Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
130724
View
198
Reply

P&V - Complaint And Feedback

[Copy link]

Author: sherrina       Show all posts   Read mode

Post time 13-2-2005 08:28 PM | Show all posts
Originally posted by chowski at 2005-2-13 07:51 PM:

Kira brand yg tak famous atau pun brand yg pertama kali kau dengar cth
Jenoptik ,voxson ,kriss dan ramai lagi ...!!!


Ada gak kamera cap ayam brand. Kalau beli kamera cap ayam brand ni selalu depa tak buat tangkap gambar. Depa buat lauk ajer....
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 08:39 PM | Show all posts
Originally posted by paparock at 13-2-2005 08:28 PM:


Ada gak kamera cap ayam brand. Kalau beli kamera cap ayam brand ni selalu depa tak buat tangkap gambar. Depa buat lauk ajer....


amboii papa..nak kene komplen nihh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2005 08:50 PM | Show all posts
terima kasih sherrina ucapkan kepada kaki komplen kerana highlight perkara ini. memandangkan tiada seorang pun forumner disini termasuk mod yang full time staff dengan Cari.com.my ini maka ia membataskan kami dan juga forumner2 lain utk menyemak satu2 thread utk menjawab persoalan. sherrina sendiri pun tidak arif didalam bidang ini, sherrina sekadar menjawat jawatan ini kerana minat dan ingin melihat bod ini aktif semula setelah agak suram sebelum ini.

Merujuk kepada menjawab soalan2 yang teknikal, harus diingat kita tidak ada panel khas disini yang bertugas menjawab setiap pertanyaan. Ianya adalah atas dasar sukarela dan semangat perkongsian ilmu. Kadangkala kesibukkan tugas seharian, tiada masa menjenguk forum dan lain2 lagi membataskan atau merumitkan keadaan. Ini lebih pula utk menjawab soalan2 teknikal yang hanya segelintir sahaja disini yang benar2 arif utk menjawabnya. Kadangkala pula ia lebih kepada soalan berulang2. Contohnya cara memilih digicam yang sesuai. topik seperti ini ada disediakan di thread khas. Harap gunakan Index Topik yang telah disediakan utk memudahkan anda.  http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=131217&fpage=1

Selain itu, sangat digalakkan supaya forumner membuat bacaan sendiri serta membuat homework sebelum mengemukakan soalan kerana kebanyakkan soalan yang lazim kita dengar sangat mudah didapati di website2 photography yang terkenal. Setelah membuat homework dan masih ada kemusykilan, boleh ajukan disini. Sekurang2nya anda menunjukkan inisiatif, dan bukan hanya menunggu suapan.

Dan jika ada masa dan kelapangan, rajin2 le join mana2 ahli yang membuat pengumuman outing untuk menambah pengetahuan dalam bidang ini kerana bidang teknikal seperti ini lebih mudah difahami dengan melihat sendiri caranya didepan mata berbanding dibincangkan secara teori disini.

Harap ini dapat membantu. Teruskan bersama kami di bod ini dan sama2 memeriahkan bod P&V.



:tq:

[ Last edited by sherrina on 13-2-2005 at 08:54 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 08:50 PM | Show all posts
Originally posted by kRie at 2005-2-13 08:39 PM:


amboii papa..nak kene komplen nihh


Hahahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 08:59 PM | Show all posts
Originally posted by sherrina at 2005-2-13 08:50 PM:
terima kasih sherrina ucapkan kepada kaki komplen kerana highlight perkara ini. memandangkan tiada seorang pun forumner disini termasuk mod yang full time staff dengan Cari.com.my ini maka ia memba ...


Betul sherinna, setiap orang ada kelebihan dan kekurangan sesuai dengan bidang dan kecenderungan masing-masing. Tak ada orang minat semua benda dan tahu semua perkara. Fotografi ni luas jugak skopnya. Kamera ajer ada macam-macam genre, level dan jenama. Orang yang pakai SLR mungkin tak tau pasal kamera point & shoot, atau yang pakai DSLR mungkin tak tau pasal genre digital yang lain. Orang pakai Canon mungkin tak tau pasal Nikon, etc, etc.

Oleh yang demikian idealnya setiap orang yang tahu mengenai sesuatu patut menyumbang apa yang mereka ketahui bila ada pertanyaan yang berkaitan. Kita harap macam tu la....
Reply

Use magic Report

bug_vengeance This user has been deleted
Post time 13-2-2005 09:04 PM | Show all posts
alamak
tiba2 je kabus ribut
sib baik dah reda
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 09:13 PM | Show all posts
Originally posted by paparock at 13-2-2005 05:05 PM:
Aku pun pakai kamera cap ayam gaks....:ah:


papa.. cam ayam nak carik kat mana aaa? tak pernah jumpak pun... brand baru eh?
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 09:28 PM | Show all posts
aduh aduh...apa dah jadi??? :hmm:

kroni??? eemmm.... rasa2 tak pernah wujud pun.

beginilah serba sedikit 'cerpen' saya....

skrg mmg pakai DSLR. tapi dulu2 saya pakai compact/prosumer cam jugk. selalu surf kat site ni. one day, dia org ada buat gathering. tapi saya terpikir, boleh ke join sbb dia org kebanyakan pakai SLR/DSLR. hantam sajalah. so, hari tu pergi and bertemulah dgn forumer2 lain kat sini. dia org mmg friendly and kedatangan saya diterima seadanya. banyak yg saya tak tau pasal SLR/DSLR. so saya banyak bertanya, kalau tak dlm forum, mungkin kat telefon or bila ada perjumpaan. kdg2 saya tanya sikit je, but dia org explain sampai habis....terkedu jugak sbb banyak perkara2 atau istilah2 yg langsung saya tak tahu. dia org langsung tak kedekut ilmu. tapi harus diingat, kita jugak haruslah rajin meneroka gedung2 ilmu yg sudah semestinya berlambak2 kat internet ni. forum2 sebegini adalah sebahagian dari cabang2 dia. so kita kena jugak buat homework kita sendiri.

kadang2 kita post gambar bukan untuk mendapatkan kritikan atau sebagainya. hanya sekadar berkongsi. katalah satu gambar tu mmg niat kita hanya untuk berkongsi je tanpa mengharapkan apa2 kritikan/teguran. and suddenly, kena kritik habis2an. bersediakah kita untuk menerimanya???

satu lagi, kalau dia org ada buat outing, semua dipersilakan sekali. tak kira apa jenis camera. SLR, DSLR, compact, prosumer....semua dipersilakan. sama2 kita belajar untuk menambahkan ilmu dlm bidang ni. saya pun masih dlm proses pembelajaran ni. banyak lagi mau tanya pada sifu2 yg lain2 tu. and believe me, dia org tak kedekut ilmu...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 09:30 PM | Show all posts
Originally posted by 8tuk at 2005-2-13 09:13 PM:


papa.. cam ayam nak carik kat mana aaa? tak pernah jumpak pun... brand baru eh?


Adakkkkk... Kalau hang betul-betul carik mesti jumpak punyak....:lol
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 09:32 PM | Show all posts
Originally posted by meredzone at 2005-2-13 09:28 PM:
aduh aduh...apa dah jadi??? :hmm:

kroni??? eemmm.... rasa2 tak pernah wujud pun.

beginilah serba sedikit 'cerpen' saya....

skrg mmg pakai DSLR. tapi dulu2 saya pakai compact/prosumer cam j ...


Betul tuh meredzone. Sepanjang yang aku tahu orang yang betul2 minat fotografi ni depa tak kisah sangat pasal peralatan. Janji minat sama, ko amik gambo ko, aku amik gambo aku. Lepas tu minum teh kedai mamak....
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 09:35 PM | Show all posts
Originally posted by paparock at 13-2-2005 09:32 PM:


Sepanjang yang aku tahu orang yang betul2 minat fotografi ni depa tak kisah sangat pasal peralatan. Janji minat sama, ko amik gambo ko, aku amik gambo aku. Lepas tu minum t ...


salah tu....aku amik gambo ko, ko amik gambar aku...lepas tu kita post dlm forum....hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 09:41 PM | Show all posts
Originally posted by meredzone at 2005-2-13 09:35 PM:


salah tu....aku amik gambo ko, ko amik gambar aku...lepas tu kita post dlm forum....hehehehe


Hahahahaha......lol
:setuju:
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 10:00 PM | Show all posts
:stp:
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 10:05 PM | Show all posts
dah reda ke nih...;):stp:
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 10:11 PM | Show all posts
Aiks..lama tak jenguk board P&V ni ada isu hangat jugak rupanya..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 10:21 PM | Show all posts
bukan isu hangat le amat..
ni kes kecik hati jer nihh..
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 10:27 PM | Show all posts
hehehe.... peace peace..... dun worry KK board ni tak mcm board lain everybody fren fren one , speak nice nice ,can join anytime..... I spesis mcm U gak ,
Tiru mcm I , sopan santun , listen quietly , and ask question beribu2 kali.... sampai org jawap , anyway , ilmu kat sini free jer kan?.... jadi kena lah sabar.... diorang yg pro kat sini... seme belajar ... habih beribu ringgit wooo.... I skg bikin itu mcm la .... mau belajar maaa.....

last word... patient patient..... kalau tak jadi patient !
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 10:36 PM | Show all posts
bro.. bro... yg pro-pro kat bod ni.... kite pegi shooting ke pulau ketam... nAK...???  wa nak belajar teknik panning bot la pulak....
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 12:01 AM | Show all posts
pulau ketam kat mana ek?
port kelang ke??
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 02:04 AM | Show all posts
joe mencadangkan

-thread khas pasal soal jawab about camera digital..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075788s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list