CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Rahah

[tvN/iQiyi/Viu 2021] HAPPINESS - Han Hyo Joo, Park Hyung Sik

  [Copy link]
Post time 28-11-2021 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sitisbp at 28-11-2021 09:33 AM

Rasa epi 8 ni filler je. Semua pasal isu residents  yg makin hilang sifat kemanusiaan. Mostly menyakitkan hati, dr oh tu mmg elok mati ja. Pandai dia berlakon dgn muka mintak penampar tu haishh. Ahjumma gila kuasa representative tu pun elok kena gigit. Anak youtuber tu selfish gila  kesian mak dia. Mak dia still ok lg...kata luka sbb dry skin tp ada bunyi ketuk2 dr dlm bilik dia. Polis ahjussi tu crack plak terpengaruh dgn ahjuma rep laki bini, part ni plak cliffhangernya. Han tae seok nampaknya on the good side....dah tak side kat chairman n politician jahat tu.

Rasa stagnant  pace epi 7, 8 ni. Dah ending epi 8 tu bqru ada progress sikit  . And  confession kat roof top tu , saja je kan buat gitu
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2021 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 28-11-2021 09:30 AM
Rasa epi 8 ni filler je. Semua pasal isu residents  yg makin hilang sifat kemanusiaan. Mostly menyak ...

That’s why I think these last few episodes are quite bland compared to other dramas yg I tgh tgk skrg…xtaulah kot I dah byk sgt tgk citer zombie…I siap blh buat kerja lain sambil tgk…plot dia x berkembang & x buat kita curious nak tau apa jadi lepas tu…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 28-11-2021 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka doctor tu... rupanya Yihyun dah tukar Next dengan digestive pills...

Rasanya Han Tae Seok ni memang annoying dengan higher ups tu... diorang ada power & money... selain daripada tu nak jadikan higher ups tu subject test untuk kumpul data... tu yang semua infected... kalau dah ada cure memang higher ups la dapat shot dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 09:01 AM | Show all posts
Baguslah biar orang kaya-kaya jadi bahan ujian ..
dah ada hint juga kan cara control sakit ni.. guna besi atau silver (tak pasti cross tu dari apa)
sebab zombies lari masa suami Representative tu tunjuk cross dia, kan..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 04:38 PM | Show all posts
bila Yihyun ngan Seobom nak kiss nih...
episode 8 dah weh...
hehehee....harap2 dua ekor tu sempattt hidup as somi isteri yg btoi2 b4 zombies take over the world ka selps keadaan pulih kembali

ai kenot laaa dgn park hyung shik nih...
dia macam ada 1 aura yg buat kita jatuh chenta kat dia berkali2 wpun dia level anak2 ikan ja
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2021 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
JiEunTak replied at 29-11-2021 04:38 PM
bila Yihyun ngan Seobom nak kiss nih...
episode 8 dah weh...
hehehee....harap2 dua ekor tu sempattt ...

Gambar wedding pun takde... tak honeymoon...
Baru move kat apartment tu dah busy cari zombie...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-11-2021 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
bored_atticus replied at 29-11-2021 09:01 AM
Baguslah biar orang kaya-kaya jadi bahan ujian ..
dah ada hint juga kan cara control sakit ni.. guna ...


Curious jugak kenapa infected patient lari bila nampak cross tu...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 09:36 AM | Show all posts
Rahah replied at 29-11-2021 02:32 PM
Curious jugak kenapa infected patient lari bila nampak cross tu...

dah mcm nak sebarkan agama kristian di kala apokalips
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-11-2021 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
JiEunTak replied at 30-11-2021 09:36 AM
dah mcm nak sebarkan agama kristian di kala apokalips

Kan...
Tak nampak relevan disease dengan cross... except macam uols komen la nak sebarkan agama kristian...
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 08:43 AM | Show all posts
Rahah replied at 30-11-2021 01:23 PM
Kan...
Tak nampak relevan disease dengan cross... except macam uols komen la nak sebarkan ag ...

besalah chuols...
lani kan kdrama dah jadi satu medium nak sebarkan dakyah2 LGBT, politik, dajei agama bagai
kita yg tgk ni, kalau amik as hiburan dapat la hiburannya
kalau pikir deep sgt x dapat hiburannya....
jd geng teori konspirasi pula


Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2021 08:08 AM | Show all posts
Rahah replied at 29-11-2021 10:32 PM
Curious jugak kenapa infected patient lari bila nampak cross tu...

Bagi saya bukan nya nak sebarkan agama Christian kah apa.. mungkin material Cross tu yang buat zombies tu bertempiaran lari.
mcm atas rooftop tu, masa Sae Bom hampir-hampir kena gigit, Han Tae Seok tembak zombie tu.. saya rasa mcm reaksi zombie tu lain sikit masa kena tembak. menggelupur kesakitan.. compare tu zombie dekat training centre tu.. mungkin peluru yg Han Tae Seok pakai tu dari pure silver ke apa ke kan..
entahlah hahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2021 12:56 PM | Show all posts
2 taun seabom x pi skolah sbb sakit kan...
apa sakit dia and treatment dia ek...
bleh jadi punca antibodi dia kuat melawan virus tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-12-2021 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 3-12-2021 09:29 PM
JiEunTak replied at 1-12-2021 08:43 AM
besalah chuols...
lani kan kdrama dah jadi satu medium nak sebarkan dakyah2 LGBT, politik, dajei a ...


Yup... betul uols...
Actually iols tak fikir sangat pasal agenda2 tu semua tapi lebih pada nak tau je sebab tengok drama ni... iols suka tengok kdrama sebab ada good message, good info & kreatif...

Tapi ada some kdrama kadang iols terfikir jugak writernim ni selamba je salahkan Tuhan...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-12-2021 09:18 PM From the mobile phone | Show all posts
bored_atticus replied at 2-12-2021 08:08 AM
Bagi saya bukan nya nak sebarkan agama Christian kah apa.. mungkin material Cross tu yang buat zom ...

Tak uols...
Tu speku2 je... hehehe...
Kena tunggu next episode... hopefully ada jawapan pasal ni... sebab tengok movie & drama pasal zombie takde pulak pasal metal/silver kan... apa yang iols tau Han Tae Seok just bagitau thirsty tu boleh control dengan brain....something like that la...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 9-11-2021 10:20 PM
Last tu memang dia dah jadi macam zombie... iols rasa selain duit dia takut dia pun infect jugak.. ...

Looney ada lg tu kt epi 8 uols..dah semakin baik katanya...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2021 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 4-12-2021 10:55 AM
Looney ada lg tu kt epi 8 uols..dah semakin baik katanya...

Haah...
Iols ingatkan Looney cameo kejap je... rupanya dia ada lagi... antibody dia bagus la tu kan...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 4-12-2021 01:02 PM
Haah...
Iols ingatkan Looney cameo kejap je... rupanya dia ada lagi... antibody dia bagus la tu k ...

Jangkitan tu mcm ada mind control je kan..kalo ngk sae bom n looney ni dedua special operatiin unit kire geng hati kering...
Geng org kaya n politicians tu jenis manusia napsu besar..si tae sok henpuk bodyguard tu berdarah2 terus tak keruan masing2...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-12-2021 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
honeybee1802 replied at 4-12-2021 02:47 PM
Jangkitan tu mcm ada mind control je kan..kalo ngk sae bom n looney ni dedua special operatiin uni ...

Haah... iols pun rasa macam tu jugak... berkaitan dengan mind control... Taesok ada cakap pasal tu...  sebab yang infected ni kalau tau control diorang normal je... tak attack orang pun...

Subtle kan writernim tulis pasal geng2 orang kaya & politicians...

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 04:26 PM | Show all posts
Edited by xyla73 at 4-12-2021 04:28 PM

takdenya citer ni nak sebarkan agama kristian...korean ni lebih kpd golongan tak beragama...


paderi tu pun infected tapi kesian kat dia last2 mati terjun dari balkoni...
sebelum ni zombie tu tak attack paderi tu bukan sebab cross tu, tapi sebab paderi tu dah infected...
diorg memang tak attack their own kind...
tapi si Jung Guk ni salah tafsir pulak...

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2021 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 4-12-2021 04:26 PM
takdenya citer ni nak sebarkan agama kristian...korean ni lebih kpd golongan tak beragama...



Masalahnya dr jahat tu ler...omg yi hyun...hopefully he can seek medical assistance...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin keris v60
owhgeeKuin keris v60
Views : 63390 Replies : 1798
Jom share makanan yg kawan2 makan~vol 1
amirairaJom share makanan yg kawan2 makan~vol 1
Views : 2695 Replies : 282
Makcik Neelofa spill the tea pasal Fazura vs Neelofa kat IG story ??
hell0jennieMakcik Neelofa spill the tea pasal Fazur
Views : 49913 Replies : 183
CSR Racing 2 se centra en las carreras callejeras en Android y iPhone (iOS)
alexjameCSR Racing 2 se centra en las carreras c
Views : 709 Replies : 4
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 9575 Replies : 554
TBTMI & Nabilah Khan Not so Royal??
ZORRO5555TBTMI & Nabilah Khan Not so Royal??
Views : 54620 Replies : 140
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 29657 Replies : 504
BULLET TRAIN (2022)
SY_MumiBULLET TRAIN (2022)
Views : 640 Replies : 5
Kisah Seram Dingorat Jantan USA.
keane.somewhereKisah Seram Dingorat Jantan USA.
Views : 286 Replies : 13



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-1-2022 08:34 AM GMT+8 , Processed in 0.122916 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list