CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12
Return to list New
Author: CARI-MRO

Berang Selalu Dibandingkan Dengan Sepupu- Cucu Bakar Umah, Atuk Nenek Maut

[Copy link]
Post time 18-9-2021 04:59 AM | Show all posts
edayildiz replied at 17-9-2021 02:26 PM
tu la jgn dk banding2 ank cucu..org normal pun boleh hilang kesabaran kalau asyik kena banding..i bc ...

Bnda pling x best dlm family, bila d banding2 kn dlm bab wajah & plajaran, trmsuk lh pkrjaan & gaji. Harta pun.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-9-2021 06:37 AM | Show all posts
kt family aku aku ada dok banding2 cucu ni...
masa zaman kanak2, aku pasan anak2 pakcik apa yg diorg minta akan dpt sbb dengan alasan selalu dtg rumah diorg tiap2 ptg...
yelah, mak diorg suri rumah senang lah nak dtg ke rumah diorg tiap2 ptg..
mak aku kerja, blk keje nak uruskan rumah..mana lah sempat nk dtg...
tp aku dgn adik aku buat bodo jer...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2021 06:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang padan muka.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2021 07:18 AM | Show all posts
Herlina replied at 17-9-2021 02:21 PM
Nyampah la org yg dok banding2 ni.
Lagi satu nenek2 kat Mesia ni kalau cucu tu 'berupa' sikit mula  ...

kalau versi atok nenek pulak dia jadi gini; "nak pi umah tok umi ka , nak dok umah mak tok?" dok umah mak tok la kan best, umah tok umi bukan ada apa!" ...... kisah benar
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2021 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
X leluhur indon.. Leluhur dodol
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2021 11:58 AM | Show all posts
midori_katana replied at 18-9-2021 07:18 AM
kalau versi atok nenek pulak dia jadi gini; "nak pi umah tok umi ka , nak dok umah mak tok?" dok u ...

begitula kisahnya...sampai bila pun takan habis
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-9-2021 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dulu pun selalu kena banding jugak dengan atuk aku especially face shaming cakap muka aku hodoh la bagai, aku buat apa tau? Aku belajar betul2 sampai jadi bos. I boleh flip hair sebab satu2nya cucu perempuan jadi bos. Hehehe tapi masa tu atuk aku dah meninggal. Kalau dengan mak aku pulak banding-bandingkan aku dengan adik aku, aku balik rumah le sekejap je. Jadi hati pun tak sakit. Parent kan.  
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2021 01:39 PM | Show all posts
kata new delhi

Seksyen 302 sama nombor cm malaysia plak.?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-9-2021 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
batmana replied at 18-9-2021 01:39 PM
kata new delhi

Seksyen 302 sama nombor cm malaysia plak.?

kebanyakan negara mmg guna penal code. aktanya lebih kurang sama je. macam 302 tu, byk negara guna 302 utk bunuh. india, au, usa among them termasuklah malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2021 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
MelahJanda replied at 17-9-2021 02:28 PM
new delhi yindia pun pakai seksyen 302 kanun keseksaan ye

aah, india penal code 302 mmg untuk murder
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2021 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 18-9-2021 04:59 AM
Bnda pling x best dlm family, bila d banding2 kn dlm bab wajah & plajaran, trmsuk lh pkrjaan & gaj ...

khenzz..mcm i gini.. adik i fav doter ayah i...sikit2 puji adik i..rengsa ler jgk khenzz..tp i ckp jer kt ayah i..awat asik puji sheols jer pandai,rajin,berdisiplin,xbuat mslh..i pun ada perasaan jgk gituh...pastu now heols dh slow down takde puji melebih
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2021 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb replied at 17-9-2021 05:28 PM
Iols anak feberet. Anak2 aku pun cucu feberet. Common knowledge dlm family. Tapi serious la tak best ...

Kalau aiol adik beradik chu, ai curse2 chu kakak oi.
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2021 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 18-9-2021 04:58 AM
Dlm kes ni iol lbih skong kat budak ni, klau tiap2 hri d banding2 kn, siapa2 pun boleh naik angin. ...

khenzzzzzz
banding2 anak macam banding2 harga barang lakkk
asalkan deme jadik manusia tak menyusahkan orang sudahhh
biarlah terlebih terkurang memasing
tetap darah daging jugak
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

28-9-2023 06:17 PM GMT+8 , Processed in 0.110730 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list