CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
Author: Rahah

[tvN/iQiyi/Viu 2021] HAPPINESS - Han Hyo Joo, Park Hyung Sik

  [Copy link]
 Author| Post time 9-11-2021 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 10-11-2021 09:01 PM

Mad person disease... macam zombie tapi bukan zombie yang selalu kita tengok tu... patient akan attack orang bila dia cakap dia thirsty... maybe side effect sebab makan ubat Next...

Interesting sebab drama ni masa covid19... so ada la skrip pasal we don't shake hands anymore, cuci tangan, pakai mask etc...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 10:27 PM | Show all posts
Rahah replied at 9-11-2021 10:20 PM
Last tu memang dia dah jadi macam zombie... iols rasa selain duit dia takut dia pun infect jugak.. ...

kan? ingatkan jadi main supporting...dah skrg sae beom xde kawan...
sayang sekejap je dpt tgk dia...

tapi citer ni adalah reflect situasi sebenar lepas covid-19...
pegi mana2 pakai mask, yg lawyer duk sama apartment building dgn sae beom tu work from home je, kena sanitize lepas pegang apa2 etc...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-11-2021 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 9-11-2021 10:27 PM
kan? ingatkan jadi main supporting...dah skrg sae beom xde kawan...
sayang sekejap je dpt tgk dia. ...

Dia & saebom macam best friend... dapat tengok dia 2 episode je... apasal la director & writernim tak cast dia...

Yup... Iols mula2 tengok lawyer tu pelik apasal pakai seluar tido... lepastu baru teringat video2 orang share... kan ada je yang buat style macam tu masa work from home...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 10:59 PM | Show all posts
Rahah replied at 9-11-2021 10:37 PM
Dia & saebom macam best friend... dapat tengok dia 2 episode je... apasal la director & writernim  ...

haha..iols pun pakai mcm tu
atas elok je mcm pakaian kat ofis tapi bawah pakai seluar tido...
atas kena pakai elok2 in case kalau kena buat video conferencing...
tapi bawah kena pakai mana yg selesa sebab duduk kat rumah panas...
dah setahun lebih work from home ni memang dah adapt betul dgn lifestyle camtu...

utk x OT, penghuni apartment tu pelik2 gak...
ahjussi yg jadi presiden dlm the devil judge tu nampak macam x kerja...
wife dia je yg kerja...
suka tgk budak pompuan yg selalu ikut sae beom tu...nampak independent je dia...
tapi bagus jugak apa yg sae beom buat tu...pindah rumah bagi rice cake kat jiran2 at the same time buat sesi berkenalan...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols baru abis tgk...kecewanya looney punye part kejap sgt...bleh tahan saspen drama ni kan..rs macam tgk sisyphus aritu..cuma x la pening mcm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2021 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
2 episod ni kira bagus la mmg dpt pancing viewer sbb interesting. Dynamic ML n FL kelakar2 gitu friendzone. Sayang bff sae bom dah selamat jd zombie dlm freezer truck tu. Kenapa rasa yg leftenan tu actually penyebab outbreak ni? Dia emphasize dia curi kan next tu ke benda lain?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-11-2021 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 9-11-2021 10:59 PM
haha..iols pun pakai mcm tu
atas elok je mcm pakaian kat ofis tapi bawah pakai seluar tido...
a ...

Pelik sebab diorang rasa different level ke... sebab level 6 & above tu rumah beli kan... kaya gitu... level 5 & below rent je...
Ada ke letak batu kat pintu emergency fire exit...

Ahjussi President tu ada scandal... Next episode wife dia macam infect jugak sebab makan pil Next tu...

Risau jugak tengok budak tu... sebab parents busy keje... tapi okay la sebab dia ikut Saebom...

Haah... memang culture knetz bagi rice cake bila pindah rumah baru... at least kenal dengan jiran...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-11-2021 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 10-11-2021 06:42 PM
Iols baru abis tgk...kecewanya looney punye part kejap sgt...bleh tahan saspen drama ni kan..rs maca ...

Welcome back wima...
Iols terkejut bila zombie ni tetibe muncul & attack orang...

Sisyphus pun ada jugak manusia pelik... tapi takdelah terkejut macam zombie ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-11-2021 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
sitisbp replied at 10-11-2021 07:26 PM
2 episod ni kira bagus la mmg dpt pancing viewer sbb interesting. Dynamic ML n FL kelakar2 gitu frie ...

Awal2 diorang dah duduk serumah...

Yup... itu antara theory awal... ataupun dia tag team dengan Saebom & Yihyun...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2021 03:26 PM | Show all posts
kena pkpd pulak dah apartment Sae Bom ni sebab sorang penghuni dah kena...
senario yg biasa kita tgk...org buat panic buying padahal sebelum tu lengang je pasaraya tu masa Sae Bom shopping groceries tu

park min yi tu kena sbb makan pil Next tu...
entah2 yg buat drug Next tu jugak nanti yg keluarkan penawar dia...
ikut teori konspirasi gitulah...
tapi kesian pulak park min yi tu mati sebab kena pukul dgn kayu golf laki dia...
so masa dia jadi zombie tu memang dia dah jadi mayatlah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2021 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 13-11-2021 03:26 PM
kena pkpd pulak dah apartment Sae Bom ni sebab sorang penghuni dah kena...
senario yg biasa kita tgk ...

I dok refresh viu takde lg epi 3. Lambat plak derang upload.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2021 05:09 PM | Show all posts
sitisbp replied at 13-11-2021 05:06 PM
I dok refresh viu takde lg epi 3. Lambat plak derang upload.

i tgk kat iqiyi...iqiyi cepat upload...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2021 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 13-11-2021 05:09 PM
i tgk kat iqiyi...iqiyi cepat upload...

Iqiyi vip je yg ada huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2021 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahhhh epi 3,4 daebakkk. I think 5,6 lagi dahsyat sbb zombie dah bertabursn cari makan. Suka pace citer ni ..laju. plot pun ok..simple takde pusing2 merry go round. Derang byk mainkan adrenaline rush viewer. Dah tau dah chairman tu yg start problem ni n infect bini tae seok. Bini pregnant plak tu aduhai. Cuma tak sure why seems like tae seok keeping the chairman alive. Lepas dpt cure apa plan dia..yg tu they keep it for now.

Se bum mmg cool haha. Tp tak lah over keras kepala ke apa...masih ada sense of vulnerability tp sikit2 la. Nampak la normal bukan superhuman sgt.

PHS skrg buff ya, nampak padu dia tumbuk doctor tu. Kalau zaman minmin(  strong women do bong) sekeping jah..mesti kureng impact kalu scene camtu haha.

Yg andrew cleaner tu apalah agaknya peranan dia..len mcm gak dia ni. Dah la sorok muka ja.

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2021 04:40 PM | Show all posts
sitisbp replied at 14-11-2021 04:29 PM
Wahhhh epi 3,4 daebakkk. I think 5,6 lagi dahsyat sbb zombie dah bertabursn cari makan. Suka pace ci ...

yes andrew tu mcm misteri...
so far nilah citer paling simple tak perlu byk pikir sgt compared to the rest yg iols tgh tgk skrg...
tapi reminds us too much to covid-19 & the SOPs especially epi 4...
nasib baik ada part bini tae seok kena gigit dgn chairman tu baru rasa bergerak sikit plot dia...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2021 05:29 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 14-11-2021 04:40 PM
yes andrew tu mcm misteri...
so far nilah citer paling simple tak perlu byk pikir sgt compared to  ...

Ye la. Sbb setting tu skrg kan masa tgh recovering from covid19.

Bagusnya citer laju straight forward ni i takde stop n pikir nak trruskan tengok or drop dulu sambung lps habis tayang.


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-11-2021 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols suka tengok Saebom... lagipun dia special forces memang kena berani... iols pulak yang nervous masa dia pergi rumah Park Min Ji tu... dahla masa tu dia dah bertukar jadi zombie...

Iols rasa Han Tae Seok ni bukan villain la... dia pun baru tau Chairman tu yang ada connection dengan pil Next tu...

Iols ingatkan gym trainer tu dah infect rupanya dari building lain... security tu pun infected jugak...

Nervous next episode sebab kat emergency exit tu macam ada zombie je...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 18-11-2021 10:54 PM
Iols suka tengok Saebom... lagipun dia special forces memang kena berani... iols pulak yang nervous  ...

Epi 5 smlm, gym trainer tu masih sihat lg. Nenek yg anak dia YouTuber tu tak pasti la infected ke tak..tp byk tunjuk clue dia lain mcm dah..anak n laki tak hirau. Doctor tu mmg jahat betul..sengaja nak yi hyun n sae bom mati or infected so dia blh lepas tuduhan bunuh wife dia.
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2021 06:23 PM | Show all posts
citer ni plot dia mcm mendatar bagi iols...epi awal2 tu lagi menarik masa looney masih ada...
maybe sebab iols dah tgk plot yg sama sebelum ni...
part yg nak vote sama ada nak keluarkan gym worker yg dah infected tu dah ada dlm sweet home...
pasal human behaviour bila berhadapan dgn krisis...
so pada iols agak boring kalau asyik citer benda yg berlaku dlm building tu je...
and a bit repetitive asyik citer pasal Oh Ju Hyung & lawyer yg annoying tu je...
harap2 episod minggu depan ada perkembangan sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2021 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 21-11-2021 06:23 PM
citer ni plot dia mcm mendatar bagi iols...epi awal2 tu lagi menarik masa looney masih ada...
maybe  ...

Iols yg first time melayan drama zombie ni pun rs mcm tu uols...agak bosan sbb cerita pasal perkembangan dalam tu je...lgpun ulang2 pasal oh ju hyung yg annoyying tu..iols x suka btul dia ni berlakon tau..setakat ni mmg x penah lg iols tgk dia bwk watak baik..mmg villain yg menyakitkan hati je biasanya..

Harapnya epi akan dtg fokus pada plan han tae seok n strategi dia nk handle mende2 ni..rs mcm rugi je sbb tgk hero n heroin asik buat mende yg sama..duk protect org2 dlm bangunan tu tp masing2 degil n annoyying...aishh...stress plak tgk perangaj masing2..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Kuin keris v60
owhgeeKuin keris v60
Views : 63747 Replies : 1807
TBTMI & Nabilah Khan Not so Royal??
ZORRO5555TBTMI & Nabilah Khan Not so Royal??
Views : 54688 Replies : 141
Jom share makanan yg kawan2 makan~vol 1
amirairaJom share makanan yg kawan2 makan~vol 1
Views : 2695 Replies : 282
Makcik Neelofa spill the tea pasal Fazura vs Neelofa kat IG story ??
hell0jennieMakcik Neelofa spill the tea pasal Fazur
Views : 49913 Replies : 183
CSR Racing 2 se centra en las carreras callejeras en Android y iPhone (iOS)
alexjameCSR Racing 2 se centra en las carreras c
Views : 709 Replies : 4
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 9575 Replies : 554
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 29657 Replies : 504
BULLET TRAIN (2022)
SY_MumiBULLET TRAIN (2022)
Views : 640 Replies : 5
Kisah Seram Dingorat Jantan USA.
keane.somewhereKisah Seram Dingorat Jantan USA.
Views : 286 Replies : 13



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-1-2022 09:35 AM GMT+8 , Processed in 0.206673 second(s), 19 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list