Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
130717
View
198
Reply

P&V - Complaint And Feedback

[Copy link]

Author: sherrina       Show all posts   Read mode

Post time 14-2-2005 02:11 AM | Show all posts
sokong bimmer..wujud satu thread khas utk newbie dlm photography nih..tanye la pe2 pun...

joe pun banyak gak yg kompius dan kureng dlm photography nih..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 07:57 AM | Show all posts
Bro KK,

Leks leks!
Jom pi shopping kompleks!
Saya pon dolu dolu pakai SLR kamera gak...lagi sedih biler cuma ada lens kontot jer...biller gi gathering ngan bro2 yang lain dalam board ni ada la rasa jeles n kecik ati, maklum laaa ada yang pakai lens telephoto ada yang pakai DSLR.
Tapi tu tak mematahkan semangat saya utk terus bergiat dalam bidang photography.
Satu lagi maybe dalam sesetengah thread yang newbie bukak tu mungkin ada yang tak bagi respon, ada la sebab tu kenapa diorang tak jawab. maybe sebab diorang kurang arif dalam pekara yang ditanyakan oleh newbie.
Cuba keluar outing ngan kitaorang...tau la nanti camner bro2 or senior2 dalam board ni bergaul..diorang ok....lawak, dan skit skit ada sewel.

hihihhi!

ok bro KK.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 08:44 AM | Show all posts
Woi! Apo ni...? Musykil aku apasal dgn kamera cap ayam...? Dalam banyak2 brand... cap ayam la yang paling sodap... (ni aku cerita pasal ikan sardin) :nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 09:03 AM | Show all posts
KK....nampak u tak berpuas hati dgn sebahagian besar forumners kat sini.....yg u anggap pro....for ur info....kami di sini tidak pernah menganggap diri kami pro....sebaliknya kami bersama2 bertukar-tukar pendapat dan idea dlm bidang photography ni.....ilmu tidak akan pernah cukup walau pun kita mencari dan menimbanya....begitulah apa yg diamalkan sesama kami.....setiap dari kami memiliki kelebihan dan kelemahan sendiri dlm bidang ini.....tanyalah yg lain....samada mereka pernah mengikuti kursus2 fotografi yg dianjurkan mana2 pihak sblm ini....saya sendiri tidak pernah mengikuti kursus2 sedemikian.....jika u terbaca posting mereka berkaitan kursus yg pernah disertai, semua itu setelah kami menjadi spt skg in berkumpul dan bertukar2 maklumat...sblm ini saya sendiri tak pernah m'dpt sbrg info berkaitan kursus2 sebegini yg dianjurkan oleh sebarang individu.....hanya setelah mengenali dan bercampur dgn  mereka ini la baru dpt semua tu...sementalah pula sebahagian besar mereka tinggal dan mencari makan di  Kuala Lumpur, jd sebarang peristiwa dan perkembangan terkini mereka dululah yg mendapatnya...apa yg u baca melalui posting yg terdapat di thread ini adalah melalui pengalaman dan pembacaan yg dilakukan samada melalui buku2 atau pun surfing di internet......jd sekiranya terdapat mana newbie yg soalan mereka tidak berjawab berkemungkinan sebahagian kami tidak mengetahui perkara tersebut tau pun kami tidak berkeupayaan utk menerangkan dalam bentuk tulisan....saya sendiri mangambil masa utk menjawab ketidakpuasan hati anda ini...percayalah kami mmg tidak pernah meminggirkan sesiapa.....sekiranya anda hendak mengenali kami silalah sertai kami semasa sesi outing dimana2 sahaja yg u berkesempatan dan yg penting bawalah kamera yg u anggap cap ayam tu......dari situ nnt tanyalah apa sahaja mungkin kami boleh membantu...saya juga sering terlepas sesi outing bersama mereka yg lain kerana kekangan masa....mungkin dari situ anda sedar samada forumners yg u anggap pro itu mmg benar2 pro, intermediate (betul ke spelling ni) atau amateur...

peace...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 09:59 AM | Show all posts
KK,

Lagi satu pasal ada sebahagian forumer kat sini yang extra mesra tu... biasa la... sebab persahabatan dah melampaui alam cyber ni... dah berjumpa... dah bertehtarik bersama... biasa la tu... kalau nak mengecapi perasaan yang sama sila2 la join para forumer2 ni bila ada photo outing atau paling cikai pun sesi2 tehtarik... Jom! :nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 10:01 AM | Show all posts
Joe,

Cuba ko check dulu thread list dalam index topic yang sherrina buat tu :dia: Index topik di bod P&V (updated:25/12/2004) [/quote]

Mungkin ada persoalan2 ko yang akan terjawab... :nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 10:01 AM | Show all posts
kalau isu kat sini disebabkan the so called 'pro' ni tak menjawab soalan soalan mungkin banyakl sebab sebabnya...bukannya nak kata sombong atau kroni, tapi mungkin dia raong tak ada EXIF ke, terlupa ke,  dll dll...whatever it is, kalau ada soalan ke, kemusykilan ke, insyaAllah sesapa yg tahu jawapannya soalannya  akan terjawap, tak payah nak tunggu depa depa yg 'pro' ni menjawab.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 10:12 AM | Show all posts
teringat masa mula2 nak outing dengan geng photographer dari PV ni...kecut perut jugak, terbayang mereka semua ni adalah pro atau fulltime photographer umpama OP dari Reuters, AP dan sebagainya...

bila dah jumpa baru realized yang lots of us enjoying photography as a hobby and carik makan sikit2...
dan sudah tentu setiap kali outing akan dapat ilmu baru yang boleh dipraktik pada kamera yang digunakan tanpa mengira sama ada DSLR, prosumer mahupun cap ayam...

bak kata seorang dari mereka, kamera only an equipment, yang penting adalah knowledge about light since camera deal with lights....
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 10:20 AM | Show all posts
Pasal soalan2 tak berjawab/tak dilayan ni kekadang sebab FAQ... so, rerajin le search dulu jawapannya... paling tak pun check dulu thread yang sherrina create pasal index topic tu... http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=131217&fpage=1

Originally posted by tehtarik at 14-2-2005 10:01:
kalau isu kat sini disebabkan the so called 'pro' ni tak menjawab soalan soalan mungkin banyakl sebab sebabnya...bukannya nak kata sombong atau kroni, tapi mungkin dia raong tak ada EXIF ke, terlup ...
Reply

Use magic Report

nin9 This user has been deleted
Post time 14-2-2005 11:43 AM | Show all posts
dah ler tur cukup2 laaa.. :hug:
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 11:51 AM | Show all posts
its up to the Mods to lock??? errr Guard???
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 11:52 AM | Show all posts
:bgrin:... KK ni pun dah ghaib... agaknya pi dating... maklum le hari valentine... :nerd:

Originally posted by nin9 at 14-2-2005 11:43:
dah ler tur cukup2 laaa.. :hug:
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 12:01 PM | Show all posts
Tak perlu kot... takde mencarut kat sini... takde maki hamun... takde bahan lucah... so, ok lah...

Ni kan open forum... so, forumer semua boleh post apa2 sesuka hati... asalkan tak melampaui batas (mcm hal2 di atas)... pada aku kaki-komplen cuma menyampaikan pendapat dia je... cuma mungkin cara penyampaian tu yang boleh buat org lain tersinggung atau apa2 je perasaan la kan...

And soal dia ni otai forumer tapi guna id baru utk komplen lain hal... cuma cara tu tak gentleman la kan... bahasa pasarnya "tadak teloq" ;)... And reply2 forumer lain pun cuma nak clearkan je apa yang tak clear... so far so good, kan? So, kepada kaki-komplen... sila la komplen lagi kalau ada apa2 yang tak kena... tapi bak kata sorang lagi mod sebelum ni (amorist kot) kalau ada apa2 komplen tu tolong bagi sekali supportingnya... tunjuk le thread mana ke... mssg mana ke... forumer mana ke... kalau setakat generalise ni payah sikit la... lagi ramai yang tersinggung dan itu tak baik... boleh mengganggu keharmonian... lagi terang lagi bagus... kita diskus baik2... semua boleh settle... :nerd:

Originally posted by meredzone at 14-2-2005 11:51:
its up to the Mods to lock??? errr Guard???
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 12:01 PM | Show all posts
teringat kat anak aku.... merengek2 nak susu.... buat sendiri tak tau... hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 12:09 PM | Show all posts
Tak payah lock la setakat benda macam ni. Adik beradik pun gaduh. Apa salahnya meluahkan rasa tak puashati....
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 12:11 PM | Show all posts
Originally posted by mhusainy at 14-2-2005 12:01 PM:
teringat kat anak aku.... merengek2 nak susu.... buat sendiri tak tau... hehehehe


jgn bapak dia merengek dah laaa...... :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 12:13 PM | Show all posts
Originally posted by meredzone at 14-2-2005 12:11 PM:


jgn bapak dia merengek dah laaa...... :hmm:


Muahahahahaha.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 12:24 PM | Show all posts
Mana tak merengek... bapak dah conquer susu tu... :nerd:

ff:

Originally posted by meredzone at 14-2-2005 12:11:


jgn bapak dia merengek dah laaa...... :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 12:49 PM | Show all posts
Originally posted by guard_x at 14-2-2005 12:24 PM:
Mana tak merengek... bapak dah conquer susu tu... :nerd:

ff:



Guard....Mussainy... mered.... bab ni.... kene buka thread baru...hehehhe...!:clap:
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 04:37 PM | Show all posts
Originally posted by dan at 14-2-2005 12:49 PM:


Guard....Mussainy... mered.... bab ni.... kene buka thread baru...hehehhe...!:clap:



bro dan..ko kalo bab bab macam ni bukan main suke lagi ekk..


KK..peace brader:pompom:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079797s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list