CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Rahah

[tvN/iQiyi/Viu 2021] HAPPINESS - Han Hyo Joo, Park Hyung Sik

  [Copy link]
Post time 22-11-2021 08:48 AM | Show all posts
Bagi saya, okay la ceta Happiness ni. Sebab sangat dapat relate dengan situasi kita sekarang.
Nak cakap watak-watak dalam sana selfish, buat benda buduh-buduh.. hahah sama ja la dgn situasi kita sekarang ni.
cuma tu lah.. tau la mungkin drinking water tu penaja kan..
geram ja tengok watak-watak dlm tu angkat drinking water semua.
rumah semua macam tak ada pasang water filter je..
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 09:08 AM | Show all posts
At first rasa cam tak oky je gandingan ni .. tapi pas dah tengok rasa cam comel la dorg ni .. HHJ lawa sgt .. suit sangat watak ni dengan dia
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 04:04 PM | Show all posts
Hyung Shik lps balik army badan dah beef-ed up...
dah x kurus tinggi mcm dlu...
my cute hyung shik dah jadi manly gitew...
tapi muka dia tetap mcm budak2...

HHJ nampak mcm noona dia dalam drama nih...

btw...
baru sudah layan ep 6....
aku rasa Seo Beom akan terlepas juga kali nih...
dah byk kali sgt dia terlepas dr infected person nih...

and somehow aku rasa, depa akan dapat cure utk mad person disease ni from seo bom nya blood.
sbb so far dia sorang saja yg kena scratch and x dak apa2 side effects...

nebes plak bila tingatkan ahjumaa yg kena cakar kat belakang tu...
jadi zombi juga kah dia...
dah laa berdoa x benti
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-11-2021 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 20-11-2021 07:59 PM
Epi 5 smlm, gym trainer tu masih sihat lg. Nenek yg anak dia YouTuber tu tak pasti la infected ke  ...

Gym trainer tu infected jugak... lagipun awal2 tu dia dah ada symptom mad person disease...

Rasanya nenek tu pun infect jugak... cuma tak nampak lagi symptom... anak dia tu memang tak boleh harap... dalam situasi macam tu sibuklah nak record... tu pun hampir2 nak kena attack jugak...

Suppose Yihyun biarkan je doctor tu masa dia kena attack dengan gym trainer... ataupun kick out je dia daripada block tu... geram betul...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-11-2021 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Mooverine replied at 22-11-2021 08:48 AM
Bagi saya, okay la ceta Happiness ni. Sebab sangat dapat relate dengan situasi kita sekarang.
Nak ca ...

Actually drinking water tu penting uols untuk survival... selain daripada main sponsor drama ni govt akan cut the power... maybe lepas tu air pulak...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-11-2021 10:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Geram betul tengok residents yang degil2 ni... kick out awal2 je senang... Lawyer tu pun awal2 tak percaya... bila nampak depan mata baru la percaya pasal disease ni...

Apartment Saebom & Yihyun dah tak selamat lagi...
Zombie dah masuk... tunggu diorang normal semula jela...

Brother penthouse tu nampak suspicious... entah2 dia pun dah infected jugak... pelik tak bagi Yihyun masuk rumah dia padahal Saebom kat dalam rumah tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-11-2021 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
JiEunTak replied at 22-11-2021 04:04 PM
Hyung Shik lps balik army badan dah beef-ed up...
dah x kurus tinggi mcm dlu...
my cute hyung shik d ...

Macam betul je pasal cure tu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:25 AM | Show all posts
Rahah replied at 23-11-2021 09:58 PM
Actually drinking water tu penting uols untuk survival... selain daripada main sponsor drama ni go ...

Ya faham tu.. air lebih penting dari makanan. tapi tu lah, bagi saya kalau kat supermarket focus dgn stock up makanan.. air tu boleh kumpul awal-awal kat rumah sendiri hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 09:54 AM | Show all posts
drama ni bleh bikin mental stress...
ye lah... its all about survival kan...
geram juga dgn couple baru 'kawen' nih...
sebok nak menjaga kebajikan jiran tetangga

risau sangat kalau Yi Hun kena geget...
TAPI, dia mcm dah tahu cara utk kawal diri kalau dah kena infected...
somehow aku suka zombie dalam Happiness nih sbb derang xjd zombi 24 jam..
ada masa derang sedar diri, cuma jgn give in sgt kang x sedar2 kediri dah...

adoiii stress lah tunggu next week!
tgh layan Jirisan ngan Happiness nih...
dua2 pun bikin hati berdebor....

xleh layan drama lain dah in between
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 23-11-2021 10:08 PM
Geram betul tengok residents yang degil2 ni... kick out awal2 je senang... Lawyer tu pun awal2 tak p ...

Bestt nyaa ada thread pasal drama ni. Iollss baru follow cite ni, marathon 6 ep in 2 days

Geram je tengok neighbor diorang ni. Ahjuma resident representative tu rasa nk i baling kulit durian iolss pun geram tengok pakcik dgn mistress dia tu.

Mak laki vloger tu kena pulak kan
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 05:58 PM | Show all posts
puas hati betol tgk yihyun mengamok lumurkan darah dekat muka doctor tue..dah la kena kunci dekat luar xdapat masuk kau boleh pegi bukak sound record bila bini jd zombie mmg mendapat la..
seobeom pun terkejut macam tak caya laki nya boleh mengamuk mcm tue skali..



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2021 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Mooverine replied at 24-11-2021 07:25 AM
Ya faham tu.. air lebih penting dari makanan. tapi tu lah, bagi saya kalau kat supermarket focus d ...

Mineral water tu main sponsor...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2021 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
JiEunTak replied at 24-11-2021 09:54 AM
drama ni bleh bikin mental stress...
ye lah... its all about survival kan...
geram juga dgn couple b ...

Iols nervous bila dengar certain BGM tu... meaning ada la zombie akan muncul...

Sebab couple baru kawin tu polis & special forces kan... dah terbiasa dengan responsibility masing2 bila ada emergency...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2021 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 24-11-2021 11:57 PM
Whatsofunnyth replied at 24-11-2021 04:34 PM
Bestt nyaa ada thread pasal drama ni. Iollss baru follow cite ni, marathon 6 ep in 2 days  

Ger ...


Haah... geram je tengok ahjumma representative tu... kononnya dia tau la nak handle lockdown tu... tapi iols tak nampak pun dia bantu apa2...

Iols harap doctor tu kena infect jugak... cuma berharap dia tak attack Yihyun & Saebom...

Mak vlogger tu tak nampak lagi symptom... tapi rasanya next episode dia akan jadi zombie jugak kot... sebab teruk jugak scratch dia tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2021 10:30 PM From the mobile phone | Show all posts
colop replied at 24-11-2021 05:58 PM
puas hati betol tgk yihyun mengamok lumurkan darah dekat muka doctor tue..dah la kena kunci dekat lu ...

Padan muka doctor tu...
Saebom pun tumbuk dia kan...

Eh... tapi dia still nak balas dendam kat Yihyun jugak tu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:52 AM | Show all posts
Edited by colop at 25-11-2021 11:36 AM
Rahah replied at 24-11-2021 10:30 PM
Padan muka doctor tu...
Saebom pun tumbuk dia kan...

seobeom bagi penendang maut dekat doktor tu baru tanya "kau ada sentuh laki aku ke?" cengitu... kira nya jangan kau berani sentuh yihyun kalau tak mau seobeom tendang & jangan kau berani apa2 kan seobeom kalau tak mau kena bunuh dengan yihyun

rasanya doktor tu makan pil next sebab dia nak bunuh yihyun kot.. lagi 1 maybe seobeom kena bawak pegi makmal sebab dekat next episode dia kena serang dgn zombie pak guard atas bumbung lepas tue yihyun kejar kereta dekat parking..

ish tak sabar nak tunggu esok..suspen giler cite nie



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-11-2021 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 25-11-2021 09:44 PM
colop replied at 25-11-2021 10:52 AM
seobeom bagi penendang maut dekat doktor tu baru tanya "kau ada sentuh laki aku ke?" cengitu... k ...


Memang suspen... iols punya level nervous rasa macam iols pulak kena hadap zombie2 tu... over kan...

1st time tengok Saebom kasar macam tu... tapi memang iols puas hati doctor tu kena tendang... hahaha...

Yihyun tu sayang giler kat Saebom... risau kalau jadi apa2 kat Saebom...

Kalau doctor tu makan pil Next tu takpe uols... kalau infected memang dia akan mati... iols takut dia bagi kat Saebom & Yihyun... mana tau dia letak kat makanan/minuman ke...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-11-2021 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 25-11-2021 09:45 PM

Paling cool kat drama ni Andrew... motif dia tak nervous langsung???... orang lain semua huru hara... dia relaks je...

Bro penthouse tu memang betul2 pakai complete set... dia ni pun mysterious jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 25-11-2021 09:43 PM
Paling cool kat drama ni Andrew... motif dia tak nervous langsung???... orang lain semua huru hara.. ...

Andrew tak nak tunjuk muka langsung kat org. Makan pun pusing hala lain.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-11-2021 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 25-11-2021 10:34 PM
Andrew tak nak tunjuk muka langsung kat org. Makan pun pusing hala lain.

Yup... Curious sangat dengan muka dia... kat ic pun tak nampak...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin keris v60
owhgeeKuin keris v60
Views : 63747 Replies : 1807
TBTMI & Nabilah Khan Not so Royal??
ZORRO5555TBTMI & Nabilah Khan Not so Royal??
Views : 54688 Replies : 141
Jom share makanan yg kawan2 makan~vol 1
amirairaJom share makanan yg kawan2 makan~vol 1
Views : 2695 Replies : 282
Makcik Neelofa spill the tea pasal Fazura vs Neelofa kat IG story ??
hell0jennieMakcik Neelofa spill the tea pasal Fazur
Views : 49913 Replies : 183
CSR Racing 2 se centra en las carreras callejeras en Android y iPhone (iOS)
alexjameCSR Racing 2 se centra en las carreras c
Views : 709 Replies : 4
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 9575 Replies : 554
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 29657 Replies : 504
BULLET TRAIN (2022)
SY_MumiBULLET TRAIN (2022)
Views : 640 Replies : 5
Kisah Seram Dingorat Jantan USA.
keane.somewhereKisah Seram Dingorat Jantan USA.
Views : 286 Replies : 13



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-1-2022 09:03 AM GMT+8 , Processed in 0.083052 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list