CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
Author: bubuk_bearbear

Pelakon Squid Game Pun Tak Ada Jutaan "Follower" Tapi Mampu Tarik Rama

  [Copy link]
Post time 9-10-2021 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagi iols cerita squid game nie ada episode yang boring tapii pelakon2 dia memang menjadikk laaa bawak watak nyaa. Iols paling menyampah nengok yang gangster tu haaa. Rasa nak sepak2 jee tengok diaa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-10-2021 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
abis dia ingat pokcik Lee jung jae tu tak popular ke...cuba letak nam ron jadi watak utama..mana mau nya
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Rombak balik industri seni malaya
Yang kayu jati kayu kukuh tegak berdiri, kasi buang
Suruh jadik model jahhh
Yang boleh berlakon, berlakon
Yang boleh nyanyi, nyanyi
Dua2 boleh? Cantikkk
Ni entah kayu cendana mana pun ambik jadik pelakon
Skrip pulakkkk... Halahhhhh...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jayjazz at 9-10-2021 01:54 AM

aduh..ingat Jung Jae pelakon sendu ke..otai tu.diorang takder ig pun fans dorang banyak.Filem2 dorang laku.Gong Yoo tu mana ada ig pun.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 04:11 AM | Show all posts
exclusive_vvip replied at 8-10-2021 09:12 AM
I penah komen kat Cari ni dulu..industri seni Malaysia ni tak susah pun nak cari bakat2 yg ada rupa@ ...


lagi satu semua konsep hampir sama je.cerita cintan..anak jutawan.merajuk dipaksa kahwin dengan anak jutawan bla bla... orang nak tengok cerita yg lain dari lain. rakyat malaysia ni paling suka cerita yg provoke2 dan yg menyentuh perasaan


Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 04:14 AM | Show all posts
nakkomenjugak replied at 9-10-2021 01:36 AM
Rombak balik industri seni malaya
Yang kayu jati kayu kukuh tegak berdiri, kasi buang
Suruh jadik ...


aku harap orang macam abg mamat khalid boleh jadi pengerusi finas oneday


Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 05:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Pelakon kayu satu hal..tp for me kalo naskah tu bagos..bleh je kite layan..mcm dl ade cite cili padi..cite psl budak2 je pon..jadi ala2 detective gituu..layan pe..ade jakpar on hokeh..Cite eizlan yusof psl men bekminten..ade kelainan..org layan ajee..cite dunia baru..psl budak2 kolej..trending kot dulu2..lani mmg x abih2 cite cinta antarq 2 darjat..maigad ai kenot..dgn dialog yg cringenyeee…
Tp cyst ok la try something new dgn cite askr dgn boling..tp still skrip x strong n mnarek..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 07:49 AM From the mobile phone | Show all posts
AshkieLa replied at 8-10-2021 11:02 AM
yes... selagi penulis skript hampeh..
dok buat ayat cringe & shallow...
tak heavy dengan tersura ...

audition pun takdak, macamana nak hasilkan produk bkualiti? jenis stesen tv pilih pelakon ikut suka hati dorang, pastu produksi kena hadap je. pastu dengan disiplin ke laut dan kayu kayan, nak tak nak kena hadap. pengarah memang taklah nak lebih2 ajar pelakon sebab pelakon pilihan hati stesen tv kan. kang drama tak laku tak dapat slot, dorang gak yang susah. Hollywood pun ada audition untuk tengok watak tu pelakon boleh bawak ke tak. ni cerita pengalaman famili aku sendiri yang terlibat di belakang tabir
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-10-2021 08:12 AM | Show all posts
Bagi aku yang paling penting jalan cite. Msia ni asyik tema yang sama je.. Kisah keluarga yang typical.. Hero & heroin yg melalui cabaran dalam hubungan/perkahwinan, ada orang yg cuba sabotaj hubungan depa la.. Salah faham.. Kisah keluarga yang sedih2.. Konon2 pengorbanan etc..

Kalau cite aksi pun style yg sama gak. Rempit, ganster.. Takde kelainan pun.

Jalan cite menarik baru tengok lakonan.. Kalau pelakon hebat sekalipun, mampu meraung, teriak bagai nak rak, tapi jalan cite seperti di atas, sorry I pass...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
cm_vungtau replied at 8-10-2021 08:44 AM
Produk Malaysia tahapa2. Tu yang kena tarik guna followers. Korea bergantung kepada qualiti cerita.  ...

Pelakon pun ntah apa2. Tajuk dan jalan cerita pun tak menarik. Dah lama tak tengok drama melayu. Selalu tengok Tamil dengan Hindustan je. India yang miskin tu pun mampu hasilkan filem best2 dan meruntun hati.
Ni Malaysia Sharifah rose?? Ayoo muka tak menarik sebagai pelakon. Takda jiwa.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 08:45 AM From the mobile phone | Show all posts
cm_vungtau replied at 8-10-2021 11:04 AM
Tapi cerita Korea rileks aje umur 40 ke atas jadi hero atau heroin. Cerita melayu umur 40 terus jadi ...

Ioll pon terkejut CLOY tu main cast die umur nak 40tahun...giler betol... Tp time die berlakon tu umur depa dalam 36t-37t..tp still dh berumur... Tp releks2x ja jd hero heroin... Smart saja badan n muka...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Pelakin malaysia ni.. Bukan nye ape... Xyah compare la dgn korean nun... Depa bibir pon x hitamm mcm bibir hang.... Kemas.. Badan helok tegap... Muka flawless... Baik lelaki pompuan...
Ni ko kat tv negara pertiwi... Dgn bibir hitam... Muka sembab kuat smoking... Badan out... Mmg malaysia jauh bertiang2xla dgn korea....mmg ketinggalan jauh ke laut dalam.. Dgn skrip ntah ape2x.. Budget ciputttttt lahaiiii...
Pastu pakej sekali songlap duit peruntukkan kerajaan bg...ape lg x kene dgn industri Malaysia.... Banyakkk.
. Banyakkk... Banyakkkk...hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Lps tgk squid game ni terus i minat Jung Jae, terus la follow ig dia yg baru create tu..bila pkai suit hensem plak Jung Jae ni terasa hot giteww,  selama ni x perasan plak..

pelakon korea relaks2 je x d ig ok je
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 10:19 AM | Show all posts
betul lah namron kata..kenapa dia kenapa kutuk balik oleh sesetengah ummah porem..

masalah bukan kat pelakon, tapi kat skrip dan penceritaan..

cuma dari segi muka dan body helok berganda-ganda pelakon korea berbanding malaysia..
kat malaysia ni yang body helok cecah 40-an berapa kerat ja...norman hakim, mustapa kamal..yang lain2 gundu..

beza dengan pelakon korea..gong yoo, lee jung jae, lee byung hun...tiga2 pelakon squid game dah cecah 40-an tapi masih segak helok..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 8-10-2021 09:12 AM
I penah komen kat Cari ni dulu..industri seni Malaysia ni tak susah pun nak cari bakat2 yg ada rupa@ ...

Betul ..script writer kena bombastic. Nak adaptasi novel pun xde masalah kalau plot bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 10:26 AM | Show all posts
duricinta replied at 9-10-2021 10:05 AM
Lps tgk squid game ni terus i minat Jung Jae, terus la follow ig dia yg baru create tu..bila pkai su ...

sama lah kita sistur...ig aku yang dah kepam berhabuk tu aktif balik semata-mata nak follow dia..
kali pertama tengok lakonan LJJ dalam Il Mare..helok tasty..tak sangka ni hero yang sama dalam squid game..bila pakai suit dalam jimmy fallon show terus nampak helok berbanding tracksuit kepam hijau tu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-10-2021 10:31 AM | Show all posts
mengata jingo jongos la tewwwww
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
~boolean replied at 9-10-2021 10:26 AM
sama lah kita sistur...ig aku yang dah kepam berhabuk tu aktif balik semata-mata nak follow dia..; ...

Helok sgt kan pkai suit, nampak bersih wangi je...mlm td i nampak kt fb ada fan bgtau should watch movie lama dia berlakon tp katanye dia bog** dlm cter tu, i tgh pkir nak tgk ke tidak hahahaha

Utk x ot,  tv mana yg strict sgt nk follower 1mil tu, so lps ni muka2 instafamous je la kuar tv..sblm nk buat rules mcm tu kuarkn budget dlu, ni budget ciput mcm mna la nk kuarkn good drama
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
CikYaYaYa replied at 9-10-2021 01:13 AM
Bagi iols cerita squid game nie ada episode yang boring tapii pelakon2 dia memang menjadikk laaa baw ...

Watak dia paling annoying kan..xpuas hati makcik toilet tu bunuh diri together ngan dia..kalau dia tolak jatuh lagi best kot ..puas hati sikit lol
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
berlakon bagus pun kalau imej sebusuk tahi ayam candu sape je nak  hadap??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 07:46 PM GMT+8 , Processed in 0.075960 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list