CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 3572|Reply: 22

Teruja Belajar Agama- Zul Ariffin Takut Dilabel Riak Dan Menunjuk-Nunjuk

  [Copy link]
Post time 15-9-2021 03:57 PM | Show all posts |Read mode
Zul Ariffin tengah teruja mendekatkan diri dengan Tuhan. Namun katanya dia akan mengelakkan dirinya daripada menjadi seorang yang riak dengan ilmu agam.


Kata Zul dia tak nak manjadi seorang yang menunjuk-nunjuk.




Foto: IG





"Saya sedang seronok nak ambil tahu banyak perkara tetapi perlu kawal diri kerana bagi saya, riak dengan ilmu agama lebih teruk daripada kaya-raya.


"Jangan rosakkan proses pembelajaran itu dengan gagal mengawal diri. Ramai orang di luar sana diuji dengan ilma, berjaga-jagalah ya," katanya di Twitter.




  



Tambahnya, "Kadang-kadang niat nak mengingatkan atau menegur tetapi ramai yang gagal kerana caranya.


"Jadi, belajarlah perlahan-lahan supayah kita tahu menjaga perasaan dan ambil hati mereka sambil menegur."


Zul juga meminta maaf sekiranya perkongsiannya mengenai ilmu agama di media sosial mengudang rasa kurang senang dan dilihat sebgai seorang yang menunjuk.


  



"Minta maaf kalau saya muat naik mengenail agama. Langsung tiada niat nak menunjuk, raih pujian atau perhatian, cuma hendak kongsi pengalaman sahaja.


"Walaupun ceduk nasi, jika Allah SWT tidak izinkan, tak sampai saya ke tempat itu. Ceduk nasi pun boleh tersenyum satu hari.


  



"Anda semua jangan pula ingat tiba tiba sangat berubah, saya cuma mencuba sebaik mungkin nak menimba ilmu dan pengalaman. Kerisauan dan sokongan anda semua saya hargai."-CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-9-2021 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Thread dah ada laa! Apa Sepol ni ketinggalan zaman
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 04:07 PM | Show all posts
tak pernah tegur org yg nak belajar atau belum berminat.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Sementara tengah takde job dan tak boleh bersosial. Takkan la dah tua2 masih pegang watak hero kan. Lepasni pegang watak ustaz pulak la samada ustaz madi atau ustaz sayu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapalah ramai kata dia ni good looking.

Anyway kalau takut orang kata menunjuk tak payah lah kongsi langsung. Senyap2 sendiri tahu sudahlah.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 04:16 PM | Show all posts
dudaberhias replied at 15-9-2021 04:07 PM
Sementara tengah takde job dan tak boleh bersosial. Takkan la dah tua2 masih pegang watak hero kan.  ...

hrp lepas ni kalau dh start shooting masuk set bam jul dah tak buat adegan laga hidung dukung peluk heroin ya..biar kena dgn berkopiah jd bff yebit. haha lol.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko dgn bitbebit tu apa beza sama2 memunai
Eleh...
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Diam diam suda lerr
Moga istiqamah hendaknyer
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-9-2021 04:37 PM | Show all posts
mclaren replied at 15-9-2021 04:11 PM
Kenapalah ramai kata dia ni good looking.

Anyway kalau takut orang kata menunjuk tak payah lah k ...


good looking kan subjective chuols... lain orang lain tastenya. i pun rasa biasa2 je dia but sedap la jugak mata memandang

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 04:39 PM | Show all posts
harap2 tuan guru tu betul2 guru agama lah ye.
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Oi bingai...

Ebit penonggeng tu bukan ostad la!
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 09:22 PM From the mobile phone | Show all posts
mclaren replied at 15-9-2021 04:11 PM
Kenapalah ramai kata dia ni good looking.

Anyway kalau takut orang kata menunjuk tak payah lah k ...

I takleh tgk dia ni...mcm perasan hensem...
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
tukul replied at 15-9-2021 09:22 PM
I takleh tgk dia ni...mcm perasan hensem...

Dulu2 gambar2 dia masa dengan Abby dulu not bad lah rupa.

Now memang nah-ah... nope.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah tu diam2 jela. Apa lagi nak bising.
Moves in silence jela
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Contohilah Fattah Amin...over sgt pun tidak..kurang sgt pun tidak..biasa biasa je n steady..x sangka Zul ni body sado tp minda kurang sado...diam diam sudah bila buat baik..yg pnting Allah tahu..manusia x penting utk tahu amal ibadah kita
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Ebit ni,modus operandi terbaru. selain artis,dia pergi dekati geng2 streamer/gamers.. Soloz n da geng pun dah jadi didekati ebit ni..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-9-2021 04:32 AM | Show all posts
mclaren replied at 15-9-2021 04:11 PM
Kenapalah ramai kata dia ni good looking.

Anyway kalau takut orang kata menunjuk tak payah lah k ...

Bgi iol dlu dia ni good looking jugak, skrg ni dh x, biasa2 je, hrpkn tegap je lh.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 04:33 AM | Show all posts
Hitman91 replied at 16-9-2021 01:45 AM
Ebit ni,modus operandi terbaru. selain artis,dia pergi dekati geng2 streamer/gamers.. Soloz n da gen ...

Gamers mna lgi dia dh dkati ni?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 07:36 AM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 16-9-2021 04:32 AM
Bgi iol dlu dia ni good looking jugak, skrg ni dh x, biasa2 je, hrpkn tegap je lh.

Exactly. Masa dengan Abby dulu boleh tahan rupa dia.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgn amik ilmu dari yibit sudah...carik la ustaz2 buka setat lesung utk belajar ugama..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-2-2023 12:32 AM GMT+8 , Processed in 0.108567 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list