Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
104399
View
1083
Reply

MASAKAN ANTARABANGSA

[Copy link]

Author: hirai_saza       Show all posts   Read mode

Post time 9-10-2004 09:20 PM | Show all posts
Lupalah Saza, mana resipi vietnamese spring rolls dik oi......
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2004 09:27 PM | Show all posts
Originally posted by Calimro at 9-10-2004 02:36 PM:
Lasagna ni senang aje nak buat. Ni resepinya..



Lasagna with Meat Sauce
Ingredients
Sauce
1/4 cup olive oil
1 lb ...



thanksss Cali...
nanti2 boleh try..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2004 10:19 PM | Show all posts
Originally posted by manstone5 at 9-10-2004 05:18 PM:


3 hai sekali makan nasi...kalau nak makan la...kalau dok makan nasi belasah mee jer....:lol

Saza tak dok masalah kat sana kan...?

bab makanan susah....
kalo kuar makan kat restaurant terpaksa cari yg seafood menu..
kesian bf...ngan dia skali kena makan seafood..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2004 10:19 PM | Show all posts
Originally posted by Calimro at 9-10-2004 09:20 PM:
Lupalah Saza, mana resipi vietnamese spring rolls dik oi......

Saza dah edit resepi tuu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2004 04:46 PM | Show all posts
Saza, cilantro leaves tu daun ketumbar kan? Ni memang nak kena buat nampak sedap sangat...
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2004 08:50 AM | Show all posts
perghh .. tinggal for weekend .. dah masuk page 5 dah ...

meleleh ayaq lioq tgk lasagna tu ....


p/s saja nak dengki korang .. semalam pagi bekfes nasik kerabu dgn daging bakar .. pastu letak budu byk sket ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2004 08:53 AM | Show all posts
Originally posted by azaleena at 11-10-2004 08:50 AM:
perghh .. tinggal for weekend .. dah masuk page 5 dah ...

meleleh ayaq lioq tgk lasagna tu ....


p/s saja nak dengki korang .. semalam pagi bekfes nasik kerabu dgn daging bakar .. pastu leta ...

budu bawak dari kelantan ker?????
budu+tempoyak....peeehhhhh sedap kalo dicicah ngan ikan rebus..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2004 09:08 AM | Show all posts
Originally posted by hirai_saza at 2004-10-11 08:53 AM:

budu bawak dari kelantan ker?????
budu+tempoyak....peeehhhhh sedap kalo dicicah ngan ikan rebus..


ye la saza ...

makcik ni memang dia jual nasik kerabu + nasik dagang + nasik berlauk + kuih2 kelantan ... memang sedap!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2004 09:11 AM | Show all posts
Originally posted by azaleena at 11-10-2004 09:08 AM:


ye la saza ...

makcik ni memang dia jual nasik kerabu + nasik dagang + nasik berlauk + kuih2 kelantan ... memang sedap!!

sedap nya..:mll:
saza dah lama tak makan nasik kerabu..nasi berlauk..dll
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2004 09:57 AM | Show all posts
Originally posted by Calimro at 10-10-2004 04:46 PM:
Saza, cilantro leaves tu daun ketumbar kan? Ni memang nak kena buat nampak sedap sangat...

daun ketumbar ader guna lam masakan melayu tak Cali???
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2004 02:13 PM | Show all posts
Masak melayu ada guna, macam nasi briyani. Cali suka letak atas lauk kurma, kekadang tu kalau buat sup pun sedap jugak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2004 02:17 PM | Show all posts
Originally posted by Calimro at 11-10-2004 02:13 PM:
Masak melayu ada guna, macam nasi briyani. Cali suka letak atas lauk kurma, kekadang tu kalau buat sup pun sedap jugak.

iya ker????
suami Cali bleh tahan tak ngan masakan pedas..???
bf saza...mula2 tak tahan pedas..
skang dia dah biasa ngan pedas..dan dah start suka masakan pedas..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2004 02:31 PM | Show all posts
Hubby Cali memang suka makan lauk pedas tapi taklah pedas sangat. Dia suka goreng bercili ikan bilis dengan ubi kentang. Sambal belacan bolehlah. Tapi kalau dah pedas sangat gerenti tersedu.Kiranya no problem kalau nak masak melayu kat rumah. Macam semalam masak green curry chicken, Cali tak tahan kepedasan, dia bertambah-tambah lagi nasi makan....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2004 02:36 PM | Show all posts
iyaa ker...bagus laa cam tu..
bf saza dulu..sos cili maggi pun dia cakap pedas..
skang..kalo saza masak ayam goreng,nasi goreng..dll..mesti kena ader sos cili..kalo tak dek tak sah..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2004 03:50 PM | Show all posts
Jangan kasi cili padi sudah, memang takleh bangun terus kot....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2004 03:52 PM | Show all posts
teringat...first time bf makan masakan pedas..sampai cirit birit..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2004 03:55 PM | Show all posts
Hubby Nadia pun sama jugak takleh makan pedas....tapi kita melayu ni takda lauk pedas tak boleh makan sebab pedas tulah yang menaikkan selera..betuk tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2004 04:02 PM | Show all posts
btul tu Cali..
kalo masakan tak pedas..tak bangkit selera nak makan
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2004 04:39 AM | Show all posts
Originally posted by Calimro at 11-10-2004 08:55 AM:
Hubby Nadia pun sama jugak takleh makan pedas....tapi kita melayu ni takda lauk pedas tak boleh makan sebab pedas tulah yang menaikkan selera..betuk tak?



Hang best ler cali, laki hang boleh balun semua ... cam laki cheq ni teruk kalau dia makan pedas ... cam cheq cita kat hang tu ler ... kan ... so kat umah ni kalau masak pedas, kena masak yang tak pedas utk dia ... tu yang menurunkan semangat nak masak tuh ... tapi ari ni baru masak ikan pari masak asam ... peh sungguh mengancam jiwa

Korang takde resepi terbaru lagi ke? Cheq nak print resepi korang tu, manalah tau kut kut one day nak try kan :cak:
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2004 01:04 AM | Show all posts
Originally posted by NadiaMurad75 at 12-10-2004 04:39 AM:



Hang best ler cali, laki hang boleh balun semua ... cam laki cheq ni teruk kalau dia makan pedas ... cam cheq cita kat hang tu ler ... kan ... so kat umah ni kalau masak pedas, kena masak yan ...



pari fresh ke nadia?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094026s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list