Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
172084
View
1684
Reply

Ex - USM Students ( ALUMNI )

[Copy link]

Author: medangmru       Show all posts   Read mode

Post time 16-10-2004 06:00 PM | Show all posts
hem sambung balik...

kalo time posa...suka carik moi sup n ayam percik
kat pasar taman tun sardon...

coconut shake n laksa kat pasar malam Sg. Dua...

bihun sup kat pasar malam tapak pesta...

carik bubur lambuk kat masjid jelutung...

ps..ih ih ih...tgh tengok Jalan Jalan Cari Makan...
kat Penang kali ni....tgh tunjuk cahr koay tiau...
wa...rindu kue tiau longkang....chicken chop
Sunny Cafe....
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2004 10:19 AM | Show all posts
ello
aku pon dak USM gak
matrik kat KYPM KB tahun 98/99
pastu tahun 99/00 masuk usm penang, duk kat hilton aka permai
masa 2nd year lak dok luar kat U Heights sebab nak merasa duk umah sewa ngan kengkawan
pastu masa 3rd year aku pindah pi Transkrian duk kat Jaya selama 1 1/2 thn sebab aku extend satu sem
sapa ntah tanya dak cekak tadi? aku join! ko batch bile weh? tahun bile join?
sapa YDP masa ko tuh?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2004 03:42 PM | Show all posts
katak..jdnye kite same batch la ye..ko pun 2000-2003??
ydp??aku tak igt sgt..aku join thn 2000-2003 la..
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2004 03:44 PM | Show all posts
bestnyer korang kat main campus... aku gak berpindah randah.... sempat kat tronoh setahun.. pastu pindah kat transkrian...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2004 09:30 PM | Show all posts
Originally posted by kawankau at 16-10-2004 05:16 PM:

hoh..? studio? plastisin? kau budak HBP ke apo? ke fine art? jeng..jeng...jeng!


aku memang budak hbp... grad 96.. sama dgn nkau ke??:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2004 12:33 AM | Show all posts
Originally posted by dagu at 2004-10-18 09:30 PM:


aku memang budak hbp... grad 96.. sama dgn nkau ke??:hmm:

ye hbp...tapi tak sama ngan dagu. grad 02. dagu....kau ni arkitek ke? ke interior designer? ke..projek manager...ke planner...ke apa..? eh..banyak tanya pulak aku ni...:mll:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2004 11:43 AM | Show all posts
saper pernah gi PMC...kalau jalan kaki dari Komtar lebih kurang 15 mint...

Korang tahu tak Aper dia PMC ni...Pawagam Mini Cahaya....hehehe...tayang citer anu tu....cukup popular masa aku matrik dan fisrt year...tup-tup masa aku 2nd year dah ditutup....yelah ...selalu sangat kena serbu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2004 11:45 AM | Show all posts
nak tanya....desa apa yang baru dibukak kat USM.....mungkin bebudak baru Grad tahu kot...aku Grad tahun 1997....dah tujuh tahun.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2004 02:46 PM | Show all posts
Originally posted by redapple at 2004-10-18 03:42 PM:
katak..jdnye kite same batch la ye..ko pun 2000-2003??
ydp??aku tak igt sgt..aku join thn 2000-2003 la..


hehehhe...cam bagoos jer aku tanya sapa YDP
aku poon mampos tak ingat sapa YDP time aku join
ko grand thn bile nih redapple?
aku rasa cam kenai jer ko nih
weh ko claim kata ko budak maths kan? (aku rujuk lam kpli nyer thread)
pasal ko tak dapat offer kpli tuh haaaa?
member2 aku ramai yang dapat
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2004 05:26 PM | Show all posts
Originally posted by medangmru at 19/10/04 11:45 AM:
nak tanya....desa apa yang baru dibukak kat USM.....mungkin bebudak baru Grad tahu kot...aku Grad tahun 1997....dah tujuh tahun.....

yg tahu dulu diorg nak buat hostel baru...kat sebelah Batu Uban nuh....
cam apartment-style...tak tahu la ..dah boleh dok ke tidak...n namanya
Desa apa2 gak...:stp:
Reply

Use magic Report

annasharlina This user has been deleted
Post time 19-10-2004 07:42 PM | Show all posts
Originally posted by seribulan at 19-10-2004 05:26 PM:

yg tahu dulu diorg nak buat hostel baru...kat sebelah Batu Uban nuh....
cam apartment-style...tak tahu la ..dah boleh dok ke tidak...n namanya
Desa apa2 gak...:stp:


wei bukan batu uban ler. bukit gambir. memang cun hostel tu.. kat atas bukit... tapi nengok cam seksa jer nak pi mana2. esp bila nak masuk usm klau ada kelas. bukan aper jauh... berbukit bukau plak tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2004 10:49 PM | Show all posts
erkkk..tersilap bukit gambir...yg kat belakang tu...kat desa kembara tu...
sah...lama tak pi...last sekali..tahun lepas...sori mori...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2004 11:13 PM | Show all posts
Originally posted by katak_kiut at 19-10-2004 02:46 PM:
hehehhe...cam bagoos jer aku tanya sapa YDP
aku poon mampos tak ingat sapa YDP time aku join
ko grand thn bile nih redapple?
aku rasa cam kenai jer ko nih
weh ko claim kata ko budak maths k ...


:cak::cak:do we know each other??:nyorok:
grad 2003..
uiks thread ni blh mendedahkan identiti aku lerr...:nyorok:
da..da..tak yah ko nak pikir2..kite buat tak knl je la ye...:bgrin:
aku pemalu orgnye..lol
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2004 10:34 AM | Show all posts
Originally posted by kawankau at 19-10-2004 12:33 AM:

ye hbp...tapi tak sama ngan dagu. grad 02. dagu....kau ni arkitek ke? ke interior designer? ke..projek manager...ke planner...ke apa..? eh..banyak tanya pulak aku ni...:mll:


kiranya nko ni d very2 d junior aku laa... nko amik apa dulu? be? archi?
aku dulu amik BE..

eh nko ingat tak dr nasir.... lecturer BE.. last 2-3 weeks aku baca paper kata dia menang award apa tah.. canggih jugak dia yer.. dulu masa badge aku dia la jadi favret lecturer sbb kehensemannya..:love:  :lol
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2004 11:13 AM | Show all posts

RED APPLE

ko matrik SERATAS? heh? sama dgn aku.wakakakak... kat gemilang dok aras atas sekali? heh? sama lagi dgn aku... wakakakak... (kita penah satu kelas ke?) tp mcm kata ko.. ko tuh pemalu.. err.... wat tatau je la ye..

p/s: ko minat shah rukh khan ek ;p
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2004 12:49 PM | Show all posts
ramai juga yg matrik seratas ye... dagu pun matrik kat sana..
selalu juga pi taiping.. p tmn tasik tp yg tak bestnya kawasan depan gate seratas tu dah jadi kawasan parking zoo... kalau hari ahad.. tenggelam nama sekolah tu dek lautan kenderaan...
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2004 12:52 PM | Show all posts

dagu..

ko matrik sana thn bile?
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2004 01:41 PM | Show all posts
Originally posted by millennium girl at 20-10-2004 11:13 AM:
ko matrik SERATAS? heh? sama dgn aku.wakakakak... kat gemilang dok aras atas sekali? heh? sama lagi dgn aku... wakakakak... (kita penah satu kelas ke?) tp mcm kata ko.. ko tuh pemalu.. err.... wat  ...


:no::no:jgn sesekali mendedahkan identiti aku..:bgrin::bgrin:
nak kn tkr avatar ni..lol:lol

ko ni sape??eleh da knl tu..PM je la aku...:cak::cak:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-10-2004 10:31 AM | Show all posts
hai ...bulan-bulan posa ni teringat plak kat USM...5 tahun kat saner....teringat beli nasi + daging kat Cahaya....beli meehun goreng kat Cahaya gak...sedap tul...teringat makan nasi berdulang kat Masjid...kenkadang tu makan sensorang kat bilik......hai.....rasa cam nak gi USM dan buka kat sana...

Nak tanya forumner kat sini....skang kalau nak masuk USM ( ex atau org luar ) kena pakai pas atau camner...kena tinggalkan IC  tak....cadang nak gi USM lah hari Sabtu ni....pergi lepas kerja pukul 1...drive...rasanya sebelum pukul 6 dah bleh sampai kot....tidur dalam kete....pagi sok balik KL.....heehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-10-2004 11:47 AM | Show all posts
ader tak forumers kat luar tu amik course Biology....aku amik course applied science...Biology...majoring Biotechnology....thesis aku pasal plant cloning....2 semester kena siapkan theisi tu...tapi cam hampeh....kuar USM ...alhamdulillah sekarang dah sampai ok.....tak dapek kerja dalam bidang yang kita belajar...tapi ijazah tu berguna gak untuk meyakinkan employer kita yang graduate student ni memang fast learner....Alhamdulillah...

[ Last edited by medangmru on 9-12-2004 at 07:17 AM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list