CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
1234
Return to list New
Author: bubuk_bearbear

Pelakon Squid Game Pun Tak Ada Jutaan "Follower" Tapi Mampu Tarik Rama

  [Copy link]
Post time 9-10-2021 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Lepas tu pelakon perempuan melayu semua style control ayu. Gedik2 manja. Pastu drama pun ala2 wanita bertudung lindungan kaabah. Tahapa2.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 9-10-2021 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalo ikutkan stesen tv yg maintream dkt south korea mcm sbs, kbs tu pun de je letak syarat kadang nak idol jadi hero or heroin. Netizen dkt korea pun ada je berbalah sbb ni. Sbb kadang diorang tak setuju yang idol2 ni jadi watak utama dalam drama2. Lebih kurang sama situasi dkt malaysia ni. Sekarang i prefer drama2 melayu yg tayang dkt viu mcm keluarga bahadon. Keluarga bahadon tu ibarat tgk malay drama yg another level punya. Tp dlm banyak2 aktor, iolls rasa terkilan for bront palarae. Dia ni patut acknowledged sgt2.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
nasibla iols xlayan cite mata sepet ni..mmg elejik dr kecik.. so xtau ulas cmne.. cite melayu blh je dpt sambutan.. buat mcm i tanggang tu, best ape..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
merrissa replied at 8-10-2021 07:38 AM
khennn front man pon fofular juga tahap international...

yg hero pon...bukan x femes pon

Park hae soo popular ngn prison playbook tp dia jenis karektor aktor bukan nak popular sgt.. Si Lee jung jae nim pelakon karektor aktor juga.. Legendary aktor kualiti and box office top ten movie dia rangkul, byk gile celeb korea try to imitate dia nye akting.. Hehe.. Sbb dia ade style sendiri.. Movie2 dia cult classic.. Iols tgh tgk new world ni heheh xsngka ade malay sub kat yutube.. Selalu tgk clips2 je movie2 dia, sbb dah xde astro n xde tvn mv chnl iols puas cari ceta2 dia kat tenet, kalu dpt pon bhs korea no subs, skrg ni ade Viu n netflix ponnnn ade 2 ketui ja mv LJJ, aigoo puas cari nak tgk mv dia, last yr drama dia chief of staff ada kat netflix..
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 8-10-2021 11:22 AM
Drama Malaysia tak kreatif sebab banyak benda takleh buat di tanahair ini. Stuck la dengan cerita2 ...

Kat korea pon sama. Byk bende kena patuh, sbb tu depa pi kabel. Netflix, jbtc, tvn, ocn. Kat sana depa leh wat ceta macam2, kreativiti depa pergi jauh di kabel chnl. Esp netflix. Baru2 ni iols sekali harung tgk D. P, kalu kbs sbs mbc jgn harapler tyg ceta sentuh sentiviti, kritik tentera gitu kluar, even tvn ocn jbtc pon x amik netflix jer berani. Bc kat twitter, pencinta2 film n drama untung sbb karya mereka karyawan2 sana byk sekatan di tv and sebab tu meke pergi ke netflix, di netflix meke bebas mencipta karya terbaik tnpa fikir bajet n rules. Makanya keluarlah drama2 hebat utk tontonan global viewers,. Baru american tau drama dari korea lagi kualiti dr drama mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rosannazmia at 9-10-2021 08:52 PM
MadameOnion replied at 8-10-2021 11:52 AM
indeed..kepam tak kepam tu takpa sis..pastu acah2 rasa diri hebat A lister...sembang pun kelompok2 ...


Lee jung jae hwang jung min song joongki jo insung choi min sic song kang ho jung woo sung ha jung woo etc.. X pernah lah anggap meke A lister, padahal nya ceta box office awards best actors sapu habis. Aura meke pon kita dah nampak dari jauh xpyh merapu buat post togel.. Meke lagi nak privacy ada.. Kerja meke bercakap utk meke dah ckp jd publisiti
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2021 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by rosannazmia at 9-10-2021 08:55 PM
duricinta replied at 9-10-2021 10:05 AM
Lps tgk squid game ni terus i minat Jung Jae, terus la follow ig dia yg baru create tu..bila pkai su ...


Iols first time tgk dia kat MAMA 2015..huhuhu dia jadi penyampai, hensem tul dia ms tu.. Melting. Sampai sudah lah ingat muka dia tu, tp syg drama dia x byk berlakon dia byk film je, jd iols puas ler cari film dia, xde byk jugak ( ms tu xde tvn movie) lagi.. Jd kt utube tgk klip2 n interview dia jela keke.. Kwn baik dia jung woosung.. Hansem nak pengsan.. Keke tp seme dha ajusi now
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2021 03:43 AM From the mobile phone | Show all posts
rosannazmia replied at 9-10-2021 08:38 PM
Kat korea pon sama. Byk bende kena patuh, sbb tu depa pi kabel. Netflix, jbtc, tvn, ocn. Kat sana  ...

Busuk2 Korea tu, drama2 di stesyen RTM versi meka seperti KBS masih la jauu lagik menarik daripada drama Megah Holding kita.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 10-10-2021 04:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Naatasha at 10-10-2021 04:16 AM

Pelakon kalau ada bakat, tapi jalan cerita tak best, tetap cerita tu hambar. Contoh Ungku Ismail dalam Teman Lelaki Upahan. Jalan cerita best, di tambah pulak dgn lakonan UI, mmg meletop hasilnya.
Selepas tu ada drama UI dgn ejad kat rtm, belakon kat luar negara. Tak ingt tajuk ape, bosan gila cerita tu. Walaupun ada UI dlm tu tetap i rasa bosan

Pasal follower, Freddie Highmore langsung takde social media. Tapi laku je The Good Doctor. Sbb lakonan Freddie Highmore sgt2 bagus and jalan cerita tu mmg best. Oh, at least best pada i dan cerita tu pernah trending kat Netflix.

So, apa yg penting ialah bakat dan jalan cerita perlu saling melengkapi.
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2021 05:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Bgi iollsss skrip dekat malaysia ni sgt lemah penggunaan. Bahasa dgn jalan cerita predictable .. tapi rkyat malaysia suka je dgn drama kul 7 tu hukhukhuk A lister pun jnis acah2 gak
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2021 11:40 AM | Show all posts
ala noks... sedangkan citer squid game yg bagus tu pun kemain haters donkey overhype la apa la.... kekdahnye meleis mana boleh tgk org bagus sikit noks... ada jah nak donkey nyah
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2021 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
I tak kisah pun pelakon kepam asalkan berbakat dan jalan cerita yg menarik. Daripada cerita pelakon cantik hensem jalan cerita lovey dovey tapi kayu kayan. Muak dah tgk drama2/cerita mcm ni.

Maybe skrg mmg majoriti demand nk tgk hero/heroin sedap mata memandang, popular based on follower, so teruskan lah. Sbb tu skrg i byk tgk cerita tamil, korea sbb story line dan lakonan lagi mantap.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2021 02:01 AM | Show all posts
Naatasha replied at 9-10-2021 08:13 PM
Pelakon kalau ada bakat, tapi jalan cerita tak best, tetap cerita tu hambar. Contoh Ungku Ismail dal ...

Awak tgk drama TLU?....xtau klu awak thu story sebelum drama TLU ditayangkan.....aslnya pelakon utama TLU tu org stesen TV dah ada pilihan pelakon yg depa nak tapi pengarahnya Isma tu nak UI dgn Siti Elizad tapi org stesen TV nak heroin pelakon lain.....si Isma tu tegas jgk la dgn org stesen tv nakkan pelakon pilihannya (terbaca kat mana ntah...mgkin dkt thread drama TLU kot)
Dan msa tu Siti Elizad dgn UI punya followers kt IG xrmai mcm artis terkenal.....tapi lps drama TLU tu tyg kat TV....follower bertmbh...Siti Elizad punya IG follower dah sejuta skg...UI pun dah lebih dikenali dr drama TLU tu dan ada byk follower kt IG....

Mgkin ini yg Nam Ron cuba smpaikan
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2021 02:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Naatasha at 11-10-2021 02:34 AM
nadie90 replied at 11-10-2021 02:01 AM
Awak tgk drama TLU?....xtau klu awak thu story sebelum drama TLU ditayangkan.....aslnya pelakon ut ...


Jadi point nyer ape u. I blur pulak hahah..

Ape i nk smpaikan macam UI tu sbb dia berbakat dan jalan cerita TLU tu sememangnya best, sbb tu cerita tu meletop.

Tapi selepas tu ada juga gandingn UI dan ejad dalam drama lain, tp jalan cerita tak best. Walaupun pelakonnya berbakat tapi jalan cerita tak best, tetap flop.

Jadi kedua2 tu penting iaitu bakat pelakon dan jalan cerita. Jadi i agree dgn namron, pelakon perlu di ambil mengambil kira bakat beliau bukan followers.

Followers tak jamin apa2. Contoh ko suruh pelakon kayu follower 6.4M belakon, kirim salam i nak tengok.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 01:39 PM GMT+8 , Processed in 0.083183 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list