CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3405|Reply: 35

Wanita Rakam Roh Keluar Daripada Jasad Mangsa Lemas

[Copy link]
Post time 17-9-2021 11:44 AM | Show all posts |Read mode
Manila- Seorang wanita mendakwa pernah melihat roh seorang lelaki yang baru meninggal dunia keluar daripada jasad selepas lemas dalam insiden yang berlaku di sungai, tahun lalu.


Menurut Shanel Guiterrez, perkara itu berlaku di depan matanya ketika sedang merakam kejadian lemas itu menerusi telefon bimbitnya, lapor akhbar The Sun.


Kata Guiterrez, pengalaman menyeramkan itu berlaku ketika insiden di wilayah Davao del Norte di mana mangsa yang dikenali sebagai Dondon lemas semasa cuba menyelamatkan anjing jalanan yang terjatuh ke dalam sungai.




Foto: Viral Press




Dondon berjaya menaikkan anjing tersebut ke daratan sebelum dirinya dibawa arus deras sungai lalu dan ditemui lemas di kawasan kuari tidak jauh dari situ.


“Saya nampak bayangan putih menyerupai lelaki muncul dari dalam air dan terapung di udara sebelum tiba-tiba lesap ke udara.


“Ia sangat menyeramkan kerana saya tahu bayang putih itu adalah hantu mangsa yang mati lemas dan saya tidak menyangka sempat merakamnya dalam telefon,” kata Guiterrez.


Wanita itu turut menafikan dia menyunting rakaman asal video serta menegaskan ia adalah rakaman asal ketika sesi mencari dan menyelamat dijalankan.


“Dondon bukan mangsa pertama yang maut di sungai itu, dia adalah individu ketiga,” ujarnya. -CARI


Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Agama kristian is real sistah! Jomlah kita ramai2 pakat ucapkan kalimah jesus christ sistah! Akak done my job taknak korang masuk neraka selama2nya sistah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 17-9-2021 11:48 AM
Agama kristian is real sistah! Jomlah kita ramai2 pakat ucapkan kalimah jesus christ sistah! Akak do ...

Kau penganut palang ke pokey
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Ketika Rasulullah SAW diajukan soalan mengenai roh, perkara itu tidak dalam pengetahuan Baginda SAW, maka Allah SWT berfirman yang maksudnya:

“Dan mereka bertanya kepadamu tentang roh. Katakan:

Roh itu daripada perkara urusan Tuhanku, dan kamu tidak diberikan ilmu pengetahuan melainkan sedikit sahaja.” (Surah al-Isra’, ayat 85)
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 17-9-2021 11:48 AM
Agama kristian is real sistah! Jomlah kita ramai2 pakat ucapkan kalimah jesus christ sistah! Akak do ...

kristian je ke percaya roh keluar masa mati?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 12:16 PM | Show all posts
Dari sumber youtube.........


Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Kasihan pooh-key...
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
ini betul2 it takes gutz to be a gutierez
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 17-9-2021 11:56 AM
Kau penganut palang ke pokey

Baru tahu kan....palang ropenya
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 01:13 PM | Show all posts
pooh~key replied at 17-9-2021 11:48 AM
Agama kristian is real sistah! Jomlah kita ramai2 pakat ucapkan kalimah jesus christ sistah! Akak do ...

Bagi kami agama kami,bagi mu agama mu


Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek: Kau penganut palang ke pokey


Lebih elok penganut batu meteor kah?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 01:30 PM | Show all posts
LadyCarefree replied at 17-9-2021 01:17 PM
Lebih elok penganut batu meteor kah?

agama apa pulak batu meteor?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
mmg boleh nampak ke sbnrnya? selalu gak nampak tp dlm cite korea la..cite hantu selalu gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 01:43 PM | Show all posts
lemas ketika menyelamatkan anjing jalanan jatuh ke sungai..syurga buat mangsa harapnya.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
makadek replied at 17-9-2021 11:56 AM
Kau penganut palang ke pokey

Akak penganut ugama brader tingtong tidur dalam gua sistah. Dengar kata heshe ada ramai bini sis.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 02:40 PM | Show all posts
highcastle replied at 17-9-2021 12:16 PM
Dari sumber youtube.........

thanks paste video..

entahlah... roh ini macam kabuskah, bukankah roh ini unsurnya bukan yang bersifat benda didiunia ini (jirim). Barangkali roh ini terlalu sedih dan tak boleh terima kenyataan badanya lemas tetapi kemahuannya yang terlalu kuat untuk cuba hidup semula menyebabkan mampu menarik titisan halus air yang akhirnya membentuk suatu jasad...ini jadi skrip movie bagus juga..



Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 03:13 PM | Show all posts
X paham la org yang merakam orang lain dalam keadaan panik mcm tu.
Even if ko rakam die selamatkan anjing pun, pas die dah start drowning, ko still boleh rakam lg.
Ape peel manusia skrg.
Bukan suruh ko tolong, but stop recording.
Nk buat ape rakaman tu, bg family tgk saat terakhir mangsa ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 17-9-2021 02:25 PM
Agama lain konon dah dapat buktikan roh keluar gitu gaya sis. Agama suci islam bila lagi sis? Kot  ...

Takpalah poohkey...kami dgn agama kami...kamu dgn agamu kamu. Ikutlah apa yg kamu percaya. Semua penganut kalau ikut agama betul2 mmg baik pun.perangai.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
stania83 replied at 17-9-2021 01:43 PM
lemas ketika menyelamatkan anjing jalanan jatuh ke sungai..syurga buat mangsa harapnya.

Tu lah. Sungguh kind hearted si mendiang
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Semasa



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-10-2021 08:42 AM GMT+8 , Processed in 0.198236 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list