Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
130777
View
198
Reply

P&V - Complaint And Feedback

[Copy link]

Author: sherrina       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 10-10-2004 12:25 AM | Show all posts
kuppit,
thanks for the suggestion. aiyooo..buat kuiz teka gambo? hmm...menarik tu.nampak gaya ramai yg akan menggunakan teknik macro mode lah yek...shoot dekat2 dan teka gambo apa. good idea. akan dimasukkan dalam senarai agenda.

lai..lai...lai....mari...mari..kasik lagi idea yg power-power root :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2004 09:47 AM | Show all posts
Originally posted by minaq_jinggo at 2004-10-6 09:23 PM:
The first gathering dulu pun was well attended considering macam macam masaalah yang dihadapi, transport was one main issue. Putrajaya is an ideal place as it is away from the main stream crowd, we ...



putrajaya tu ok gak!
tapi takut tak sempat sampai nak berbuka jer!
maklum la bulan puasa orang rush nak balik umah!
tapi apa2 pon kita ikut la majoriti camner lak !
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2004 09:50 AM | Show all posts
Originally posted by Tee Jay at 2004-10-7 10:50 AM:
diakui..... P/Jaya is the best place.....,lagi pun kita ada penghulu kat situ maybe dia dah boleh booking table.......Sherrina......it means 1 vote from me....



kat PJ kat mana best nak berbuka puasa ek?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2004 09:56 AM | Show all posts
Originally posted by minaq_jinggo at 2004-10-8 07:34 AM:
If its at the same place yg kita buta 1st gathering dulu, makanan hsould not be any problem, belambak banyak choice. Fresh fruits pun belambak. Tapi bulan puasa ni I am not too sure la...:stp::cool:


saya ada beberapa tempat la seperti restoran cerana kat cheras & nelayan titiwangsa. kalo nak kat restoran puteri pon ok!

kalo seusah sangat kita buat kat restoran jejantas sg buloh. kat sana satey haji samuri pon ada!


so apa macam? ada cadangan tempat lain?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2004 11:12 PM | Show all posts
tomen,
restoran jejantas sg buluh? tak ke sesak kat area nak ke situ especially lepas waktu pejabat? kalau hujung minggu pon sesak gak rasanya.

dlm satu forum yg lain yg sherrina penah join, kitorang penah buat gath kat Setiawangsa. nama restoran tu Restoran RK. makanannya boleh tahan, kalau nak arrange pon sherrina boleh buat sebab kenal gak ngan pekerja2 restoran tu.

selain tu, ada cadangan mengenai mana2 buffet hotel yg berpatutan? biasanya hotel nie kalau gi 5 org, percuma 1 org
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2004 08:41 AM | Show all posts
sherrina,

Try Felda punya buffet kat Jalan Semarak tu... murah gak... RM38 je kot...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2004 12:11 PM | Show all posts
Originally posted by sherrina at 2004-10-12 11:12 PM:
tomen,
restoran jejantas sg buluh? tak ke sesak kat area nak ke situ especially lepas waktu pejabat? kalau hujung minggu pon sesak gak rasanya.

dlm satu forum yg lain yg sherrina penah join, ki ...



tatau la sesak ker tak.
tapi kalo booking tempat kat haji samuri tu senang skit!

ooo restoran R&K tu ek! slalu gak makan kat sana....tapi kalo kita buat hari kejer susah skit la tempat2 camtu,

kalo nak buat pon kita try buat hari jumaat 1st or 3rd week. coz the next day tu sabtu cuti.

hotel? hotel mana agaknyer yang best dan harga berpatutan?

bulan puasa ni kita tanak bersedekah ker? kita collect la seberapa banyak duit pastu kita serahkan duit tu kat surau ke masjid ker or umah anak2 yatim!

yerlaaa...asik ingat makan buka puasa jer....bersedekah pon kena gak ingat..!
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2004 06:15 PM | Show all posts
kalu nak hotel yg ok & harga berpatutan.. ade di INTEKMA Shah Alam but tahun lepas dia punye juadah mmg KONG yg amat!
Tahun before that mmg best giler! Surau aje yg sesak napasss!

Restoren Zaihan kat Putrajaya tu tak OK ke? Samuri pon ade sana kan?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2004 02:27 PM | Show all posts
DEWAN PERDANA FELDA [ D'Saji ]
Jalan Maktab, off Jalan Semarak
Reservations: 603 - 2698 8302
Price: RM35.00nett per adult and RM20.00nett per child .
Break your fast everyday with different menu at price so right.

Dewannya besar gila... ceiling tinggi gila... surau pun besar... gila jugak! Parking pun besar...err... apa lagi yang besar...? ;)

Originally posted by guard_x at 13-10-2004 08:41:
sherrina,

Try Felda punya buffet kat Jalan Semarak tu... murah gak... RM38 je kot...
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2004 08:12 AM | Show all posts
Macam menarik aje tuu guard. Aku mmg tak penah sampai ke sana lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2004 08:11 PM | Show all posts
Ade pegi tak bulan posa hari tu?

Originally posted by OD at 19-10-2004 08:12:
Macam menarik aje tuu guard. Aku mmg tak penah sampai ke sana lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2005 03:50 PM | Show all posts
dear mod,

kalo buleh adakan satu thread untuk newbies in photgraphy and videography ni..
saye nengok banyak gak soalan2 dari newbies especially about digital photography yang merangkumi dari segi peralatan serta teknik2 ...

so through this thread buleh lah otai2 yg ada memberi guide serta tunjuk ajar kepada newbies dlm bidang nih..

sekian..makasih..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2005 05:57 PM | Show all posts
Dah ada dah thread tu... ko try cari...

Originally posted by bimmer_man at 13-1-2005 15:50:
dear mod,

kalo buleh adakan satu thread untuk newbies in photgraphy and videography ni..
saye nengok banyak gak soalan2 dari newbies especially about digital photography yang merangkumi dari se ...
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2005 06:01 PM | Show all posts
bimmer,

Check index topic yang sherrina buat tu :dia: Index topik di bod P&V (updated:25/12/2004)
Reply

Use magic Report

kaki-komplen This user has been deleted
Post time 13-2-2005 02:50 PM | Show all posts

Wujud pakatan kroni di board ini.SILA ambil tindakan

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua forumer di board photography ini.

sejak kebelakangan ini,saya dapati ada sesetengah forumner yang boleh dikatakan pro di dalam bidang photography seolah-olah mewujudkan pakatan kroni sesama ahli.

saya dapati ada selintir forumer yang buat tak ambik endah dengan ahli baru yang menggunakan kamera biasa dan bukan kamera professional seperti SLR dan DSLR seperti mana yang mereka gunakan.maklumlah orang baru dan memakai kamera murah.tak seperti mereka.harga kamera mencecah sehingga beribu-ribu ringgit.

sudah beberapa minggu saya perhatikan perkara ini,dan makin berlarutan pula.saya berharap kepada mereka yang TERASA itu,harap tolonglah jangan wujudkan pakatan kroni seperti ini lagi.kami yang baru ini juga hendak belajar seperti anda yang sudah professional.

siapa yang makan cili,dia yang akan terasa pedasnya.

sekian.
kaki-komplen
Reply

Use magic Report

nin9 This user has been deleted
Post time 13-2-2005 03:07 PM | Show all posts
aaarkk.. aku pon pakai cap ayam jer.. tp orait jer rasanya, cuma serten bab yg takder dlm kamera cap ayam aku xnak ler menyebok. kalu diorg ckp pasai lens kita nak buat cmner? dgr dah ler..

sebenarnya aku pon segan, tp masa first time kuar ngan diorg amik gambar aku tgk diorg nih open. Diorg pon start dari cap ayam jugak dan fhm org yg guna cap ayam. bukan kita nak menunjuk2 kamera cuma nak blajar teknik2 dan prinsip2 fotografi jerr.. cap ayam pon orait apa. toksah lerr nak terasa hati plak geng. ada duit nt beli ler yg lebih pro.. kalu baru cap ayam dah lemah semangat.. mcmn nak jd pro..

p/s: it's all about cahaya, xder kena mengena dgn jenama..semua sama beb.
Reply

Use magic Report

nin9 This user has been deleted
Post time 13-2-2005 03:12 PM | Show all posts
ko dah sorok IP ko ker sblom buat komen ni bro?
Reply

Use magic Report

kaki-komplen This user has been deleted
Post time 13-2-2005 03:19 PM | Show all posts
Originally posted by nin9 at 13-2-2005 03:07 PM:
aaarkk.. aku pon pakai cap ayam jer.. tp orait jer rasanya, cuma serten bab yg takder dlm kamera cap ayam aku xnak ler menyebok. kalu diorg ckp pasai lens kita nak buat cmner? dgr dah ler..

sebe ...

terima kasih di atas respon anda nin9.
saya tak terasa hati.cuma ada masanya.saya lihat seperti terdapat jurang sesama forumer.apabila ahli baru buka topik,forumner yang pro macam tidak memberi sebarang respon.cuma ada seorang dua sahaja yang menjawab.
Reply

Use magic Report

kaki-komplen This user has been deleted
Post time 13-2-2005 03:20 PM | Show all posts
Originally posted by nin9 at 13-2-2005 03:12 PM:
ko dah sorok IP ko ker sblom buat komen ni bro?

ada apa dengan IP bro? boleh saman saya dengan IP? boleh tangkap? boleh bongkarkan identiti orang lain sesuka hati? kalau macam itu,saya pun hendak buat.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 03:37 PM | Show all posts
Originally posted by kaki-komplen at 13-2-2005 02:50 PM:
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua forumer di board photography ini.

sejak kebelakangan ini,saya dapati ada sesetengah forumner yang boleh dikatakan pro di dalam bidang photography ...


jangan cam tu bro kaki-komplen, banyak antara porumers kat sini pakai cap ayam, saya pun pakai cap ayam jugak. wujud keadaan sedemikian kerana mereka ni sering outing bersama, malah mereka buat invitation setiap kali nak outing, namun kebiasaannya yang guna cap ayam ni jarang nak serta sekali. For me, jangan malu-malu, ketepikan apa jenis kamera yang anda pakai, jangan ada buruk sangka dekat board ni.

All the pro memang friendly and i tak expect a very good welcoming from them during my first outing with them although kamera saya jauh lebih cikai dari kamera mereka.

kalau boleh i tak nak lah tengok wujud sebarang buruk sangka dekat board ni, tak best le cam tu...

banyak newbies dalam board P&V ni seperti saya, saudara nin9, saudara zypher dan lain2. Jenama dan jenis kamera tak penting dekat board ni.. yang penting jika kita merupakan orang baru dan kamera kita tak begitu power, jangan rasa kecil hati atau tersisih, kalau ada yang tak faham jangan malu2 nak bertanya..

post your photo yang diambik guna kamera cap ayam tersebut dan minta komen seperti yg dibuat oleh rakan2 yang lain...

anyway welkam to the board bro kaki-komplen, :pompom:

jangan risau mengenai kamera cap apa sekali pun, yang penting we know our equipment, explore it totally and happy shooting and posting..:tq:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.102650s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list