CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: ipes2

[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7

  [Copy link]
Post time 15-10-2021 07:25 PM | Show all posts
Q247

A2 = D

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2021 01:37 PM | Show all posts
CikE replied at 12-10-2021 02:16 PM
Foto ni memang kecil ke Doc..tak berapa jelas nama2 dalam tu..ke phone sy problem  
Nampak ...



Hi CikE, awak pakai phone kan, cuba tukar kepada setting desktopkat phone tu, boleh nampak list penuh. nama awak ada saya nampak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2021 01:40 PM | Show all posts


Pergi dekat titik 3 tu, pilih desktop



Forum sejak tukar layout ni dah back kepada yg lama, saya dah tukar gambar ngan siggy huhu

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2021 12:24 PM | Show all posts
Answer 1 Q247 :
E) Malaysia adalah antara negara paling rendah kadar fertility di Asia Tenggara

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2021 12:26 PM | Show all posts
Answer 2 Q247 :
  C) hampir 25% migrasi dalaman di Malaysia melibatkan mereka berumur bawah 15 tahun

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-10-2021 06:15 PM | Show all posts
nora_balqis replied at 12-10-2021 08:44 AM
claim +T dr

kena usaha lebih nie, nak kasut hehe

ye cuma jenama2 lah yg masaalah sikit
so nnt semua kena ckp which brand depa nak
tapi yg super-duper eg ferragamo tak bleh la
sy rasa sy beli je and if winners tak berkenan, they can sell them off

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-10-2021 06:16 PM | Show all posts
Catpaw replied at 12-10-2021 09:25 AM
Soalan geografi pula  eh seronok pula dapat soalan lain.

Claim t+, mekasih

koh koh
bukan geography la
hmm nmpk mcm geography jugak
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-10-2021 06:30 PM | Show all posts
adila39 replied at 12-10-2021 11:21 AM
Answer 2 - C

uish geography lak...

demographics lah
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-10-2021 06:47 PM | Show all posts
ans to Q247: B
ie mana facts tentang demographics yg salah:
A) 75% penduduk Malaysia tinggal di dalam kawasan urban - betul; area2 di negata kita yg people duduk majority nya area urban dan bukan rural (urban ini ialah urban yg bukan ''City'')
B) migrasi dalaman paling berlaku banyak di Malaysia kerana alasan mengejar career - salah; sebahagian besarnya adalah kerana ikut keluarga; eg kawin dgn org kelate lalu pindah ke kelate; juga, jika si ayah pindah ke JB kerana career, isteri dan anak2 mereka ikut sama tetapi atas dasar ''kekeluargaan''
C) hampir 25% migrasi dalaman di Malaysia melibatkan mereka berumur bawah 15 tahun - betul; adalah lebih mudah utk lakukan Internal Migration semasa skolah menengah; masa ni, senang nak adapt, nak cari kawan, cuma tinggal cari skolah je; if umur 20-30-40, dah ada rumah, tanah harta, kids maka susah utk pindah; [namun lebih ramai org dlm umur 20-30 yg buat Internal Migration]
D) dari segi migrasi dalaman, tempat terbanyak orang keluar adalah dari KL - betul; terbanyak adalah dari KL dan Perak; sebab utama ialah cost hidup, so walaupun lahir di KL, mereka pindah ke Rawang ke, S Alam ke, Tanjumg Malim etc; org ingat org Kelantan yg byk buat Internal Migration but ini tidak tepat (maybe tahun 1980an dan 1990an kot, tetapi tidak lagi)
E) Malaysia adalah antara negara paling rendah kadar fertility di Asia Tenggara - ini betul

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-10-2021 07:02 PM | Show all posts
Q248Di bawah adalah benar berkenaan dengan terma2 medical, KECUALI?

A) penghujung -itis selalunya membawa makna ada inflamasi
B) inflamasi adalah reaksi badan terhadap suatu penyakit atau jangkitan
C) gastric bermaksud inflamasi dalam perut
D) pneumonia adalah sejenis inflamasi
E) inflamasi selalunya membawa kepada bengkak, kepanasan, kemerahan dan kesakitan di area terlibat

Setiap forumer boleh jawab dalam 2 replies untuk tambah chance dapat jawab tepat.
Masa diberi ialah 5-7 hari (longer sikit sebab Covid).Yg first dapat jawapan tepat dapat 50 points dan jika salah dapat 15.
Selepas itu jika tepat dapat 20 points dan jika salah dapat 5. TACANG NYA ADALAH DOUBLE atas permintaan forumers dulu2.Selepas setaip 10Q, performance forumers akan dipublish. Top scorers akan di letak dlmLeader Board. Selepas setiap 50Q, 3 Top Scorers akan dihadiahkan free dinner for 2 samada diHotel 5-Stars atau apa2 luxury goods yang saya persetujui eg male or female shoes, handbags, perfumes, make ups, male gadgets etc







Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2021 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Q248
A1 : C

Comments

FCA  Post time 27-10-2021 05:51 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2021 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Q248
A2: A

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2021 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
answer is C

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2021 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
answer is D

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2021 08:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Q248
Answer 1) D

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2021 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Q248
Answer 2: B

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2021 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Q248 jawapan
D

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2021 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Q248 jawapan
C

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2021 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Q248   #1 = D

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2021 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Q248   #2 = C

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Kesihatan



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-1-2022 07:38 AM GMT+8 , Processed in 0.094161 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list