CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 6390|Reply: 48

Sanggup Turun Angkat Barang Sebab Tak Nak Zizi Buat Kerja Berat

  [Copy link]
Post time 8-10-2021 02:04 PM | Show all posts |Read mode
Sudah hampir tiga minggu bergelar pasangan suami isteri, pasangan Yusuf Bahrin dan Zizi Kirana tegar melayari bahtera rumah tangga dan melewati fasa perkenalan antara satu sama lain.




Kredit foto: IG Zizi




Berkongsi sedikit kisah menerusi wawancara di saluran radio Singapura, Ria 897 baru-baru ini, dedah Zizi, suaminya punyai cara sendiri untuk menyantuninya sebagai isteri dan wanita.




  



"Dia tak bagi saya buat kerja berat-berat. Katanya, tak payah.


"Sampaikan dia sanggup turun bawah jemput saya dan tolong angkatkan barang. Jadi, saya pula rasa tak biasa.


"Sebab sebelum ini pun saya tinggal seorang, jadi dah terbiasa buat sendiri semuanya," katanya.


Ditanya tentang siapa lebih cerewet menguruskan rumah tangga, akui Yusuf isterinya merupakan individu yang kerap memastikan kediaman mereka terurus dengan baik.


"Saya jenis yang suka campak tapi Zizi ada perangai yang 'sakit mata' bila tengok barang bersepah. Tapi kalau saya sepahkan saya akan kemas semula," ujar Yusuf.


Tambah Zizi; "Kalau makan pun dia akan cuci pinggan sendiri."




  



Pasangan berjodoh ekspres itu mendirikan rumah tangga pada 19 September lalu dalam majlis ringkas di Masjid Usamah Bin Zaid, Wangsa Maju, Kuala Lumpur.




Sumber: Gempak
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Start dah cerita merepek2 mcm gini
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 02:16 PM | Show all posts
dh mcm citer kakak ruhaineeee dulu tu.. beriya..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannyaa..mcm ni pun gigih nk buat berita... Pdhal ramai je jate2 biasa turun naik angkat barang/pegang brg berat2/buat keja berat2 sbb syg kt psngan...it's normal lah...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Haihh
Macam ni pun jadi berita
Haih

Korang hencaplah yer
Ai nak makan nasi dulu
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmm.. Bagus la. Harap berkekalan la perangai mcm ni sampai akhir hayat. Jangan awal2 ni je gentleman, lepas setahun keluar perangai jantan tagune.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
moga kekal hingga ke jannah
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus tlg isteri buat kerja,isteri pon lagi berumur dari suami,kerap buat kerja berat nanti sakit tulang
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 03:40 PM | Show all posts
Start la.
Haish, korang wartawan pun, orang baru kawin x kan nk kutuk laki sendiri.
Korang menyebabkan org jelek dgn diorang ni x pasal2.
Mende ni pun leh bukak thread.
Ank bukak thread Ebbi Yus beli nasik kat mana ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 03:53 PM | Show all posts
ape punye cerita ni

besok apa pulak?

"pasangan artis humble to the earth, menyapu ruang tamu rumah sendiri, kemudian mop."

"Gempar! Artis terkenal makan guna tangan kanan, garu kaki tangan kiri!"
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 03:54 PM | Show all posts
ya allah, mujur xde no jiji. klau x mau jdi mcm mmbe mek, 'ada ni teman asbeng shopim'
'ade ni masak utk asbeng'
'tq asbeng belikan eskrem coneto'

taikkkk
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 04:05 PM | Show all posts
biasalah tu , bila anak dh 3, rasanya barang tu ada kaki sendiri dan gerak sendiri.

awal kahwin mana2 pasangan akan siakap sweet sour
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
miemiecha replied at 8-10-2021 03:54 PM
ya allah, mujur xde no jiji. klau x mau jdi mcm mmbe mek, 'ada ni teman asbeng shopim'
'ade ni masa ...

Mujur membe mek tu tulis tq asbeng belikan eskrem coneto...kalau dia tulis tq asbeng sbb sokmo sajikan eskrem konekto lg haru ooo
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Duduk rumah sapa ye? Umah zizi ke?
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Lebih 2 pulok dh depa ni dari rasa minat udoh rasa annoying...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Errmmm.. diorang ni kan.. x yah beriye sgt semua benda nak di "Masha Allah" kan boleh x..?? Asal berckp.. sket2 "Masha Allah".. cara srbutan pulak mcm cite P Ramlee yg Ahmad Albab tu.. mcm annoying pulak bile dgr..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Mudah2an sampai tua la buat cenggitu... Jgn masuk 6 bulan dh x buat lg dh ..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Pening tgok zz suka mekap tebal, fake eyelashs n color lens all the time, dia ni jenis sleepy eyes kn lagi lawa klu barefaced.. nasib baik laki tak pengsan tengok muka real vs mekap tebal
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Emm baru kawen kan mmg laa
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 12:32 AM | Show all posts
Ya ampun sweetnya..angkat brg pun jadi bahan media
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 02:41 PM GMT+8 , Processed in 0.352649 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list