CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3431|Reply: 21

Presiden Brazil Pun Kena Makan Piza Tepi Jalan Sebab Tak Vaksin

  [Copy link]
Post time 22-9-2021 02:34 PM | Show all posts |Read mode
Menikmati piza di tepi jalan gara-gara tidak mematuhi syarat untuk dine in seperti ditetapkan kebanyakan premis perniagaan di New York, Amerika Syarikat (AS).


Itu yang berlaku kepada Presiden Brazil, Jair Bolsonaro yang menolak vaksinasi Covid-19.


Gambar tersebut dikongsi delegasi beliau yang mengiringi pemimpin tersebut menjelang Perhimpunan Agung PBB (UNGA) ke-76 pada minggu ini menerusi Twitter pada Isnin dan turut memaparkan kapsyen sinis ‘makan malam mewah’ di kota metropolitan itu.




Kredit foto: New York Post




Pada minggu lalu, bandar raya New York melaksanakan vaksinasi mandatori yang memerlukan individu menunjukkan sijil imunisasi Covid-19 untuk memperoleh akses di tempat awam.


Bagi mengekang penularan wabak itu, kerajaan tempatan turut mengemukakan surat kepada Presiden UNGA, Abdulla Shahid dan menekankan tentang keperluan vaksinasi mandatori.


Abdulla yang pada mulanya menyokong syarat wajib itu bagaimanapun mengubah keputusan apabila beliau menyatakan sijil vaksinasi tidak diperlukan, sekali gus membolehkan Bolsonaro menyertai mesyuarat peringkat tertinggi agensi antarabangsa tersebut.




Sumber: Sinar Harian
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-9-2021 02:50 PM | Show all posts
heavennnn gitu mkn tepi jalan....
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
selayaknyalah khens? asalkan kau tak meroyan macam acik royani tu sudah
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 03:17 PM | Show all posts
wow bagusnya penguatkuasaan...so harapnya beliau tak pi UN jerit discrimination lah kan

kat US yg hak asasi bagai tu pun , kuatkuasakan perintah ini ye?

Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 22-9-2021 02:50 PM
heavennnn gitu mkn tepi jalan....

Heaven ler kalau tmpt tunegara yg beriklim sejuk
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 03:20 PM | Show all posts
krustykrab replied at 22-9-2021 03:19 PM
Heaven ler kalau tmpt tunegara yg beriklim sejuk

jgn mkn tepi longkang udah lerrr
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ke sblm ni ada sorang pelakon sendu yg kawen dgn warga US yg dah blah ke US bukan main lagi canang takde diskriminasi kat sana. Rasanye salah laporan ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
mbhcsf replied at 22-9-2021 03:17 PM
wow bagusnya penguatkuasaan...so harapnya beliau tak pi UN jerit discrimination lah kan

kat US y ...

Hang apa khabar? Selalu menjerit orang lain fail statistik, tapi kawan hang sendiri tegur yg hang baca graph pun salah.

Kahkahkahkahkah.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-9-2021 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts


Bagus lah sedar diri
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 04:31 PM | Show all posts
delia3003 replied at 22-9-2021 04:12 PM
Bukan ke sblm ni ada sorang pelakon sendu yg kawen dgn warga US yg dah blah ke US bukan main lagi ca ...

Kat sinun lain state lain rulesnya tak hairan ada tempat bebas ada tidak
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 04:44 PM | Show all posts
delia3003 replied at 22-9-2021 04:12 PM
Bukan ke sblm ni ada sorang pelakon sendu yg kawen dgn warga US yg dah blah ke US bukan main lagi ca ...

kat US tu kan banyak states.... lain2 states governor dia berkuasa untuk tetapkan undang2 states masing2.... ingat tak masa tahun lepas ada states awal2 dah lockdown ada yg selamber badak konon kebal taknak lockdown.... yg retis sendu tu dia pindah pegi states yg paling degil rakyatnya kat US tu.... sebab tu dia bangga sangat... dia sendiri pun tak lepas tu kalau nak ke tempat2 yg undang2 ketat... dia pun tak der berann nak post kalau dia kena halau punnn...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
twins replied at 22-9-2021 04:44 PM
kat US tu kan banyak states.... lain2 states governor dia berkuasa untuk tetapkan undang2 states m ...


Ye, iols tau tu sama jugak kat Oz macam kes sekatan sblm ni tapi pelakon sendoo tu bukan main lagi kutuk negara sendiri, puji negara orang. Harap anak sakit ke dia sakit jangan balik Malaysia. Duduk ler kat sana. Dah hujan emas katenye
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 05:27 PM | Show all posts
selayaknyalah. degil sangat, kan....
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 22-9-2021 03:19 PM
Heaven ler kalau tmpt tunegara yg beriklim sejuk

Hahaha.. Kalo kat Msia berpeluh gak ketiak tu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2021 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasib la. Kalau kat mesia mau berkicap keti kome weh. Tp boleh mkn dlm kete buat cam minah viral tik tok tu. Mak mkn kedai dia mkn dlm kete. Parking tepi kedai. Boleh la hulur2 lauk bagai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-9-2021 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Hehehe relax2 je naaa makan luar
Tak koserrrr nak jadik karen
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2021 02:50 AM | Show all posts
Hari tu jejalan 3 beranak..

Daughter lapar lah pula, so mak dan anak makan Pizza best best, my husband tunggu kat tangga aje..

Muka sedih aje rasa dipinggirkan anak bini tapi sapa suruh tak vaccine...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2021 06:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Di Malaysia org politik akan dijemput masuk.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2021 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
At least dia tak melalak "Do you know who am I" and "I want to see your manager" kat Pizza restaurant tu kan?
Rules are rules.
Tak kisah la ko tu sapa...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 08:26 PM GMT+8 , Processed in 0.088876 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list