted by annasharlina at 26-10-2004 01:06 PM:
macam anna ni, skang keja kat penang. la ni stay ngan mertua kat gelugor. hehehe bole di katakan ari2 lalu tepi usm tu (batu uban kat padang). kekadang lalu sg 2 tu. tapi rasenyer lamer dah tak mas ...


Anna batch tahun brapa? amik course aper?....grad plak tahun brapa?
;)
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2004 10:29 PM | Show all posts
Originally posted by medangmru at 25-10-2004 05:04 PM:
Yap...pueh hati bebtul dapat lihat USM....5 tahun kenangan kat sana kan...maner bleh luper....Lupa nak b'tahu : Pak Guard tu siap bagi no handphone dia kalau-kalau aku nak datang USM....he ...


lol:lolbaik bebenor la tu..ko ade rasuah die ape2 ke??

emm..lupa lak nak ckp..slps bace ksh ko melawat USM..satu je aku nak ckp...
sempena bln Ramadhan ni...cuba2le berhenti merokok!!:bgrin::bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2004 10:55 PM | Show all posts
Originally posted by redapple at 2004-10-23 12:31 PM:
eh..eh..kawankau..
ko ckp grad 02..
kalau mtrix terakhir kat Seratas..bkn ke grad 03..

ah..ah..kan... sory le tersilap...mana ada orang grad genap-genap hujung tahun tak?:stp: keke...ampun...patutnya 03/04 le...hehe..maafkan kami...!:pray:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-10-2004 11:18 PM | Show all posts
Originally posted by redapple at 26-10-2004 10:29 PM:


lol:lolbaik bebenor la tu..ko ade rasuah die ape2 ke??

emm..lupa lak nak ckp..slps bace ksh ko melawat USM..satu je aku nak ckp...
sempena bln Ramadhan ni...cuba2le berhenti merokok!!: ...


maner ader....aku cakap tujuan sebeno aku nak masuk...so dia bagiler...bulan posa ni ....takkan tak kesian kat aku travel jauh tu...dia pun yakin sebab kete aku plat KL.....

berhenti merokok....:hmm::hmm::hmm::hmm: susah tu:no:..takper aku pun dah janji...lepas bertunang nanti aku azam nak berenti...TQ for your advice...

:clap::pmuka:
Reply

Use magic Report

annasharlina This user has been deleted
Post time 27-10-2004 10:34 AM | Show all posts
Originally posted by medangmru at 26-10-2004 03:26 PM:


Anna batch tahun brapa? amik course aper?....grad plak tahun brapa?
;)


grad thn 2003. tak leh nak kasi tau course, nanti bocor identiti. ee wah. heheheh

[ Last edited by annasharlina on 27-10-2004 at 10:41 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2004 10:47 AM | Show all posts

eheheheh.. redapple...

Originally posted by redapple at 2004-10-20 01:41 PM:


:no::no:jgn sesekali mendedahkan identiti aku..:bgrin::bgrin:
nak kn tkr avatar ni..lol:lol

ko ni sape??eleh da knl tu..PM je la aku...:cak::cak:


:clap: :clap: pandai betol aku teka ko ek.. kelam kabut ko sorokkan gmbar fav ko tuh. wakakakak.... :lol

aku pon mcm ko gak... pemalu

tp ko bleh agak kot. kueh3 :nana:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-10-2004 12:28 PM | Show all posts
Originally posted by annasharlina at 27-10-2004 10:34 AM:


grad thn 2003. tak leh nak kasi tau course, nanti bocor identiti. ee wah. heheheh

[ Last edited by annasharlina on 27-10-2004 at 10:41 AM ]


kira baru grad lah ni......:cak:
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2004 12:42 PM | Show all posts
Originally posted by Muntz at  03:44 PM:
bestnyer korang kat main campus... aku gak berpindah randah.... sempat kat tronoh setahun.. pastu pindah kat transkrian...


kite serupa la muntz.. hehe.. tah2 kita ni rumet kot. kua kua kua..anyway aku lagi suka tronoh banding transkrian..
Reply

Use magic Report

annasharlina This user has been deleted
Post time 27-10-2004 12:47 PM | Show all posts
Originally posted by medangmru at 27-10-2004 12:28 PM:


kira baru grad lah ni......:cak:


a ah baru jer grad.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.108766s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list