Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
169467
View
1684
Reply

Ex - USM Students ( ALUMNI )

[Copy link]

Author: medangmru       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-10-2004 10:36 AM | Show all posts |Read mode
sAPER-SAPER BEKAS GRADUAN USM PENANG....RASA-RASANYA RAMAI FORUMNERS KITA EX-USM ...SO LUAHKAN APER YANG PATUT....PASAL VC ROCK KER...PASAL DESASISWA KER....PASAL LIBRARY KE....PASAL SUNSHINE SQUARE KE..( LAMA TAK PERGI...RINDU GEGILER )..PASAL TASIK DESA HARAPAN KER...PASAL PALAPES KER.....PASAL BERITA KAMPUS KER...APER-APER  YANG PASTI MENGIMBAU KENANGAN INDAH KORANG KAT USM.....

aku dah ubah skit tajuk ....dr Ex-USM + Alumni....kira ok la tu kot....ada gak ex-usm yg jadik Alumni..

Aku dah


Last edited by medangmru on 25-1-2014 08:39 PM

Reply

Use magic Report

nasiklemak This user has been deleted
Post time 14-10-2004 12:18 PM | Show all posts
heheh..
aku salah sorg...
batch taun 1999-2002. Duk Aman Damai sepanjg idup kat USM tu..heheh
port bergambar aku, VC rock, tasik harapan, tasik aman, dkt umah tetamu tu...yg over looking pdg minden...
Ptg2 kalau aku rajin atau terasa tension..aku bg Tuntung kat Tasik Aman makan roti...
sggup beli satu bungkus roti sedekah kat tuntung2 ngn ikan2 tu...suap mulut tuntung lg...hehehe
kalau ada training,ptg2 aku adalaa kat pdg minden tu...slama 3 taun...centralize training utk SUKMAS...argh...mcm2...
Kalau nk drop subject pi arr kat canselori...ker nk pi check PTPTPU kat jabatan bendahari...
arghhh...byk siott kenangan aku...
USM the best...(bg aku laa) ;P

[ Last edited by nasiklemak on 14-10-2004 at 02:23 PM ]
Reply

Use magic Report

crunchy This user has been deleted
Post time 14-10-2004 12:23 PM | Show all posts
org kata tempat jatuh lagi dikenang apatah lagi tempat bermain..university ni bukan takat tempat jatuh, bermain..tergolek le.. terguling, suka duka sume ada..mmg kenangan manis ..

utk semua yg dah habis belaja, mari kite sandarkan pada kenangan...

ermm saje je nymapuk..haku bukan usm pong..uni lain ...hehehhe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2004 01:27 PM | Show all posts
Originally posted by nasiklemak at 14-10-2004 12:18 PM:
heheh..
aku salah sorg...
batch taun 1999-2000. Duk Aman Damai sepanjg idup kat USM tu..heheh
port bergambar aku, VC rock, tasik harapan, tasik aman, dkt umah tetamu tu...yg over looking pdg min ...


aku plak batch 1995-1999-duk kat desa aman masa 1st year dan Desa Kembara dari ( dulu kembara ni desa siswa lelaki....tah macam mana plak ditukau ke Desa untuk perempuan ) sronot ...dan banyak  kenangan yang best-best kat sini...tapi saat takleh luper ...bila nak kuar loan@biasiswa...masa tu ler sumer machine ATM kat kampus jammed....teringat makan Nasi daging merah kat bukit gedong....hujung minggu gi Komtar...masa time aku student masih bleh pakai motor lagi...sekarang aku rasa dah dibaned ...tul ker????

Pemandangan kat VC rock memang mengasyikkan.....Jambatan Pulau Pinang....besttt wooo.......

Time tak best bila nak daftar kursus...yang ader motor best lah...yang takder tu...nak daftar kursus Bahasa memang Jenuh....menapak naik bukit....Bulan puasa lak makan kat masjid .....memang best..Free lagi.....

[ Last edited by medangmru on 9-12-2004 at 07:15 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2004 02:04 PM | Show all posts
dagu batch 92-96... duduk merata dulu.. gemilang, bakti, indah... sempat juga merasa sewa bilik rumah lecturer kat area muzium tu... rumah2 lama tu.. tp bilik maid depa la...
bulan puasa jer dagu confirm la pengunjung setia masjid.. buka puasa makan nasi dlm dulang... best & jimat... pastu kalau rajin pi beli nasik goreng ikan masin kat bt. gedung...
satu lagi port melepak kat medan suri... bestnya roti boom dia.. tapi baru ni dagu p macam dah tak best la plak...
sekarang ni usm dah byk berubah... bangunan baru besepah2... macam crowded la plak...
since dagu la ni keja kat kulim.. dekat je.. selalu la pi makan kat bakti.. muka2 lama operator kantin tu ada lagi... makcik nasi, bihun& koteow sup, nasi goreng & apek air buah tu still sama cuma makin tua laa.... rasa makanan depa pun macam dulu gakk...
Reply

Use magic Report

nasiklemak This user has been deleted
Post time 14-10-2004 02:19 PM | Show all posts
Originally posted by dagu at 14-10-2004 02:04 PM:
dagu batch 92-96... duduk merata dulu.. gemilang, bakti, indah... sempat juga merasa sewa bilik rumah lecturer kat area muzium tu... rumah2 lama tu.. tp bilik maid depa la...
bulan puasa jer dagu  ...


hehhee...aku pon suka mkn kat Bakti...especially Kuew Teow Th'ng. favourite aku tu...baru2 nie aku pg, ada jer lg...kedai nasi goreng pon ada gaks..tp hrga dh naik sket..:cak:

smbung lg...mkn char kuew teow kat sany Sg dua...kdg2 rajin2 pi pantai seagate...mkn2 kat situ..mee udang...best siott...nie dkt2 area balik pulau sana...heheh...mkanan best2 x igt.. satu nie, nasi ayam kat x salah aku, Nazir cafe kat Komtar..best jugak2..:mll:

motor leh bwklaa...tp bg yg aktif dlm kampus laa...dpt sticker. yg kureng aktif tu naiklaa bas.xpun jln kaki laa..starting batch aku dh x leh bwk motor sesuka ati..kene ada sticker..strict sketlaa..

Dagu,
ko duk kat area muzium tu, x seram ker???byk lak aku dgr kisah2 mnyeramkan kn area minden tu...hehhe...

[ Last edited by nasiklemak on 14-10-2004 at 02:21 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2004 03:15 PM | Show all posts
area muzium tuu.. maunyer tak seram.. lagilah kat jln curam belakang muzium yg dkelilingi pokok2 besar tu.. pulak tu masa aku matrik dulu ada member satu badge dgn aku eksiden situ langgar pokok tu laa.. meninggal...
aku pulak selalu balik mlm2 buta (hbp:hantu balik pagi...) meremang bulu roma...
tp sibbaik aku sewa bilik situ kejap jer dlm 3 bulan kot lepas tu dapat desa indah... lega sikit...
Reply

Use magic Report

nasiklemak This user has been deleted
Post time 14-10-2004 03:35 PM | Show all posts
Originally posted by dagu at 14-10-2004 03:15 PM:
area muzium tuu.. maunyer tak seram.. lagilah kat jln curam belakang muzium yg dkelilingi pokok2 besar tu.. pulak tu masa aku matrik dulu ada member satu badge dgn aku eksiden situ langgar pokok tu ...



ooo..patut arr aku pnh dgr psl student accident kat situ mninggal..oo..kwn se batch ko rupanya...aku kalau mlm2 x berani arr lalu situ kalau sorg2..
kalau ramai2 ok arr...keluar ikut pintu tepi minden tu pi pasar malam kat taman apa ntah nama nyer..luper...:ah:

tp kalau bdk2 hbp mmg patut berani pon..blk pg2 buta slamber jer..heheh
kwn2 aku siap tido kat studio tu lagik..hehhe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2004 03:40 PM | Show all posts
Originally posted by nasiklemak at 14-10-2004 03:35 PM:



ooo..patut arr aku pnh dgr psl student accident kat situ mninggal..oo..kwn se batch ko rupanya...aku kalau mlm2 x berani arr lalu situ kalau sorg2..
kalau ramai2 ok arr...keluar ikut pintu t ...


aku rasa cam pernah dengar accident kat jalan nak gi Muzium dekat ngan bangunan Canselori tu.....meninggal ..tak tahulah jadi hantu atau aper....area tu kalau dulu bawak motor malam-malam memang seram .....kalau naik dua-orang boleh tahan lagi..pak Guard pun jarang lalu dalam tu....

Korang pernah tak rasa durian kat blakang desa Gemilang tu???

Korang beritahulah korang dulu amik course dan school maner...!!!!
Reply

Use magic Report

nasiklemak This user has been deleted
Post time 14-10-2004 03:48 PM | Show all posts
Originally posted by medangmru at 14-10-2004 03:40 PM:


aku rasa cam pernah dengar accident kat jalan nak gi Muzium dekat ngan bangunan Canselori tu.....meninggal ..tak tahulah jadi hantu atau aper....area tu kalau dulu bawak motor malam-malam meman ...



x pnh...aku duk aman..jauh dr gemilang tu..dgr2 citer org jer...
aku amk acc.

[ Last edited by nasiklemak on 15-10-2004 at 12:34 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2004 06:54 PM | Show all posts
dok kat Aman ...

kenangan indah....main Softball...
makan kat Bakti (kue tiau basah, nasi goreng spesel, yong tau fu), Cahaya (Hot Dog), Harapan (bulan pose...cari Cendol...buat buka)...
aman lak masakan lauk ala kampung dier ...besh walo ramai komplen mahal...tingat my mom...

lepak memalam kat VC Rock, Sea Gate, Sunny Cafe, Sg. Dua...
beli slurpee kol 11 mlm kat 7-eleven...lepas pening wat assignment...
buka kat Pizza Hut...sahur ngan geng kat Sunny Cafe, Seagate...
makan kue tiau longkang...

byknyer memoriiiiiiiiii...nanti sambung...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2004 11:38 PM | Show all posts
waah...ramai gak student usm ye....termasukla aku...
aku mase matrix thn 2 dok gemilang...aras atas sekali..yg bestnye..aras atasv tu penuh dgn kekawan matrix thn 1...
thn 1 matrix kat sek asrama penuh..mase last bkn main nangih..igt susah nak jumpa mase matrix thn 2...bile time ari pendaftaran..sumer asyik tergelak tgk muka memasing...
sayu jap tigt member matrix...

aku la penghuni setia desasiswa kembara...dr thn 1-thn 3...
kenangan manis aku??banyak sgt...
terutamanya lepak kat tasik pkl 12 mlm...cr ketenangan konon...sambil makan kopok lekor(jual kat aman sekarang..ade pakcik jual dgn Van)
pulun jln gi pasar mlm...balik lari2 dlm hujan...
beli slurpee mlm2 kat 11 eleven..mkn sambil jln..sampai kembara..elok2 da abih...
lepak kat sg dua..sunny cafe...kfc...
jln2 di kbj....
tgk cd dgn member kat bilik...sambil mkn2..sembang2..
Dinner...fuh..bergaya sakan...hihik..
kuar mlm2 gi makn kat medan selera...(tepi tapak konvo..tmpt parking keta tu..)
banyak lagila...nanti ckp len..

takde ke sape2 yg join silat cekak malaysia???
Reply

Use magic Report

annasharlina This user has been deleted
Post time 15-10-2004 09:16 AM | Show all posts
batch 2000 - 2003

masa matrik dok kat gemilang - seksa tui nak kuar masa tu sbb juah dr gate

year 1 - 3 dok harapan - slalu ngintai org dating kat tepi tasik tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2004 02:08 PM | Show all posts
Originally posted by redapple at 14-10-2004 11:38 PM:
waah...ramai gak student usm ye....termasukla aku...
aku mase matrix thn 2 dok gemilang...aras atas sekali..yg bestnye..aras atasv tu penuh dgn kekawan matrix thn 1...
thn 1 matrix kat sek asrama ...


ko batch tahun apa readapple.....???? aku matrik MRSM Kulim...lepaih tu matrik tahun 2 memang duk Gemilang...tingkat 2.....diaorang kata tingkat ni memang untuk bebudak baik.......yg ganas-ganas duk tingkat atas...tak tahulah.....

[ Last edited by medangmru on 9-12-2004 at 07:16 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2004 02:11 PM | Show all posts
Originally posted by dagu at 14-10-2004 02:04 PM:
dagu batch 92-96... duduk merata dulu.. gemilang, bakti, indah... sempat juga merasa sewa bilik rumah lecturer kat area muzium tu... rumah2 lama tu.. tp bilik maid depa la...
bulan puasa jer dagu  ...


kira ko senior aku setahun lah...aku batch 93-94:clap:.......tapi aku suker makan nasi kandar kat sungai Dua depan kedai mamak u...kalau waktu:gila: petang ...dia punya beratur...macam nak beli tiket wayang...aper ke nama kedai mamak tu....kalau dia ambik bukannya pakai sudu,,...siap ngan tangan + air peluh dia sekalai....itu yang sodap tuhh..:bodek:
Reply

Use magic Report

nasiklemak This user has been deleted
Post time 15-10-2004 02:11 PM | Show all posts
Originally posted by medangmru at 15-10-2004 02:08 PM:


ko batch tahun apa readapple.....???? aku matrik MRSM Kulim...lepaih tu matrik tahun 2 memang duk Gemilang...tingkat 2.....diaorang kata tingkat ni memang untuk bebudak baik.......yg ganas-gana ...


medang,
mrsm Kulim ker Kolej mara Kulim (KMK)..
aku kat KMK..matrix ekspress..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2004 02:30 PM | Show all posts
Originally posted by nasiklemak at 15-10-2004 02:11 PM:


medang,
mrsm Kulim ker Kolej mara Kulim (KMK)..
aku kat KMK..matrix ekspress..



sekarang memang KMK... dulu masa zaman kitaorg MRSM kulim...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2004 02:47 PM | Show all posts
satu pengalaman kelakar yg aku takleh lupa sampai sekarang.... satu mlm tu aku & kawan2 tgh sibuk dgn satu projek kat studio.. dlm kul 11++ kitaorg kehabisan plastisin (utk buat model apa tah tak ingat dah aku...) so kitaorg pun keluar lah ke 7-11... tanya la budak indon yg jaga kaunter plastisin ada tak... minah indon tu cam blurr jer... sekali dia tunjuk satu paket kondom kat kitaorg & tanya ".... ini ke kak...?"
kitaorg punya lah ketawa melekek2 kat situ gak... & trus blah... :lol
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2004 05:16 PM | Show all posts
Originally posted by dagu at 2004-10-15 02:47 PM:
satu pengalaman kelakar yg aku takleh lupa sampai sekarang.... satu mlm tu aku & kawan2 tgh sibuk dgn satu projek kat studio.. dlm kul 11++ kitaorg kehabisan plastisin (utk buat model apa tah t ...

hoh..? studio? plastisin? kau budak HBP ke apo? ke fine art? jeng..jeng...jeng!
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2004 05:57 PM | Show all posts
Originally posted by medangmru at 15-10-2004 02:08 PM:


ko batch tahun apa readapple.....???? aku matrik MRSM Kulim...lepaih tu matrik tahun 2 memang duk Gemilang...tingkat 2.....diaorang kata tingkat ni memang untuk bebudak baik.......yg ganas-gana ...


aku matrix 98/99..batch 200-2003..
ooo....aras atas utk ganas2 ye time ko...lol
time aku susun ikut huruf..so yg last2 sumer kat atas...
kebetulan kebykan bebdk matrix aku thn 1..nama sumer start hrf2 last..berkumpul le...:bgrin:

[ Last edited by redapple on 20-10-2004 at 01:45 PM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.899520s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list