CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
Author: bubuk_bearbear

Pelakon Squid Game Pun Tak Ada Jutaan "Follower" Tapi Mampu Tarik Rama

  [Copy link]
Post time 8-10-2021 11:07 AM | Show all posts
mama_neko replied at 8-10-2021 07:17 AM
even squid game ni pun amek cameo pelakon2 popular okeh .yg ptg ada gong yoo..heheheheh..

aku mula2 excited nak tengok pun asalnya sebab ada Gong Yoo.... hahahahah boleh gituuuu.....?
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 8-10-2021 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
MatDeghem replied at 8-10-2021 10:37 AM
Kena faham...squid game jadi meletop kerana jalan cerita nya, script yg mantul dan director yg creat ...

Drama Malaysia tak kreatif sebab banyak benda takleh buat di tanahair ini. Stuck la dengan cerita2 drama leman.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Aiyo… mana u tahu stesen TV kat Korea tak letak syarat? Hatta nak debut sebagai kumpulan k-poppers pun punya la dok struggle bagai…

Hello.. ni netflix lain ya dengan stesen TV.. tak semua citer kat Netflix meletop2 seperti squid game. Ni mmg rezeki squid game, but mana la si pengarah tu nak tau citer ni akan meletop. Stesen TV pulak different game they are playing.. I yang tak pelakon pun boleh faham kenapa tv ada syarat2 ridiculous begitu..

Macam nak masuk kerje. Syarat kena ada degree, tapi tak semestinya u buat kerja tu sama dengan apa yang u belajar? So? Kenapa kena ada syarat
degree? Org takde degree kadang2 lagi street smart, cuma nak dapat org mcm ni agak jarang sangat la… itula pendapat I
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 11:48 AM | Show all posts
Edited by MadameOnion at 8-10-2021 11:49 AM

aku tak layan kdrama..last tengok winter sonata...ni yg terbaru tengok squid game sbb hype dia lain mcm..apa yg aku boleh kata mmg meet my expectation...tengok pelakon2 baru ke lama menjiwai watak sepenuhnya...while in malaysia boleh pulak kau rasa kau A lister...ooo i dont need ig followers because my talent is above everything...hmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
I pun tak setuju bab sejuta followers tapi ko nak compare drama Malaysia dgn Korea,  heh.

Cerita pun sampah,  berapa kerat je yg berkualiti.
Kalau cerita bagus pun,  marketing pulak hauk.

So...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 11:52 AM | Show all posts
beta_carotene replied at 8-10-2021 10:36 AM
masalahnya so called pelakon gred A, gred AA AAA ni kebanyakannya kepam

kami xmau tgk org kepam

indeed..kepam tak kepam tu takpa sis..pastu acah2 rasa diri hebat A lister...sembang pun kelompok2 dorang je smbil perli netijen..i rasa kat korea pun tak camtu
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 11:58 AM | Show all posts
KamikuP replied at 8-10-2021 07:19 AM
Stesen TV mana yg kemaruk followers 1 just tu? Bodo punya TV dan pekerja stesen TV tu

stesen TV mana lar tu kan...hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 12:56 PM | Show all posts
Bukan pasal follower banyak tak banyak.. kadang2 citer2 kat ibu pertiwi ni alahai plot.. aku semalam tgk citer seram Tujuh kat Netflix kot.. ntah hapa2 la citer budak kecik pun boleh argue pasal plot.. pastu hari tu aku tertengok citer Zombitopia memula tgk cam promising tapi 1/4 cerita aku cam.. citer apa aku tgk ni.. last siap ada dinosaurs bagai... what??...
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 8-10-2021 01:08 PM | Show all posts
reenz013 replied at 8-10-2021 07:27 AM
tv tiga suku kan...ada followers juta pun klu berlakon kayu kayan...x guna jugak


rasanya bukan sebab media prima kata dorang tak ada nak sejuta2 follower ni

https://www.hmetro.com.my/rap/2021/10/762884/rangkaian-televisyen-media-prima-tak-utamakan-pelakon-ramai-followers



Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
I setuju..skrip drama or film msia sangat lemah..i feel film2 lama lg ok skripnya sbb tu sampai.ajm sangat diingati dan dijadikan meme hingga hari ini...maybe blh mulakan dgn gunakan novel yg menang anugerah besar bkn anugerah sampah....guna strategi campuran pelakon popular plus pelakon berbakat plus wajah2 baru yg ada x factor..and strategi marketing yg x over hype.....buatlah cite msia yg sesuai dgn budaya msia  ..kita ada juga cite yg dkt dgn masyarakat mcm opah version dulu..kg people version skrg......and then klu buat cite mesti nak ada unsur2 18sx and 18ag..kdg2 x pyh tunjuk adegan tu tapi implied pun dah ok...mcm cite madu 3..bjg lapok semua tu takde pun adegan2 yg over but still org blh tgk tanpa jemu sbb jln cite dia kemas...another thing rasa penulis skrip kat msia ni susah nak cari yg profesional involve sama sbb tu cth watak doktor x seperti doktor...apa salah penerbit kuarkan ckit duit dptkan nasihat pakar. .bkn susah pun..cerita korea yg menang award skrip  dan drama terbaik beyond evil tu  di baeksang award 2021 brp byk involvement dr pakar dia libatkan sbb tu netizen xde komplen pun psl skrip walaupun agak slow utk sestgh org yg suka fast acttion tapi dia cerita details and explain psikologi behind crime tu...sorry termelaliut dan byk lak komen..ya ampun...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 01:48 PM | Show all posts
drama/filem malaysia mmg taraf sampah
boikot je.. bila takde orang tengok baru diorang boleh fikir di luar kotak
kalau tak.. balik2 sama je jalan cerita

plakon yang konon2 a-list.. sembang macam hebat.. pergilah cari job kat luar
balik2 merempan kat socmed takde job

oleh sebab itu.. marilah layan netflix/hbogo/disney+
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 01:58 PM | Show all posts
merrissa replied at 8-10-2021 07:38 AM
khennn front man pon fofular juga tahap international...

yg hero pon...bukan x femes pon

front man tu level hollywood dah.. laki aku pun terkejut tgk.. hahaha... aku tgk ada gong yoo, terus melekat.. hahahaha... hero tu pun femes jugak jaman2 hallyu dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 02:02 PM | Show all posts
twins replied at 8-10-2021 11:07 AM
aku mula2 excited nak tengok pun asalnya sebab ada Gong Yoo.... hahahahah boleh gituuuu.....?

hahahhaha... itulah... sbb ada gong yoo... pujaaan dari jaman anak dara.. masa dia hero coffee prince lagi.. bahahahaha... i like gong yoo jadi antagonist..
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Piramida replied at 8-10-2021 10:06 AM
Tak apple to apple ni..
Industri seni kat malaysia ni lain.... huhu hadap je la ya.

Nak lawan seni Indonesia dan Thailand pun tak lepas..lagi mau compare sama Korean drama
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 8-10-2021 10:20 AM
khennn... bukannya takde yang muda muda herlokkk wajah persis kpop pun dekat malaysia ni...

mal ...

Pelakon tu mirip mcm amyra rosli
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Qwertyuiop2019 at 8-10-2021 02:18 PM
merrissa replied at 8-10-2021 07:38 AM
khennn front man pon fofular juga tahap international...

yg hero pon...bukan x femes pon


Jung jae banyak blakon filem tak silap. The latest drama dia berlakon 2019-2020. 2 series. Berlakon dgn shin min ah. Psl law crime gitu. Sblm tu last dia blakon drama tahun 2009.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 8-10-2021 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
wirazam replied at 8-10-2021 02:10 PM
Nak lawan seni Indonesia dan Thailand pun tak lepas..lagi mau compare sama Korean drama


Betul tu..apa yg meols perhatikan industri retis, drama ke nyanyian ni bukanlah industri penting sangat kat malaysia....org malaysia ni they dont care sgt pasal produk2 seni ni..

Katalah kat malaysia ni mmg xde langsung drama2 tempatan, retis2 tempatan..lagu2 tempatan..ramai ok jer..tiada nilai tambah pun..international entertainment berlambak2

Yg terjejas pun mungkin penghimpit nasi impit retis..sbb dah xde retis depa nak impit siapa pulak kan
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 02:33 PM | Show all posts
exclusive_vvip replied at 8-10-2021 01:12 AM
I penah komen kat Cari ni dulu..industri seni Malaysia ni tak susah pun nak cari bakat2 yg ada rupa@ ...

Banyak drama adaptasi novel kan lately.. So boleh salahkan penulis novel jugak tak.. Novel takuk tu je jalan ceritanya.
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 02:57 PM | Show all posts
masa game of thrones tengah trending
tunggu jugak drama saga artakusiad.. kutlah ada yang buat
sampailah  abis games of thrones.. skarang dah nak witcher season 2
pun masih takde
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2021 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Pelakon@artis yg banyak pengikut biasanya rajin membuat content dan iklan dlm IG manakala yg biasanya pengikut pun sedikit dan suam2 kuku x ambil pot sangat tentang hal ni.Kena terima hakikat skrg dunia digital even org biasa pn blh naik jd influencer dgn mendadak jika kena dan betul content nya dan kena pula sasarannya.Artis yg xmau ikut peredaran semasa terpaksa terima hakikat ini kecuali lah artis tu mmgbetul2 berbakat luar biasa.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 01:56 AM GMT+8 , Processed in 3.242983 second(s), 18 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list